به گزارش ایسنا، کارگاه تخصصی ساخت و ساز بر روی گسل در حاشیه نهمین کنفرانس بینالمللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله با شرکت حدود ۱۰۰ متخصص در برج میلاد برگزار شد.
در این کارگاه دکتر محمد حسن بازیار هدف از این جلسه را بررسی علمی مباحث مرتبط با گسل و تاثیر آن بر سازههای ساخته شده بر روی گسلها عنوان کرد و افزود: پیش نیاز تصمیمگیری در مورد ساخت و ساز در حریم گسلها شناخت دقیق گسلها و مشخصات فیزیکی آنها است که لازم است در این مورد از طرف سازمانهای مسئول، سرمایهگذاری مناسبی برای تحقیقات در این زمینه انجام گیرد.
بازیار با بیان اینکه ساز و کار گسل در تعیین میزان حریم گسلها تاثیرگذار است، اظهار کرد: در تعیین حریم گسلها باید به مشخصات ژئوتکنیکی آبرفتی زمین شامل ضخامت لایه و جنس خاک، توجه کرد و با توجه به آن حریم گسلها را تعیین کرد.
وی خاطرنشان کرد: در تعریف گسل فعال باید بجای گسلهایی که باعث شکست لایههای کواترنر شدهاند، گسلهایی که باعث شکست در لایههای هولوسین شدهاند مبنای کار قرار گیرند و از سوی دیگر باتوجه به عدم شناخت قطعی نسبت به محل گسل، میزان جابجایی و دوره بازگشت زلزلهها، مطالعات تخمین خطرات گسل باید به صورت احتمالاتی انجام گیرد.
رییس پژوهشگاه زلزله شناسی و مهندسی زلزله تاکید کرد: موضوع حریم و ساخت و ساز در حریم گسلها باید از جایی شروع و به تدریج اصلاح، تکمیل و ارتقا یابد.
انتهای پیام