بر اساس گزارش روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی چهارمحال و بختیاری، حجتالله شیروانی با اشاره به برگزاری نشست هماندیشی جمعی از استادان و فعالان حوزه فرهنگ و ادب پیرامون جزییات برگزاری همایش ملی فرهنگ، ادبیات و هنر آیینی و آیین بزرگداشت داراب رئیسی در دانشگاه شهرکرد، اظهار کرد: در بخش ویژه این همایش علمی که هشتم مرداد برگزار خواهد شد به شعر و اندیشه این پیشکسوت ادبی نیز پرداخته میشود و در ادامه، آیینی برای بزرگداشت داراب رئیسی در فرهنگسرای شهرکرد بر پا خواهد شد.
وی تصریح کرد: بنا بر فراخوان همایش ملی فرهنگ، ادبیات و هنر آیینی، مقالات پذیرفته شده در این همایش در مجلات علمی تخصصی به چاپ خواهد رسید که امید میرود این اقدام مقدمهای بر شکلگیری برنامههای پژوهشی و بنیادین پیرامون مفاخر استان باشد.
شیروانی با بیان اینکه در نشست هماندیشی این همایش ملی درباره ضرورت تجدید چاپ آثار داراب رئیسی و فراهم کردن امکان دسترسی پژوهشگران به آثار این شاعر بختیاری نیز گفتوگو شد، افزود: تا فراهم شدن امکان چاپ دوباره آثار این شاعر فقید، تلاش میشود با همکاری امور کتابخانهها، مراکز علمی آموزشی و خانواده وی، تعدادی از آثار مکتوب برجایمانده از داراب رئیسی در اختیار علاقهمندان و پژوهشگران قرار گیرد.
معاون فرهنگی و رسانهای اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی چهارمحال و بختیاری یادآور شد: تهیه بانک جامع اطلاعاتی، جمعآوری مجموعه آثار مفاخر استان و همچنین تدوین تقویم مناسبتی برای پاسداشت مقام بزرگان عرصههای مختلف علمی و ادبی چهارمحال و بختیاری از موضوعاتی است که نیاز به همراهی هر چه بیشتر مجموعههای علمی و فرهنگی دارد.
وی برگزاری برنامههای نکوداشت مفاخر استان و تدوین جوایز ادبی و هنری به نام آنان را از جمله برنامههای اولویتدار فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان کرد و افزود: امید میرود این برنامهها با رویکرد پژوهشی منجر به معرفی هر چهبهتر چهرهها و نامداران استان شده و تقویت هویت فرهنگی و اجتماعی را به همراه داشته باشد.
گفتنی است، داراب رئیسی شاعر، نویسنده و پژوهشگر فرهنگ بختیاری در سال ۱۳۳۰ در منطقه بیدکان کوهرنگ چهارمحال بختیاری به دنیا آمد. تحصیلات ابتدایی و متوسطه را در شهرکرد پشت سر گذاشت و به عنوان آموزگار عشایری وارد آموزشوپرورش شد.
وی در کنار آموزگاری به تحصیل خود در رشته علوم تربیتی ادامه داد و فعالیتهای فرهنگی و ادبی را نیز دنبال کرد. پایهگذاری محافل ادبی و صاحبامتیازی و مدیرمسئولی نشریه «کُهرنگ» که به صورت ویژه به تاریخ و فرهنگ بختیاری میپرداخت از جمله فعالیتهای داراب رئیسی است.
سرانجام این شاعر بنام بختیاری پس از عمری تلاش در حفظ و پاسداشت فرهنگ و ادب و به یادگار گذاشتن چندین اثر و کتاب، در مهرماه ۱۴۰۱ دارفانی را وداع گفت و در قطعه هنرمندان آرامستان بهشت رحمت شهرکرد به خاک سپرده شد.
از آثار برجای مانده از داراب رئیسی میتوان به مجموعه شعر «آوای ایل»، «خون نامه علیداد رستم بختیاری»، «دوبیتیهای بختیاری» و «گلبانگ بختیاری» اشاره کرد.
انتهای پیام