رشید جعفرپور امروز، ۱۶ اردیبهشتماه در افتتاحیه سیزدهمین جشنواره سراسری رسانه و نشریات دانشجویی با عنوان «تیتر ۱۳» که در سالن ۲۲ بهمن دانشگاه فردوسی برگزار شد، اظهار کرد: نشریات دانشجویی میتوانند انعکاسدهنده دستاوردهای دانشگاهها و روایتگر پیشرفتهای آموزش عالی باشند. شاید بسیاری از مواردی که در دانشگاه میبینیم را عادی تلقی کنیم، در حالی که همین موضوعات برای مخاطب بیرونی و مردم جذاب است و اگر آنها را نگوییم، به دانشگاه ظلم کردهایم.
وی با بیان اینکه نشریات دانشجویی محافلی هستند که میتوانند پیشرفتهای دانشگاهها را تبیین کنند، ادامه داد: نشریات دانشجویی میتوانند تقویتکننده فضای گفتوگو و تبادل نظر در دانشگاه باشند. ما باید در دانشگاه منطق گفتوگو با سلایق، توانمندیها و ظرفیتهای متفاوت را داشته باشیم و دانشگاه را از حالت قطبی خارج و به فضای تعامل و گفتوگو تبدیل کنیم.
مشاور معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم افزود: نشریات دانشجویی میتوانند بازگوکننده مسائل و چالشهای دانشگاه باشند. در دانشگاه و آموزش عالی کشور مسائل مختلفی وجود دارد و دانشجویان بهترین کسانی هستند که میتوانند در خصوص این موارد صحبت کنند و به صورت منطقی و اخلاقی مسائل و چالشهای دانشگاه را به بحث و بررسی بگذارند و در یک فضای عقلانی به راهکار برسند. همچنین با توجه به اینکه ما در حوزه سواد رسانهای دچار ضعف هستیم، نشریات دانشجویی میتوانند سواد رسانهای را در دانشجویان افزایش دهند.
جعفرپور با اشاره به انتظاراتی که از نشریات دانشجویی میرود، بیان کرد: نخست آنکه در نقد منصفانه عمل کنید. درست است که همگی ما به نقد نیاز داریم، اما نقد باید موجب ارتقای یک سیستم و افراد آن شود. بنابراین اگر نقد از دایره انصاف خارج شود، آثار سویی به دنبال خواهد داشت. لذا از نشریات میخواهیم در نقد منصفانه عمل کنند تا هم به ارتقای کشور و هم به ارتقای خودشان کمک کنند.
وی ادامه داد: تنها به بیان مسائل و چالشها اکتفا نکنید و علاوه بر آن راهحلهای پیشنهادی را هم بگویید. زیرا تنها تکرار مسئله فایدهای نخواهد داشت، بلکه راهحلهای احتمالی حل مسائل حتی در مقیاس کوچک را بیان کنید.
مشاور معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم با تاکید بر اینکه اگر تمام کارهایی که انجام میدهیم، دارای خروجی امیدافزا نباشد، باعث شکست جامعه و تأخیر در پیشرفت خواهد شد، گفت: بنابراین تمامی کنشها و جهتگیریهای ما باید به سمتی باشد که امید را زنده نگه دارد، لذا در یادداشتها، تحلیلها و نوشتههایمان این نکته را در نظر داشته باشیم.
جعفرپور با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری در جمع تشکلها، بیان کرد: دانشگاه سه وظیفه دارد؛ تولید علم، تولید عالم و جهتدهی به علم و عالم. چنانکه در تولید علم خوب کار کردیم و چند هزار مقاله و کتاب در سال تالیف میشود. رتبه اول ایران در منطقه و رتبه ۱۵ در جهان نشان میدهد در تولید علم کارنامهای قابل قبول داریم. اما اگر جهتدهی به علم و عالم درست نباشد، نتیجه مثبت نمیگیریم. نشریات دانشجویی با بضاعتی که دارند باید در جهتدهی به علم و عالم کمککننده باشند.
وی با بیان اینکه نشریات دانشجویی باید روایتگر صادق جنبشهای دانشجویی دانشگاههای غربی در حمایت از غزه باشند، افزود: غزه مظلوم واقع شده است. الحمدلله بیداری خوبی در دنیا صورت میگیرد. دانشجویان در آمریکا پیشتاز شدند و نشریات دانشجویی باید با بازگویی و مکتوب کردن جنبشها، این حرکت را بیان و تقویت کنند. این موج نباید بخوابد و باید کمک کنیم این مقاومت اسلامی که به مقاومت جهانی تبدیل شده، به پیش رود.
مشاور معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم با اشاره به وظایف وزارت نسبت به نشریات دانشجویی، اظهار کرد: ما وظیفه داریم فضای لازم برای بالندگی و تقویت نشریات دانشجویی را ایجاد کنیم. در شورای مدیران همواره پیگیر هستیم که چگونه میتوان از نشریات دانشجویی حمایت کرد. اکنون ۳۷۰۰ نشریه دانشجویی در وزارت علوم داریم، علاوه بر آن تعداد بسیاری در وزارت بهداشت هستند و توسعه این نشریات میتواند به تقویت فضای گفتوگو و سواد رسانه در دانشگاه کمک کند. لذا تقویت نشریات دانشجویی در دستور کار معاونت دانشجویی وزارت علوم قرار دارد.
جعفرپور با اشاره به ایجاد سامانه نشریات، عنوان کرد: این سامانه کمک میکند تا انتخابات مدیران مسئول نشریات به راحتی صورت گیرد. گزارشگیریهای مناسب از این سامانه میتواند در تقویت نشریات مؤثر واقع شود. افتخار میکنیم که ۳۷۰۰ نشریه دانشجویی داریم، اما هنوز قاعدهمندی برای این نشریات در فضای مجازی وجود ندارد که یک نقطه ضعف محسوب میشود و تدوین آییننامه برای آن ضرورت دارد.
انتهای پیام