جعفر کاویانیدلشاد در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: بسیاری از مراتع بالادست استان از جمله حیدره، امامزاده کوه، ارزانفود و ... پوشیده از برف است و هنوز آماده حضور عشایر نیست و برهمین اساس عشایر در مراتع استان لرستان و ایلام در حال کوچ هستند.
وی با بیان اینکه ۷۰۰ خانوار عشایر کوچرو وارد استان شدند، تصریح کرد: حدود ۱۲۰۰ خانوار عشایر کوچرو در استان همدان وجود دارد که تاکنون ۷۰۰ خانوار وارد استان شدند و مابقی به علت بارندگی خوب در استان لرستان و ایلام هستند.
کاویانیدلشاد با اشاره به اینکه عشایر استان در ۷۲ سامانه عرفی ساکن میشوند، افزود: ۹۰ هزار هکتار معادل ۹.۵ درصد از مراتع استان در اختیار ۴۷۰ هزار رأس دام عشایر قرار دارد.
وی با بیان اینکه بخشی از عشایر استان پروانه چرا ندارند، تأکید کرد: به طور قطع باید فکری برای ساماندهی عشایر بدون پروانه شود به طوریکه پیشنهاد داده شده مجتمعهای دامپروری برای اسکان عشایر استان ایجاد شود.
مدیر امور عشایر استان همدان با اشاره به اینکه پیگیر شناسایی زمین برای ایجاد میدان دام و مجتمعهای دامپروری برای عشایر هستیم، گفت: با ایجاد مجتمعهای دامپروری مشکل دامهای بدون پروانه چرا عشایر به طور اساسی حل خواهد شد.
وی با تأکید بر اینکه عشایر استان همدان با ۴۰۰۰ خانوار، هشت دهم درصد از جمعیت استان را تشکیل میدهند، بیان کرد: دام عشایر ۳۰ درصد دام سبک استان را به خود اختصاص داده و تولید ۲۰ درصد از گوشت قرمز استان را برعهده دارند.
وی از کمکرسانی به عشایر کوچرو در بارندگی روزهای گذشته خبر داد و گفت: روز جمعه چهار خانوار عشایر استان در هنگام کوچ به علت بارش باران در محل اسکان موقت خود در منطقه کرزان شهرستان تویسرکان دچار مشکل شدند و تردد آنها غیرممکن بود که برای کمکرسانی به این عشایر سوخت و وسایل اولیه و خوراک ارسال شد.
انتهای پیام