رضا قانع مقدم در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به اهمیت روزافزون آبخیزداری و مزایای آن برای زیست بوم استان گفت: اهالی تعدادی از روستاهای شهرستانها برای رفع نیازهای آبی خود درخواست احداث بند آبخیزداری در روستای خود را کردهاند.
وی اظهار کرد: بالهارود، ارس و سفیدرود سه حوزه آبریز استان اردبیل است و ۹۲۷ بند، سازههای آبخیزداری در این سه حوزه احداث شده است که ظرفیت ذخیره ۲۳ میلیون متر مکعب آب را در هر دوره بارش و پرشدگی دارد.
قانع مقدم با اذعان بر اینکه در هر پرشدگی بندهای آبخیزداری در استان اردبیل سفرههای زیرزمینی ۹ میلیون متر مکعب تغذیه میشود، گفت: آبخیزداری از فرسایش ۹ تن خاک در هر هکتار جلوگیری میکند و سرعت خروج آب از استان را کاهش میدهد.
معاون آبخیزداری منابع طبیعی استان عنوان کرد: آبخیزداری افزایش پوشش گیاهی و علوفه را رقم میزند و خسارت ها و خطرات و آسیبهای سیل را نیز کاهش می دهد.
این مقام مسئول منابع طبیعی استان اردبیل، آبدهی سه برابری قنات، چشمه ها و چاهها را حاصل آبخیزداری برشمرد و ادامه داد: آبخیزداری در خشکسالی و ترسالی بسیار مؤثر است.
قانع مقدم تصریح کرد: اعتبارات ناچیز برای آبخیزداری استان پاسخگوی نیازها، درخواست مردمی و مدیریت خشکسالی نیست و انتظار داریم با توجه به خشکسالیهای اخیر بودجه آبخیزداری استان افزایش یابد..
انتهای پیام