علی مستوفیان در گفت و گو با ایسنا بیان کرد: با پیگیریهای صورتگرفته، تا پایان شهریورماه سال جاری، کارشناسان ثبت جهانی شهرها، برای بررسی و تأیید شهر بجنورد بهعنوان شهر جهانی گلیم و سفرهکردی در این شهر حضور خواهند یافت.
وی با اشاره به نقش برنامههای فرهنگی در ایجاد نشاط اجتماعی افزود: برنامههای فرهنگی همچون جمعههای غذای بشقارداش، جشنواره سمنو، آیین استقبال از بهار، تورهای بجنوردگردی که در ماههای اخیر با همکاری شهرداری بجنورد انجام شد، مورد رضایت و استقبال شهروندان قرار گفت.
مستوفیان در ادامه به تبیین ویژگیهای شهرهای جهانی برای رشد و توسعه پایدار شهری پرداخت و خاطرنشان کرد: این انتخاب، نتایج اقتصادی بسیار زیادی برای جوامع محلی داشته و جایگاه مناسبی برای شهر بجنورد ایجاد خواهد کرد.
وی افزود: شهرهای جهانی، به دلیل دارابودن روش خاص تولید صنایع دستی، تعداد کارگاههای فعال، فروش خوب، مدیریت کارآمد شهری و وجود تشکلهای غیردولتی و جاذبههای فرهنگی و تاریخی پس از تأیید ناظرین و ارزیابان در فهرست شهرهای جهانی قرار میگیرند.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی در پایان با اشاره به اقداماتی که در تسریع این فرایند مورد نیاز است، گفت: نام گذاری معابر شهری به نام صنایعدستی محلی مانند گلیم و سفرهکردی، تبلیغ و پخش توضیحات مربوط به گلیم و سفره کردی بر روی بیلبوردها و تلویزیونهای شهری، جانمایی نماد صنایعدستی و سوغات محلی در معابر پرتردد شهری، سنگفرش کوچههای منتهی به آثار و جاذبههای تاریخی، نصب تابلوهای معرفی اماکن تاریخی و جاذبههای گردشگری، سرمایهگذاری در مناطق گردشگری مانند بش قارداش و باباامان از از اقداماتی است که کمک شایانی به جهانی شدن شهر ملی گلیم و سفرهکردی خواهد کرد.
به گزارش ایسنا، شهر بجنورد در سال ۱۳۹۷ بعنوان شهر ملی صنایع دستی ثبت شد.
انتهای پیام