اسماعیل قزلسفلی، امروز، ۱۸ اردیبهشت ماه در یک نشست خبری که در سالن شهید قاضی استانداری فارس برگزار شد، به بیان مسائل و جزییات مرحله دوم انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی در استان فارس پرداخت.
وی ابتدا در خصوص انتخابات مرحله اول اظهار کرد: تلاشهای فراوانی که در فراهم کردن امنیت انتخابات ۱۱ اسفند صورت گرفت باعث شد تا علیرغم همه تهدیدها و نقشههای قبلی دشمن برای ایجاد اختلال در امر برگزاری انتخابات بود، به لطف خدا آرامش خوبی بر فضا حکمفرما شد و تامین کنندگان امنیت به خوبی به وظایفشان عمل کردند.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری فارس افزود: در حوزه سلامت انتخابات همه تلاشها بر این قرار گرفت که کسی از عوامل اجرایی نه تنها از کاندیدایی طرفداری نکند، بلکه حتی شائبه طرفداری را هم بهوجود نیاورد. حتی این هشدار را داده بودیم که تا عزل مسئولین پیش خواهیم رفت و شاهد بودید که این کار را در شب انتخابات انجام دادیم.
وی ادامه داد: در شعب گزارش خاصی که در روند انتخابات تاثیر داشته باشد دریافت نشد. البته بیرون از شعب گزارشاتی داشتیم که مرجع رسیدگی به آن ستاد پیشگیری از جرایم انتخاباتی و همین طور شورای نگهبان بود. آنها موارد را بررسی کردند و در مواردی که به صحت گزارش رسیدند، برخورد کردند و هنوز هم این برخوردها ادامه دارد.
قزلسفلی با بیان اینکه در بحث مشارکت، استان فارس سربلند شد، گفت: در انتخابات مرحله اول توانستیم از میانگین کشوری عبور کنیم و نسبت به دور گذشته نیز پیشرفت داشتیم.
رئیس ستاد انتخابات استان از تشکیل کارگروهی برای یافتن دلایل کسانی که پای صندوقها حضور پیدا نکردند، خبر داد و گفت: یکی از وظایف اصلی ما رصد نارضایتی عمومی و تلاش برای رفع آنهاست. در این بررسی تلاش کردیم بیش از ۱۳٠ مساله که برای مردم در حوزههای مختلف وجود داشته را با کمک همه دستگاهها مرتفع شود و مسائل آنها در یک مسیر منطقیِ حل مساله قرار گیرد.
وی در ادامه با تاکید بر این نکته که انتخابات مرحله دوم از مرحله اول مهمتر است، گفت: در این مرحله چون نامزدها کم هستند، حساسیت بسیار بالاست و این را درک میکنیم. برابر همین مساله هم بلافاصه از فردای روز 12 اسفند تلاش کردیم تا مقدمات خوبی برای برگزاری مرحله دوم برنامه ریزی شود.
قزلسفلی از تشکیل ۸۲۰ شعبه اخذ رای در انتخابات مرحله دوم خبر داد و گفت: در حوزه انتخابیه شیراز و زرقان که ۴ کاندیدا برای کسب دو کرسی رقابت میکنند، ۴۹۷ شعبه اخذ رای پیشبینی شده است و برای حوزه انتخابیه مرودشت، ارسنجان و پاسارگاد نیز که دو کاندیدا برای کسب یک کرسی دیگر در رقابت هستند، ۳۲۳ شعبه اخذ رای قرار خواهد داشت. از این شعبات هم تعداد ۶۲۹ شعبه ثابت شهری و روستایی و ۱۹۱ شعبه نیز سیار خواهند بود.
فعالیت ۲۷ هزار نفر در برگزاری انتخابات
وی با بیان اینکه ۲۷ هزار نفر در ۴ بخش اجرا، نظارت، بازرسی و تامین امنیت شعبهها در نظر گرفته شدهاند، گفت: برای مرحله دوم هم مثل مرحله اول در قالب هیئت استانی، برای تبلیغات از ظرفیت صدا و سیما استفاده کردیم. فیلمهای تبلیغاتی ۲۰ دقیقهای نامزدها و همچنین مناظرات آنها ضبط شد و بهخاطر اینکه بهصورت رایگان هم انجام شد، استقبال خوبی از سوی کاندیداها شد و همین هم باعث شد تا تبلیغات محیطی را چندان جدی نگیرند. در شهر شیراز هم تبلیغات خاصی ندیدیم ولی در ۴ شهرستان دیگر، تبلیغات محیطی هم به شکل پررنگی در حال انجام است.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری فارس با اشاره به اینکه تدابیر بیشتری در مرحله دوم برای حفاظت از سلامت انتخابات در نظر گرفته شده است، گفت: در حوزه آموزش، در دو بخش آموزش عوامل اجرایی و هماهنگیهایی که باید با هیئت نظارت انجام میدادیم، آموزشها از سر گرفته شد و دیروز و امروز نیز بخش پایانی آموزشها در این پنج حوزه انجام شد.
وی با بیان اینکه در حوزه شیراز و زرقان انتخابات بهصورت «تمام الکترونیک» برگزار خواهد شد، گفت: به همین دلیل آموزشها نیز کاملا جدید شده است و عوامل اجرایی، شعبه به شعبه در حال آموزش و فراگیری نکات لازم هستند. ضمن اینکه در آموزش همگانی هم کمیته اطلاع رسانی ستاد انتخابات وارد عمل شده است و پیش بینی لازم برای رایگیری دستی نیز انجام شده تا در صورت بروز هرگونه مشکل در سیستم الکترونیک، فرآیند رایگیری دچار اخلال نشود.
به گفته رئیس ستاد انتخابات استان فارس، صندوقهایی بهعنوان پشتیبان نیز پیش بینی شده است و به ازای هر پنج شعبه، یک مرکز پشتیبانی واکنش سریع، هماهنگی فنی را انجام میدهد تا اگر یک صندوق کارآیی خودش را از دست داد، بلافاصله جایگزین برای آن تعیین شوند.
قزلسفلی در خصوص واجدین شرایط رای دادن گفت: تنها کسانی میتوانند در این مرحله رای بدهد که در مرحله اول یا در همین دو حوزه انتخابیه رای داده باشند و یا به طور کلی در انتخابات شرکت نکرده باشند به عنوان مثال اگر کسی در مرحله اول در حوزه انتخابیه نورآباد ممسنی و رستم شرکت کرده باشد، در مرحله دوم در هیچ حوزهای مجاز به رای دادن نخواهد بود، اما اگر در حوزههای انتخابیهای که کاندیداهای آن به مرحله دوم رسیدهاند رای داده باشد، در همان حوزه مجاز به رای دادن است.
وی تعداد واجدین شرایط برای حوزه انتخابیه مرودشت، ارسنجان و پاسارگاد را ۳۰۷ هزار نفر و برای حوزه انتخابیه شیراز و زرقان، یک میلیون و ۳۹۰ هزار نفر اعلام کرد.
رئیس ستاد انتخابات فارس در خصوص تامین هزینههای انتخابات نیز گفت: در انتخابات گذشته فقط امکانات دولتی در بحث انتخابات استفاده میشد اما طبق ماده ۱۳ قانون انتخابات، مقرر شده است که در تامین امکانات، نیروی انسانی و خدمات مورد نیاز انتخابات، از این پس شهرداریها و دهیاریها نیز مشارکت کنند.
به گزارش ایسنا، مرحله دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی روز ۲۱ اردیبهشتماه برگزار خواهد شد.
انتهای پیام