مسئول امور بانوان دفتر نماینده ولی فقیه در هرمزگان:

دختران هدیه الهی هستند

مسئول امور بانوان و خانواده دفتر نماینده ولی فقیه در استان هرمزگان به مناسبت در پیش بودن ولادت حضرت معصومه به بررسی جایگاه زن در اسلام پرداخته است.

نرجس بیگلری در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: جایگاه و اهمیت فرزند دختر درنگاه قرآن یک نگاه عمیق و قابل تاملی‌ست، باتوجه به اینکه قرآن تفاوت هایی میان زن و مرد قائل بوده اما زن را یک آفریده‌ای برمی‌شمارد که دارای احساس و عواطف قوی است و این همان موضوعی است که برای بقاع، نوع بشر بدان نیاز است.

وی عنوان کرد: در نگاه اسلام و قرآن به دختر احترام به او بعنوان یک ویژگی انسانی بیان شده است که در عمل نیز باید توجه ویژه داشت ک زن و یا دختر از مقام واقعی برخوردار  باشد.

مسئول امور بانوان و خانواده دفتر نماینده ولی فقیه در استان هرمزگان تشریح کرد: طبق آیه ی ۱۶ سوره مبارکه آل عمران و۴۸ -۵۸ سوره انعام، دختران در پیشگاه خداوند از مقام و منزلتی برخوردارند که می‌توان به آن قسم یاد کرد و در اموری چون مباهله از این مقام و منزلت بهره برد. در واقع دختران می‌توانند به همراه بزرگترها در مسایل اجتماعی و سیاسی و کانون خانواده مشارکت فعالی داشته باشند.

بیگلری، با ذکر این نکته که حیا و عفت که یکی از ویژگی‌های ذاتی زن محسوب می‌شود، باعث سلامت روان و روح خواهد شد، افزود: در تحلیل آیات متعددی که خداوند در خصوص جایگاه دختران در قرآن اشاره فرموده‌اند: دختران را هدیه‌ای از جانب خویش برای انسانها معرفی نموده که انسانها باید ازاین نعمت خداوند و رحمت او خشنود باشند.البته در این نگرش هیچ تفاوتی میان دختر و پسر نیست و در واقع هر دو هدیه الهی هستندکه خداوند در قرآن از آنان به «هبه» یاد می‌کند.

وی بیان کرد: خداوند اشتغال دختران و زنان را نادرست نمی داند اما حضور آنها دراجتماع به شرط حیا وعفت باید باشد و این امر بسیار مورد تاکید قرار گرفته است. در این خصوص می‌ توان به داستان دختران حضرت شعیب در سوره قصص نقل شده اشاره کرد.

مسئول امور بانوان و خانواده دفتر نماینده ولی فقیه در استان هرمزگان اظهار کرد: باتوجه به اینکه درمنظرقران واسلام دختر وپسر هردو نعمت وحسنه هستند و هیچ تفاوتی برای بندگی کردن دربرابر خالق خویش ندارند، درعین اشتراک درهویت انسانی آنها، تفاوت‌های عمیق روحی و روانی  وجود دارد که آنها را در پذیرفتن مسئولیت‌های فردی و اجتماعی متمایز کرده است.

بیگلری ادامه داد: طبق فرمایش پیامبرگرامی اسلام، خانه‌ای که در آن دخترانی وجود داشته باشند هر روز دوازده برکت از آسمان برآن خانه نازل میشود و رفت و آمد ملائکه از آن خانه قطع نمی‌شود و برای پدر در هر شب و روز عبادت یک سال را می‌نویسند. این همان رحمت الهی است.

وی با بیان این نکته که حضرت معصومه سلام الله علیها شخصیتی که امام رضا علیه السلام در ستایش او فرمودند؛ در پیشگاه خدا جایگاه بلندی دارد، گفت: دختران جوان جامعه‌ی ما با الگو قرار دادن حضرت معصومه(س) بعنوان الگوی جهانی یک زن‌،که در خصلت‌های اخلاقی و رفتاری نیکوسرشت و پاک سیرت بودند ولایت پذیری رو هم مدنظر بگیرند.

مسئول امور بانوان و خانواده دفتر نماینده ولی فقیه در استان هرمزگان تصریح کرد: حضرت فاطمه معصومه س در زمان امامت امام رضا(ع) خود را فدای حقیقت ولایت کرده بودند، ایشان در هجرت خود از مدینه به طوس هزاران کیلومتر را باهدف یاری رساندن به امام زمانِ خود طی نمودند که نمایانگر یک پیام میتواند باشد اینکه در عین اجتماعی بودن می‌توان عفیف و محجبه بود و با روشن بینی و بصیرت به اهداف والای انسانیت رسید.

بیگلری خاطرنشان کرد: فرزندان ما ادامه ی هستی ما هستند و دختران امروز ما، مادران و همسران آینده‌اند، که با سلامت جسمی وروحی خود در میادین مختلف اجتماعی‌، سیاسی، علمی و اقتصادی می‌توانند ارزشمند و قابل توجه قرار بگیرند.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ / ۱۶:۵۵
  • دسته‌بندی: هرمزگان
  • کد خبر: 1403021914000
  • خبرنگار : 50635