تولید ۴ کاتالیست صنعتی در همکاری دانشگاه و دانش بنیان‌ها

در سایه همکاری یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان فعال در حوزه نفت و دانشگاه علم و صنعت ۴ کاتالیست صنعت فولاد و پتروشیمی توسعه یافت و امروز در نمایشگاه نفت و گاز رونمایی شد.

به گزارش ایسنا، امروز و در نخستین روز از بیست و هشتمین نمایشگاه نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی از چهار محصول مشترک دانشگاه علم و صنعت و یکی از شرکت‌های دانش بنیان فعال در حوزه نفت و گاز رونمایی شد.

یکی از این محصولات در زمینه توسعه کاتالیست‌های تبدیل دی اکسید کربن به متانول است. دانش فنی این محصول مربوط به دانشگاه علم و صنعت است و قرارداد تجاری سازی آن بین پتروشیمی فناوران و این شرکت دانش بنیان به امضا رسید.

مهران رضایی، مدیر تحقیق و توسعه یکی از شرکت‌های دانش بنیان در جمع خبرنگاران، تولید محصولات کاربردی را رویکرد دانشگاه علم و صنعت عنوان کرد و گفت: در این راستا سعی کردیم برخی پروژه‌های تقاضا محور را در این دانشگاه اجرا کنیم.

رضایی یکی از این پروژه‌ها را همکاری با پتروشیمی‌ها عنوان کرد که در قالب پروژه پژوهشی قراردادهایی منعقد شده است و ادامه داد: این فعالیت‌ها به صورت مشترک بین دانشگاه علم و صنعت و این شرکت‌های دانش بنیان فعال در حوزه نفت و گاز بوده است.

مدیر بخش تحقیق و توسعه این شرکت دانش‌بنیان، ادامه داد: از جمله کارهای مشترک ما پروژه پتروشیمی مروارید است که منجر به تجاری سازی دو محصول در این شرکت شد. دانش فنی و نمونه‌سازی آن در مقیاس آزمایشگاهی و نیمه صنعتی این کار در دانشگاه علم و صنعت و بخش افزایش مقیاس و تولید تجاری سازی آن در این شرکت دانش بنیان انجام شد.

رضایی با بیان اینکه در نهایت محصول تولید شده به شرکت متقاضی ارائه شد، خاطرنشان کرد: دو محصول تجاری برای پتروشیمی مروارید و دو محصول تجاری برای فولاد خوزستان توسعه دادیم. یکی از این دو محصول تجاری فولاد خوزستان در مقیاس حدود ۱۱۰ تن در شرکت فولاد میانه عملیاتی شد. همچنین یک تا دو محصول دیگر نیز به قرارداد منجر شدند. تولید دانش فنی این محصولات در دانشگاه علم و صنعت کسب شد.

رضایی مشارکت دانشجویان در تولید کاتالیست‌ها را از دستاوردهای این پروژه عنوان کرد و گفت: با همکاری دانشگاه علم و صنعت دانشجویان این دانشگاه فعالیت‌های علمی و پژوهشی خود را در عرصه صنعت اجرایی کردند.

وی با اشاره به اینکه همکاری مشترک دانشگاه علم و صنعت با شرکت نفت و گاز سرو باعث شده این دانشگاه به عنوان برندی در حوزه کاتالیست ایران شناخته شود، اظهار کرد: پروژه‌های دیگری در دانشگاه علم و صنعت در دست اقدام داریم. برای مثال محصول اکسید روی فعال را در دانشگاه توسعه دادیم و در حال حاضر در این شرکت دانش بنیان تولید تجاری می‌شود.

رضایی با بیان اینکه محصولاتی که امروز در این نمایشگاه رونمایی می‌شوند نتایج تلاش واحد تحقیق و توسعه این شرکت دانش بنیان است، گفت: یکی از محصولات رونمایی شده، "کاتالیست شیفت دما متوسط" مورد استفاده در صنایع پالایشگاهی واحد هیدروژن است. این کاتالیست توسط دو محقق این شرکت توسعه پیدا کرده است. دو کاتالیست دیگر "کاتالیست هیدوتریتینگ نفتا" و "کاتالیست هیدروتریتینگ کروسین" است که با تلاش دو تن دیگر از محققان شرکت توسعه یافت.

به گفته وی "کاتالیست تبدیل co2 به متانول" از دیگر محصولات رونمایی شده است.

بیست‌وهشتمین نمایشگاه نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی تهران ۱۴۰۳ از امروز چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت‌ماه در نمایشگاه بین‌المللی تهران برپا شده است و به مدت چهار روز تا شنبه ۲۲ اردیبهشت‌ماه برقرار است.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ / ۱۶:۲۸
  • دسته‌بندی: دانش‌بنیان‌ها
  • کد خبر: 1403021913979
  • خبرنگار : 30057