به گزارش ایسنا، سید ابراهیم رئیسی، رئیسجمهور سهشنبه شب در بخشی از سخنان خود در گفتوگوی تلویزیونی با مردم گفت: رژیم صهیونیستی در وضعیت درماندگی خود به کنسولگری ایران در دمشق حمله کرد و رهبری انقلاب بر تنبیه این رژیم پس از این واقعه تاکید کردند و در نهایت جلوهای از همکاری میدان، دیپلماسی و رسانه در عملیات وعده صادق دیده شد و نشان داد ایران قوی است که میتواند گزینه نظامی را از روی میز حذف کند؛ باید با قدرت پیش رفت.
وی تاکید کرد: معتقدیم در برابر دیپلماسی التماسی میتوان جلوهای از قدرت جمهوری اسلامی را نشان داد که سایه جنگ را از کشور دور کند و سرریز همین اقتدار را میتوان در ابعاد دیگر از جمله رفع مشکلات اقتصادی هم به کار گرفت.
رئیس دولت سیزدهم تصریح کرد : برداشت من این است که «وعده صادق» نقطه اقتدار جمهوری اسلامی ایران است و این نقطه اقتدار آثار خود را در زمینههای دیگر از جمله اقتصاد کشور نشان میدهد. اگر این عملیات غرورآفرین اجماعساز بود و همه در کنار هم آن را تحسین کردند میتوان از این فرصت برای اجماع در حل مشکلات کشور هم به کار گرفت.
وی تصریح کرد: پیام وعده صادق این است که ما مقابل هرکسی که مقابل جمهوری اسلامی بایستد میایستیم و با هرکسی بخواهد با ما روابط خوبی داشته باشد روابط خوبی خواهیم داشت. ما هیچوقت میز مذاکره را ترک نکردیم، اما اروپا و آمریکا عهدشکنی کردند. ما انحرافی در فعالیتهای هستهای نداریم و بارها بازرسان آژانس آن را اعلام کردند، اما گوش شنوایی وجود ندارد. اینکه فقط مذاکره بتواند همیشه پاسخگو باشد نیست، در جایی موشک میتواند و در جایی هم مذاکره. در واقع موشک جواب موشک است.
سید هادی افقهی ، کارشناس مسائل غرب آسیا در گفتوگو با ایسنا در ارتباط با صحبتهای اخیر تلویزیونی رئیسجمهور در ارتباط با عملیات وعده صادق و اینکه این عملیات نشان داد ایران قوی است که میتواند گزینه نظامی را از روی میز حذف کند؛ اظهار کرد: باید به این موضوع توجه داشت که عملیات وعده صادق یک عملیات عادی نبود بلکه یک عملیات کاملا تابوشکنانه بود.
وی با بیان اینکه در سالهای متمادی رژیم صهیونیستی مدعی بود که من ابرقدرت منطقه هستم و هر کسی وسوسه شود که به پایگاههای من و اراضی اشغالی تجاوز کند من آخرین ضربه و مهمترین ضربه را میزنم به نحوی که طرف مقابل جرات پاسخگویی نداشته باشد، گفت: صهیونیستها در راستای همین دیدگاه به ساختمان کنسولگری ایران در دمشق حمله موشکی کردند.
وی با بیان اینکه پیش از این نیز شاهد بودیم که رژیم صهیونیستی با استفاده از عناصر خود بعضا اقدام به عملیاتهای خرابکارانه در تاسیسات هستهای ایران کرده و دانشمندان هستهای را ترور کرده بود، اظهار کرد : البته ایران نیز در برابر این اقدامات ایذایی و خرابکارانه سکوت نکرده بود و از طریق جنگ اطلاعاتی و امنیتی پاسخ این اقدامات را داده بود.
