آیتالله علی اکبر رشاد امروز، ۱۷ اردیبهشتماه در آیین اختتامیه چهارمین همایش ملی «حوزه انقلابی، حوزه منتظر» که در حرم مطهر حضرت شاهچراغ(ع) برگزار شد، جوهره حوزه را پرورش انسانها دانست و گفت: بزرگترین تهدید مقابل حوزه، دانشگاه شدن حوزه و دانشجو شدن حوزویان است. حوزه باید حوزه بماند و نباید دانشگاه شود.
وی با بیان اینکه عنوان عمیق، دقیق و دلانگیزی برای همایش «حوزه انقلابی، حوزه منتظر» انتخاب شده است که شامل سه کلمه حوزه، انقلاب و منتظر است، افزود: اگر نگوییم حوزه، کهنترین نهاد علمی تربیتی این کره خاکی است، دست کم میتوانیم بگوییم حوزه از اندک شمار نهادهای علمی دیرساخت و دیرپای بشری در کره زمین است.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: مسجد النبی اولین حوزهای است که پیامبر تأسیس کرد و هیچ قید و شرطی برای دانشپژوهان و طلاب لحاظ نشده بود.
رشاد تصریح کرد: در زمان پهلوی توطئهای صورت گرفت که نخبههای حوزه را جذب و وارد دانشگاه کنند. در آن زمان امکان نفس زیست نبود، چنین کردند تا بتوانند حوزه را نابود کنند؛ اما امروزه چنین چیزی نیست؛ حوزه باید در دانشگاه حضور داشته باشد اما نباید مثل دانشگاه شود.
وی در خصوص کلمه انقلاب بیان کرد: کلمات متعددی وجود دارند که همردیف کلمه انقلاب هستند اما نمیتوانند با این کلمه مترادف شوند، چون هیچکدام به جامعیت و عمق واژه انقلاب نیست.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: انقلاب اسلامی یک حادثه نیست، یک خیزش و جنبش است، انقلاب در دهه پنجم خود همچنان انقلاب است و به صورت روز افزون در داخل و خارج از کشور گسترش پیدا میکند و آرام آرام منطقه را فرا گرفته است.
رشاد افزود: امروزه در برابر چشمان حیرت زده جهانیان، ایران در کل منطقه ارتش و سپاه دارد. حماس که در برابر اسرائیل ایستاده یکی از نیروهای همراه ایران است. این ارتش سراسر جهان را خواهد گرفت.
وی در خصوص واژه انتظار هم گفت: انتظار هم جنبه دیگری از انقلاب است، انتظار یعنی آنچه هست را کافی نمیدانم و انقلاب یک مرحله است یک منزل و ما سلوک را ادامه میدهیم و منتظر خواهیم بود. تلاش میکنیم برای تحقق وضعیت مطلوب، یعنی فرج.
رئیس حوزههای علمیه استان تهران ادامه داد: فلسفه فرج فلسفه جهان برتر است. وقتی میگوییم حوزه منتظر، یعنی حوزه منتظر چنین عالمی است.
رشاد با بیان اینکه تمدن مادی ظلمانی غرب میخواهد همه بشریت را به سبک آلوده خود بکشاند، گفت: تولید علوم انسانی و اسلامی وظیفه اول حوزه است و احیای سنت عمیق و عظیم آن را نباید از دانشگاه اقتباس کرد. ما باید اصول فقه را توسعه دهیم.
وی اضافه کرد: اگر اصول انسانی توام با فقه تولید شود، ما الگوی زیستی و سبک زندگی مومنانه را تولید کردیم. آن وقت این انقلاب قطعاً به انقلاب جهانی متصل خواهد شد.
انتهای پیام
به گزارش ایسنا، در آیین اختتامیه «حوزه انقلابی، حوزه منتظر» اعطای نخستین جایزه «علوم انسانی اسلامی محیالدّین » یادمان اندیشه فقید آیتالله حائری شیرازی به آیت الله علی اکبر رشاد عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی کشور تقدیم شد.
انتهای پیام