فولادگر در نشست با سرمایهگذاران و تولیدکنندگان خراسان شمالی در شهرک صنعتی بیدک که ۱۹ اردیبهشت ماه برگزار شد، اظهار کرد: سال گذشته حجم سرمایه گذاری انجامشده در حوزه تولید ۴۰ درصد افزایش یافت که اشتغال ایجادشده در همین ارتباط، رشد ۱۴۰ درصدی داشته است. در این مدت، تعداد پروانههای بهرهبرداری صادرشده در حوزه تولید ۳۰ درصد رشد داشته است.
وی با بیان اینکه بازار صادراتی ایران، بازارهای جذابی هستند، گفت: محصولات ایران برای کشورهای آفریقایی و کشورهای همسایه جذاب است. اکنون کشور عمان زمینه را برای اشتغال شرکتهای دانشبنیان ایرانی که در این کشور رشد پیدا کردهاند، باز کرده است.
وی با تاکید بر اینکه تولید یک موضوع بین بخشی است و مباحث آن باید بین دستگاههای مختلف مانند وزارتهای نیرو، صمت، نفت، بانک مرکزی، سازمان محیط زیست و منابع طبیعی و ... حل و فصل و پرداخته شود، ادامه داد: شعار امسال زمینه تفکر جدید و اصلاحاتی را در حوزه تولید فراهم کرده است.
معاون وزیر صمت به موضوع برونسپاری ارزی که تجار از آن بهعنوان یک چالش یاد میکنند، اشاره و بیان کرد: در موضوع ارزی با بیشاظهاری برای دریافت و کماظهاری برای برگرداندن ارز مواجهیم و این امر ناشی از اشکال در سیاستگذاری است که سبب شده تا اتفاق افتد و یکی از تبعات آن، این است که کشور با محدودیت ارزی مواجه میشود. از سوی دیگر، محدودیت منابع ارزی سبب بروز اتفاقات دیگری مانند کمبود منابع ارزی برای واردات ماشینآلات میشود.
فولادگر به تسهیلات تبصره ۱۸ نیز اشاره کرد و گفت: تسهیلات تبصره ۱۸ اعتباراتی است که دولت به بانکها میدهد و بانک حق ندارد که آن را پرداخت نکند یا بگوید من نمیدهم.
وی با اشاره به قطع برق و گاز صنایع در برهههایی از سال، افزود: وقتی قطع برق صنعت برای رفع ناترازی در اولویت قرار میگیرد در واقع مردم ضرر میکنند، چون با قطع برق صنایع، تولید و صادرات کاهش مییابد، میزان ارز ورودی کم میشود، نرخ ارز بالا میرود.
فولادگر درباره اختصاص سوخت به صنایع نیز بیان کرد: باید بتوانیم سوخت را به تولید گره بزنیم بهطوری که هر تولیدکنندهای تولید بیشتری داشت سوخت بیشتری اختصاص یابد و در حال صحبت برای انجام آن هستیم.
وی افزود: در تلاشیم تا مدلی را طراحی کنیم تا فردی نتواند برای دریافت سوخت بیش اظهاری کند و از سوی دیگر به تولید نیز گره بخورد.
انتهای پیام