سعید افزون امروز، امروز ۱۷ اردیبهشتماه با اعلام این مطلب گفت: تأمین سلامت جامعه، ارکان متعددی دارد و در این میان، رسالت اصلی حوزه معاونت بهداشت، بر اقدامات پیشگیرانه تمرکز دارد.
وی با بیان اینکه برنامه بهداشت دهان و دندان در سال ۱۳۷۴ به نظام مراقبتهای اولیه بهداشتی (PHC) کشور افزوده و در نظام شبکه ادغام شده است، ادامه داد: خدمات سلامت دهان و دندان در ۲۰۲ مرکز محیطی تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی شیراز شامل خانه بهداشت، خانه بهداشت عشایری، پایگاه سلامت روستایی، مراکز خدمات جامع سلامت روستایی، مراکز خدمات جامع سلامت شهری، مراکز خدمات جامع سلامت شهری ـ روستایی، پایگاه سلامت غیر ضمیمه، در سطوح متفاوت به بیماران و مراجعان ارائه میشود.
افزون اظهار کرد: معاینههای اولیه دهان و دندان به همت تیم سلامت غیر دندانپزشک شامل مراقبان سلامت و بهورزان، بر اساس بستههای خدمتی گروههای سنی، به کودکان، نوجوانان و جوانان و مادران باردار ارائه میشود.
وی در این زمینه توضیح داد: به عنوان مثال در بسته خدمت سلامت دهان و دندان مادران باردار، مراقبتهای قبل، حین و پس از بارداری طی نوبتهای مختلف مراجعه مادران در حال انجام است و یا در گروه سنی کودکان زیر ۵ سال، وضعیت دهان و دندان در سنین مختلف متناسب با زمان مراقبت کودک انجام میشود.
سرپرست گروه سلامت دهان و دندان معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: پس از این ارزیابیها، در صورت نیاز، فرد خدمت گیرنده برای خدمات سطح دو دندانپزشکی شامل ترمیم، جرمگیری و بروساژ، پالپوتومی دندان شیری، فیشور سیلانت و کشیدن دندان، به دندانپزشک مستقر در واحد دندانپزشکی مرکز خدمات جامع سلامت ارجاع میشود.
به گزارش ایسنا و به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شیراز، افزون، ارائه مسواک انگشتی برای کودکان زیر ۲ سال، وارنیش فلوراید برای کودکان ۳ تا ۵ سال (هر ۶ ماه یک بار) و کودکان ۶ تا ۱۴ سال برای جلوگیری از پوسیدگی دندان را از دیگر خدمات این مراکز برشمرد.
انتهای پیام