جعاله بانکی چیست/ آنچه درباره قرارداد جعاله باید بدانیم

یکی از مهم‌ترین عقود مالی اسلامی، جعاله است. جعاله هم‌اکنون به‌عنوان یکی از انواع قراردادهای مالی قانونی در ایران شناخته‌شده و جعاله بانکی یکی از شیوه‌های مرسوم تأمین مالی است. در این یادداشت درباره جعاله خواهید خواند و ضمن آشنایی با این نوع قرارداد خواهید دانست که جعاله بانکی چیست.

به گزارش ایسنا به نقل از وب‌سایت سوبارش، جعاله به توافقی گفته می‌شود که در آن یکی از طرفین توافق متعهد می‌شود به طرف دیگر در ازای انجام کاری معین، دستمزد معینی پرداخت کند. مطابق با تعریف جعاله، به شخصی که کار را انجام می‌دهد «عامل» و به شخصی که دستمزد را پرداخت می‌کند «جاعل» می‌گویند.

در حقوق و فقه، قرارداد جعاله باید شرایطی داشته باشد تا وجهه قانونی یا شرعی خود را احراز کند. مثلاً از لحاظ حقوقی، در قرارداد جعاله باید جزئیاتی همچون توصیف کار، میزان پاداش و شرایط اجرای کار دیده شود تا قرارداد وجهه حقوقی پیدا کند.ازنظر فقهی نیز کار موردنظر در جعاله باید مشروع و قانونی باشد و پاداش تعیین‌شده نیز باید معقول و مشخص باشد.

عقد جعاله لازم است یا جایز

در حقوق، عمدتاً عقد جعاله را به‌عنوان یک عقد لازم در نظر می‌گیرند؛ یعنی پس از عقد قرارداد، هر دو طرف متعهد به انجام وظایف و تعهدات خود هستند. از سویی دیگر، در فقه اسلامی، برخی بر این باورند که عقد جعاله یک عقد جایز است و مادامی‌که کار انجام نشود، جاعل می‌تواند قرارداد را یک‌طرفه فسخ کند.

جعاله بانکی چیست

مهم‌ترین سؤالی که در این مطلب باید به آن پاسخ بدهیم این است که جعاله بانکی چیست. قرارداد جعاله بانکی نوعی عقد بانکی است که بانک با استفاده از آن به ارائه تسهیلات و خدمات به مشتریان خود می‌پردازد. پرداخت پاداش یا سود در قبال تراکنش یا سپرده‌گذاری ازجمله انواع قراردادهای جعاله بانکی است.

نحوه تنظیم قرارداد جعاله

همان‌طور که پیش‌تر گفتیم، تنظیم قرارداد جعاله بانکی، مستلزم ایجاب شرایط خاصی است. در تنظیم قرارداد جعاله حتماً باید جزئیات کار، میزان پاداش، شرایط و نحوه انجام کار، و مدت‌زمان قرارداد دقیقاً مشخص شوند.

در قرارداد جعاله حتماً باید طرفین عقد (جاعل و عامل)، توضیح کار، میزان جعاله و شرایط پرداخت تعیین شده و زمان‌بندی و شرایط فسخ یا تغییر قرارداد و روش‌های حل اختلاف در آن مشخص شود. وجود امضاء و تأیید طرفین، نگهداری دقیق اسناد و مستندات، تعیین مسئولیت‌ها و تعهدات جانبی و در نظر گرفتن مفاد حقوقی از دیگر اصول نحوه تنظیم قرارداد جعاله است.

مشکلات حقوقی قرارداد جعاله بانکی

جعاله بانکی همچون هر قرارداد بانکی دیگری، ممکن است محل ایجاد اختلاف میان بانک و مشتری شوند. در چنین مواردی، ارجاع به مراجع قضایی تنها راه استیفای حقوق شما از بانک خواهد بود. با ارجاع پرونده به دادگاه، با نمایندگان حقوقی بانک مواجه خواهید شد که تجربه بسیار بالایی در پرونده‌های بانکی دارند.

وکیل دعاوی بانکی؛ تنها راه نجات

تنها راه نجات شما در دعاوی بانکی این‌چنینی، همراهی یک وکیل بانکی است. یک وکیل بانکی، با توجه به تسلطی که به قوانین بانکی داشته و با تجربه‌ای که در این زمینه دارد، می‌تواند از شما در دادگاه دفاع کرده و مانع از تضییع حقوق شما توسط بانک شود.

گروه وکلای حقوقی سوبارش با داشتن سال‌ها تجربه در زمینه‌های تخصصی بیمه، ملک و بانک، و رزومه‌ای قوی در پیروزی در دعاوی بانکی، یکی از بهترین مراکز برای به دست گیری پرونده شما و حل‌وفصل دعوای حقوقی شما علیه است. همین حالا با جست‌وجوی «وکیل بانکی سوبارش» در موتورهای جست‌وجوگر، وارد وب‌سایت سوبارش شده و با صحبت با یکی از کارشناسان سوبارش و طرح مشکل، اولین گام در حل دعوای حقوقی خود علیه بانک را بردارید.

انتهای رپرتاژ آگهی

  • دوشنبه/ ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ / ۱۴:۰۱
  • دسته‌بندی: خبر بازار
  • کد خبر: 1403021712033
  • خبرنگار :