به گزارش ایسنا سازمان هواشناسی با صدور هشدار نارنجیرنگ آورده است: وقوع رگبار باران، رعدو برق، تگرگ، صاعقه، وزش باد نسبتا شدید تا شدید، کاهش محسوس دما بهویژه در نیمه شمالی چهارشنبه (۱۹ اردیبهشت) در آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی و ارتفاعات استانهای گیلان، مازندران و اردبیل، پنجشنبه (۲۰ اردیبهشت) در خراسان رضوی، شرق خراسان شمالی، شمال خراسان جنوبی، ارتفاعات سمنان و ارتفاعات و دامنه استانهای مازندران و گلستان پیشبینی میشود.
در این وضعیت آب و هوایی اختلال در سفرها، کاهش دید، لغزندگی جادهها، آبگرفتگی معابر، جاری شدن روانآب، سیلابی شدن مسیلها، طغیان رودخانههای فصلی، صاعقه، رخداد تگرگ، خسارت به سازههای موقت از جمله بنرها، داربستها و تابلوهای تبلیغاتی، اختلال در ناوگان حمل و نقل، احتمال سقوط سنگ در نواحی کوهستانی و خسارت به صنعت کشاورزی وجود دارد.
به توصیه سازمان هواشناسی پرهیز از سفرهای غیر ضروری، عدم اتراق در حاشیه و بستر رودخانهها و مسیلها، پرهیز از فعالیتهای کوهنوردی، خودداری از چرای دام و تردد عشایر در حاشیه رودخانهها و نواحی مرتفع، اطمینان از استحکام سازههای موقت، لایروبی کانالها و آبروها، کنترل دما و رطوبت در سالنهای پرورشی و استفاده از محلولهای ضد تنش در گیاهان باغی در دستور کار قرار گیرد.
سازمان هواشناسی با صدور هشدار نارنجی رنگ دیگری آورده است: از ظهر چهارشنبه تا اواخر وقت جمعه (۱۹ تا ۲۱ اردیبهشت) افزایش بیشینه سرعت وزش باد لحظهای در محدوده ۲۸ نات و بیشتر و افزایش ارتفاع امواج در سواحل تا ۲ متر و دور از سواحل بیش از ۲ متر در مناطق ساحلی و دور از ساحل استانهای بوشهر و هرمزگان، در نواحی مرکزی و شرقی خلیج فارس و تنگه هرمز پیشبینی میشود.
در این شرایط جوی خطرغرق شدن شناگران، پاره شدن تورهای صیادی و آسیب به قفسهای پرورش ماهی ، اختلال در ترددها و فعالیت دریایی بهویژه تردد شناورهای سبک، قایقهای صیادی و نیمه سنگین و سنگین و اختلال در فعالیت سکوهای نفتی دور از انتظار نیست بنابراین سازمان هواشناسی نسبت به منع شنا، منع فعالیتهای تفریحی و شیلاتی، اجتناب از تردد شناورهای سبک و نیمهسنگین و سنگین، اتخاذ تمهیدات لازم جهت فعالیتهای ساحلی و فراساحل همچنین سکوهای نفتی و آمادهباش برای مواجهه با خسارت احتمالی توصیه میکند.
سازمان هواشناسی با صدور هشدار زردرنگ آورده است: افزایش بیشینه سرعت وزش باد لحظهای در محدوده ۲۴ نات و افزایش بیشینه ارتفاع امواج در سواحل تا ۱.۵متر و دور از سواحل بیش از ۱.۵ متر چهارشنبه تا جمعه (۱۹ تا ۲۱ اردیبهشت) در مناطق ساحلی و دور از ساحل استانهای خوزستان و بوشهر، در شمال خلیج فارس و مناطق ساحلی و دور از ساحل استانهای هرمزگان و سیستان و بلوچستان در دریای عمان و شنبه (۲۲ اردیبهشت) در مناطق ساحلی و دور از ساحل استانهای خوزستان، بوشهر، هرمزگان و سیستان و بلوچستان، در خلیج فارس، تنگه هرمز و دریای عمان پیشبینی میشود.
از اثرات این مخاطره جوی میتوان به خطر غرقشدن شناگران، پاره شدن تورهای صیادی و آسیب به قفسهای پرورش ماهی ، اختلال در ترددها و فعالیت دریایی بهویژه تردد شناورهای سبک، قایقهای صیادی و نیمه سنگین و سنگین و اختلال در فعالیت سکوهای نفتی اشاره کرد.
به توصیه سازمان هواشناسی منع شنا، منع فعالیتهای تفریحی و شیلاتی، اجتناب از تردد شناورهای سبک و نیمه سنگین و سنگین، اتخاذ تمهیدات لازم جهت فعالیتهای ساحلی و فراساحل همچنین سکوهای نفتی و آمادهباش برای مواجهه با خسارت احتمالی مد نظر قرار گیرد.
به گزارش ایسنا در هشدار نارنجیرنگ سازمان هواشناسی پیشبینی میشود که پدیدهای جوی اثرات منفی به دنبال داشته باشد و خسارتهای احتمالی را سبب شود. هشدار نارنجی برای آمادهباش دستگاههای مسئول برای مقابله با یک پدیده خسارتزا صادر میشود.
هشدار زردرنگ به معنای این است که پدیدهای جوی رخ خواهد داد که ممکن است در سفرها و انجام کارهای روزمره اختلالاتی را ایجاد کند. این هشدار برای آگاهی مردم صادر میشود تا بتوانند آمادگی لازم را برای مواجهه با پدیدهای جوی داشته باشند که از حالت معمول کمی شدت بیشتری دارد. از سوی دیگر مسئولان نیز در جریان این هشدارها قرار میگیرند تا اگر لازم باشد تمهیداتی را بیندیشند.
انتهای پیام