این کارشناس مسائل غرب آسیا با بیان اینکه قواعد جنگ اطلاعاتی و امنیتی با قواعد جنگ نظامی متفاوت است، ادامه داد : رژیم صهیونیستی در مدت اخیر بخاطر شکستهایش در جنگ غزه و عملیات طوفان الاقصی اقدام به ترور برخی از مستشاران نظامی ایران در سوریه کرده بود و پس از آن از جنگ اطلاعاتی و امنیتی فراتر رفت و با حمله به ساختمان کنسولگری ایران در دمشق به نوعی به خاک ایران حمله کرد.
وی افزود: این رژیم در محاسبات خود در نظر نگرفته بود که ممکن است صبر ایران در برابر این اقدامات ایذایی لبریز شود و تهران نیز به اقدام متقابل روی آورد.
افقهی با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری در نماز عید فطر امسال مبنی بر اینکه به دست دلاورمردان خودمان پاسخ اسرائیل را خواهیم داد، تصریح کرد: پس از این سخنان مقام معظم رهبری آمریکاییها و برخی از کشورهای منطقه از جمله عمان و قطر به عنوان واسطه از باب خواهش و التماس از ایران خواستند که پاسخ این اقدام رژیم صهیونیستی را ندهد و اگر پاسخ میدهد یک پاسخ سمبلیک باشد چرا که در غیر اینصورت این موضوع منجر به جنگ منطقهای میشود.
وی ادامه داد: آمریکا و رژیم صهیونیستی و هم پیمانانشان وقتی دیدند که ایران در این قضیه جدی است شروع به تهدید کردن کردند ولی ایران تصمیم خود را برای انجام این عملیات گرفته بود.
افقهی با بیان اینکه عملیات وعده صادق در نوع خود بینظیر بود و حتی خود تحلیلگران رژیم صهیونیستی و آمریکایی از انجام این عملیات توسط ایران انگشت به دهان ماندند، گفت: رئیس جمهور در سخنان خود در گفتوگوی تلویزیونی اخیرشان بر این موضوع تاکید داشتند که عملیات وعده صادق توان بازدارندگی و معادله بازدارندگی کشور در منطقه را عوض کرد و به قول مقام معظم رهبری دیگر دوران بزن در رو تمام شده است.
وی با بیان اینکه ایران پس از عملیات وعده صادق به صورت رسمی و آشکارا اعلام کرد که اگر صهیونیستها بخواهند پاسخ بدهند و به منافع ایران در هر نقطهای حمله کنند پاسخ تهران قاطعتر و جدیتر از قبل خواهد بود، ادامه داد: بسیاران از کارشناسان امور منطقه، معتقد هستند که بعد از عملیات وعده صادق توانمندی ایران و شرکایش یعنی محور مقاومت افزایش پیدا کرده است و این عملیات پتانسیل و همبستگی نیروهای مقاومت را افزایش داده است.
افقهی با بیان اینکه بعد از عملیات وعده صادق، بایدن رئیس جمهور آمریکا به نتانیاهو پیام داد که اقدام نظامی علیه ایران نکند و اگر جنگی شروع شود، واشنگتن دخالتی در آن جنگ نمیکند تصریح کرد: این سخنان بایدن با واکنش گسترده لابی صهیونیستی در آمریکا روبرو شد ولی مجموعه شرایط باعث شده بود که آمریکا چنین تصمیمی را بگیرد.
وی با اشاره به اعتراضات دانشجویی در آمریکا در ارتباط با سیاستهای این کشور در مورد جنگ غزه گفت: این اعتراضات و همچنین نزدیک شدن به زمان برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در آمریکا و همچنین توان بازدارندگی ایران باعث شده که دیگر آمریکاییها به گزینهای به نام گزینه جنگ با ایران فکر نکنند. آمریکاییها به هیچ وجه به دنبال جنگ با ایران نیستند و آنها به خوبی میدانند که در صورت کوچکترین اشتباهی پایگاههای نظامی آنها در منطقه در معرض نیروهای مسلح ایران قرار خواهد داشت.
انتهای پیام