رئیس آموزش و پرورش استثنایی استان:

هزینه ایاب و ذهاب دانش‌آموزان استثنایی خراسان رضوی ۵.۵ میلیارد تومان در ماه است

رئیس آموزش و پرورش استثنایی خراسان رضوی گفت: هزینه ایاب و ذهاب دانش‌آموزان با نیازهای ویژه ما ۵.۵ میلیارد تومان در ماه است که در این راستا نهادهای دولتی، غیر دولتی و خیرین باید کمک کنند تا بتوانیم جذب بیشتری در امور تحصیلی این دانش‌آموزان داشته باشیم.

جواد روحانی در گفت‌وگو با ایسنا و با اشاره به تحصیل ۹۰۰۰ دانش آموز استثنایی در حدود ۲۵۰ مرکز استثنایی استان اظهار کرد: آموزش و پرورش استثنایی استان با ۲۷۰۰ نفر پرسنل در بخش‌های مختلف مدیر، معاون، مشاور، معلم، خدمتگذار، کار درمان، نیروهای توانبخشی، مشاوره‌ای و بهداشتی و نیروهای ستادی، کار خدمت رسانی به دانش‌آموزان با نیازهای ویژه را انجام می‌دهند.

وی با بیان اینکه هفت گروه از دانش‌آموزان با نیازهای ویژه تحت پوشش آموزش و پرورش استثنایی استان است، ادامه داد: قطعا با توجه به پیچیدگی‌هایی که دانش‌آموزان با نیازهای ویژه در گروه‌های مختلف دارند، باید معلمانی که به کار گرفته می‌شود ضمن تخصص در این حوزه، تسلط کافی در این بخش داشته باشند.

رئیس آموزش و پرورش استثنایی خراسان رضوی تصریح کرد: ما در استان از بدو تشخیص تا متوسطه دوم برای کودکان استثنایی مدرسه داریم؛ به صورتی که در مدارسمان کودک ناشنوای یک ساله هم ثبت نام داریم و این دانش‌آموزان به شکل آموزش همراه با والد مشغول به تحصیل هستند. مداخله به هنگام و توانبخشی دانش‌آموزان از جمله مواردی است که از ابتدای تشخیص تا متوسطه دوم در حال انجام و مورد توجه ما است.

روحانی با اشاره به موفقیت‌های دانش‌آموزان استثنایی استان، خاطر نشان کرد: بیش از ۱۸۵ دانش‌آموز ما دارای رتبه‌های ملی و کشوری در حوزه‌های علمی، ورزشی و فرهنگی در جشنواره‌های مختلف مثل جشنواره خوارزمی هستند. صبوری و زحمات سراسر عشق معلمان استثنایی در کسب موفقیت این دانش‌آموزان تاثیر بسزایی داشته است.

وی در ادامه فضاهای استاندارد برای دانش‌آموزان استثنایی را یکی از چالش‌ها در این خصوص برشمرد و عنوان کرد: فضای آموزشی باید برای دانش‌آموزان مناسب‌سازی شود. دانش آموزان با نیازهای ویژه در کنار فضاهای خاص به تجهیزات آموزشی خاصی نیز نیازمند هستند. این فضاها و تجهیزات باید در مدارس ایجاد شود که در این خصوص در تعدادی از مدارس این فضاها و تجهیزات ایجاد شده و در حال توسعه آن هستیم.

رئیس آموزش و پرورش استثنایی خراسان رضوی با اشاره به نیاز آموزش و پرورش استثنایی به توجه خیرین، گفت: ما به کمک‌های خیرین برای ساخت مدرسه و فضاهای آموزشی مورد نیاز دانش‌آموزان استثنایی و همچنین در تجهیز و استانداردسازی فضاهای آموزشی نیاز داریم.

روحانی افزود: چالش دیگر ما در زمینه ایاب و ذهاب دانش‌آموزان با نیازهای ویژه بوده که دارای رقم بسیار بالایی است. هزینه ایاب و ذهاب دانش‌آموزان با نیازهای ویژه ما ۵.۵ میلیارد تومان در ماه است که می‌طلبد در این راستا نهادهای دولتی، غیردولتی و خیرین کمک کنند تا بتوانیم جذب بیشتری در امور تحصیلی این دانش‌آموزان داشته باشیم.

وی با بیان اینکه چالش دیگر ما سنوات ارفاقی معلمان استثنایی است، یادآور شد: براین اساس دولت باید این سهم را هرساله به صندوق بازنشستگی پرداخت کند تا بازنشستگان ما با مشکل مواجه نشوند که در این راستا نیز با مشکلاتی مواجه بوده‌ایم. برای این چالش هر سال شاهد اقداماتی در این خصوص هستیم و باید این اقدامات به صورت کلی برای همه معلمان ما در این زمینه رفع شود. همچنین معلمان استثنایی ما قبل از لایحه خدمات کشوری فوق‌العاده استثنایی دریافت می‌کردند که متاسفانه با آن لایحه، فوق‌العاده استثنایی این معلمان و سختی کارشان کمتر شده و بسیاری از معلمان خواهان اضافه شدن این مبلغ به حقوقشان هستند.

رئیس آموزش و پرورش استثنایی خراسان رضوی با اشاره به تلاش‌های آموزش و پرورش استثنایی در جهت رفع چالش‌ها و مشکلات این حوزه تصریح کرد: ما پیشتاز در آموزش و پرورش استثنایی کشور در زمینه‌های مختلف توانبخشی، آموزش و ساخت فضاهای آموزشی هستیم. ۸۰ درصد مدارس ما به دست خیرین ایجاد شده است. ما پروژه‌های جدیدی برای سال پیش رو داریم که در این خصوص می‌توان از احداث سالن ورزشی در شهرستان نیشابور و احداث مدرسه در شهرستان تربت جام برای دانش‌آموزان با نیازهای ویژه نام برد و امیدواریم تا پایان سال تحصیلی این پروژه‌ها به بهره‌برداری برسد. 

انتهای پیام 

  • دوشنبه/ ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ / ۲۲:۱۱
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1403021712393
  • خبرنگار : 50614