به گزارش ایسنا، به نقل از جهان نیوز، سفر «نچیروان بارزانی» به ایران و دیدار وی با مقامات کشورمان حاوی پیامهای مختلفی است. این دومین سفر بارزانی به ایران پس از روی کار آمدن دولت سیزدهم و به عنوان رئیس اقلیم کردستان عراق است.
بارزانی پیشتر در مراسم تحلیف آیتالله رئیسی به ایران آمده بود و حالا ضمن دیدار با رهبر معظم انقلاب با رئیس جمهور و رئیس مجلس شورای اسلامی ملاقات و گفتوگو کرد.
وی در صفحه ایکس خود درباره دیدار با رهبر معظم انقلاب نوشت: « بە دیدار رهبر معظم جمهوری اسلامی ایران آیت الله العظمی سید علی خامنهای در تهران شرفیاب شدم.در این نشست بر آمادگی و تمایل عراق و اقلیم کردستان جهت پیشبرد روابط همە جانبە با جمهوری اسلامی ایران تأکید نمودیم.»
حضور رئیس اقلیم کردستان عراق پس از تحولات منطقه از جمله حمله تلافیجویانه و بازدارنده موشکی پهپادی ایران به رژیم صهیونیستی برای ناظران و افکارعمومی معنادارتر تلقی میشود.
سفر بارزانی به ایران و رایزنیهای وی، این پیام را برای اسرائیل و گروههای تجزیهطلب کُرد و سایر بازیگران ارسال میکند که اقلیم کردستان به هیچ وجه پشتیبان و مخفیگاه مناسبی برای آنان نیست
برخی از بازیگران منطقهای از جمله رژیم صهیونیستی سعی داشتند تحرکاتی در اقلیم کردستان عراق به عنوان حیاط خلوت ایران انجام دهند و خود را در این منطقه نزدیک ایران تثبیت و اقلیم را به پایگاهی ناامن کننده برای کشورمان تبدیل کنند.
سفر بارزانی به ایران و رایزنیهای وی، این پیام را برای اسرائیل و گروههای تجزیهطلب کُرد و سایر بازیگران ارسال میکند که اقلیم کردستان به هیچ وجه پشتیبان و مخفیگاه مناسبی برای آنان نیست.
درواقع بارزانی تاکید میکند که اقلیم کردستان عراق یک منطقه جداشده از این کشور نیست و در طرح امنیتی یک پارچه عراق در همکاری با جمهوری اسلامی ایران شرکت خواهد کرد و تصریح کرد که به ابزاری برای اهداف دشمنان بدل نمیشود.
از همین روست که رئیس اقلیم کردستان در دیدار با آیت الله سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور کشورمان بیان میکند: «هیچ عقل سلیمی اجازه نمیدهد ما روابط با رژیمی را که امروز در بدترین موقعیت خود قرار دارد، بر روابط با کشور قدرتمند و دوست ترجیح دهیم.»
وی همچنین بر پایبندی بر اجرای کامل توافق امنیتی ایران و عراق تاکید کرد.
بارزانی همچنین از ایران به عنوان دوست روزهای سخت یاد میکند و با یادآوری و قدردانی از دستاوردهای سردار شهید سلیمانی در مقابله با تروریست داعش و ایجاد امنیت در منطقه بیان کرد: «اشتراکات دینی، تاریخی و فرهنگی، در طول سالیان متمادی همسایگی، پیوندهایی عمیق را میان دو طرف ایجاد کرده است و جمهوری اسلامی ایران به عنوان دوست روزهای سخت و کشوری است که همواره در هنگام بروز مشکلات کنار عراق و اقلیم کردستان بوده است.»
این سفر خیلی زود بازتاب بین المللی یافت و «متیو میلر»، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا، در پاسخ به این که چه نظری درباره سفر نیچروان بارزانی، رییس اقلیم کردستان به ایران دارد، گفت: «نمیخواهم درباره این گفتوگوی به خصوص اظهار نظر کنم اما ما مسلما، همیشه تشویق به انجام شدن گفتوگوهایی کردهایم که به تنشزدایی و ثبات بیشتر در منطقه، از جمله در قبال ایران میانجامد.»
با توجه به سخنان رئیس اقلیم کردستان عراق به چند موضوع مهم و محوری در این سفر میتوان اشاره کرد.
ضعف رژیم صهیونیستی به ویژه بعد از عملیات وعده صادق برای همه بازیگران کوچک و بزرگ منطقهای مشخص است و اقلیم کردستان نیز روی یک اسب بازنده که میتواند روابط خود را با کشوری قدرتمند و دارای اشتراکات مهم فرهنگی و اجتماعی و ... از جمله ایران خدشهدار کند، شرط نمیبندد و اقلیم کردستان از این ظرفیت برای تحکیم روابط فی مابین استفاده میکند.
جمهوری اسلامی ایران که مقتدرانه در خاورمیانه حضور فعال دارد نه تنها امروز بلکه در طول تاریخ روابط خود با کشورهای مختلف را تحت عنوان یک شریک امن و دوست روزهای سخت تداوم بخشیده و عقلانیت سیاسی بر روابط حسنه با ایران تاکید میکند که سفر بارزانی به کشورمان نیز در همین راستا انجام شده است.
انتهای پیام