به گزارش ایسنا، مهندس مهدی صفارینیا امروز در نشست فروم حکمرانی از رویدادهای جانبی نمایشگاه اینوتکس 2024 که در محل پارک فناوری پردیس در حال برگزاری است، با اشاره به چالشهای بودجه در پارکهای فناوری، گفت: برای رفع این مساله در پارک پردیس کار خلاقانه کردهایم که طبق آن از سال ۱۳۹۶ برای تأمین زیرساختهای لازم پارک، تا ۳ درصد از ۹ درصد مالیات ارزش افزوده سهم شهرداریها را به دلیل عدم ارائه خدمات از شهرداریها، دریافت میکنیم.
صفارینیا ادامه داد: شهرداریها نمیتوانند این مبلغ را در هزینههای جاری استفاده کنند، ولی در حوزه زیرساختها میتوانند از آن بهره ببرند و ما از این فرصت، استفاده و پارکهای فناوری بزرگ را که از خدمات شهرداری استفاده نمیکنند، به این حوزه وارد کردیم.
رئیس پارک فناوری پردیس اضافه کرد: طی این برنامه عوارض مالیات ارزش افزوده باید به پارک فناوری مستقل پرداخت شود و در پارکها نیز این اعتبارات فقط در بخش زیرساختها هزینه میشود و از سوی دیگر دریافت این اعتبارات هزینهای به شهرداریها تحمیل نمیکند.
وی اختصاص این اعتبارات به پارکها را موجب افزایش انگیزه برای فروش شرکتها عنوان کرد و یادآور شد: این ایده را در سال۹۶ مطرح کردیم و طی ۴ سال با نمایندگان مجلس، کمیسیون اقتصادی، دولت، شورای نگهبان و غیره نشستهای متعدد برگزار کردیم و پس از تببین موارد در سال ۱۴۰۰ موفق به اخذ مصوبه شدیم.
رئیس پارک فناوری پردیس ادامه داد: در طرح اولیه این طرح بر اختصاص ۲۰ درصد از سهم مالیات به پارکها در پیشنهاد اولیه محقق شد، اما در مرحله نهایی به ۱۰ درصد رسید و به شورای نگهبان ارسال شد و در نهایت در کل سهم ۳ درصد از ۹ درصد مالیات ارزش افزوده به پارکهای فناوری رسید.
صفاری نیا اضافه کرد: در سال ۱۴۰۰ اخذ سهم صد درصدی به پارک به تصویب رسید و این اتفاق بزرگ در سال ۱۴۰۲ اولین واریزی انجام شد، به صورتی که در سال ۱۴۰۲ مبلغ بودجه کل پارکها ۱ هزار و ۳۴۰ میلیارد تومان بود و سهم مالیات بر ارزش افزوده پارکها به ۴۴۰ میلیارد تومان رسید.
انتهای پیام