روحاللّه جهانیپور، رئیس دانشکده علوم ریاضی دانشگاه کاشان و عضو هیئت علمی گروه ریاضی محض این دانشگاه در گفتوگو با ایسنا، در خصوص موفقیت دانشجویان دانشگاه کاشان در مسابقات ریاضی کشوری صحبتهایش را اینگونه آغاز کرد: مسابقات ریاضی دانشجویی هرساله در سطح کشوری و بهکوشش انجمن ریاضی ایران برپا میشود. در این دوره که چهلوششمین نوبت آن به شمار میآید، همانند ادوار قبل در چهار روز دنبال شد. دو روز نخست را از دانشجویان آزمون گرفتند، یک روز را به تصحیح برگههای آزمون و رسیدگی به اعتراضات اختصاص دادند و در نهایت روز آخر نیز آیین اختتامیه را برپا و جوایز را اهدا کردند.
وی با یادآورشدن این نکته که مسابقات امسال بین روزهای یازدهم تا چهاردهم اردیبهشتماه و در دانشکده ریاضی، آمار و علوم کامپیوتر دانشگاه تبریز برگزار شد، چنین توضیح داد: بهطورکلی، در این مسابقات کشوری، هر دانشگاهی میتواند یک تیم اعزام کند. این تیم باید دستکم پنج عضو داشته باشد. اگر تیم دانشگاهی کمتر از پنج نفر عضو داشته باشد، موفقیت افراد حاضر در مسابقه بهصورت امتیازبندی فردی اعلام میشود و برای تیمهای پنج نفره موفق رتبهبندی دانشگاهی نیز در نظر میگیرند.
این پژوهشگر علوم ریاضی در خصوص تعداد شرکتکنندگان و مدالآوران دانشگاه کاشان در این دوره از مسابقات ریاضی خاطرنشان کرد: از دانشگاه کاشان ۴ دانشجو حضور یافتند که از این میان، ۲ دانشجوی دانشگاه کاشان با نامهای محمدمعین یوسفیان و ارژنگ ارباب، مقام آوردند. یوسفیان و ارباب بهترتیب مدالهای نقره و برنز کسب کردند.
جهانیپور تأکید کرد: یوسفیان سال گذشته در همین مسابقات به کسب مدال نقره و یک سال پیش از آن نیز به دریافت مدال برنز موفق شده بود. این دانشجو در سال ۱۴۰۲ شمسی نیز در مسابقات بینالمللی دانشجویی ریاضی که هرساله و بهطور ثابت در بلغارستان برگزار میشود، مدال برنز به دست آورد. گفتنی است که در مسابقات بلغارستان هر کشوری میتواند با چندین تیم و دانشگاه حضور یابد. مدالآورندگان این مسابقات، مانند یوسفیان، غالباً از سوی بنیاد نخبگان حمایت میشوند و امتیازاتی به آنان تعلق میگیرد.
رئیس دانشکدۀ علوم ریاضی دانشگاه کاشان اظهار کرد: این دانشگاه نیز از هر جنبهای که بتواند حمایت خود را از یوسفیان و ارباب نشان خواهد داد تا بتوانند در این عرصه موفقتر از پیش گام بردارند. البته پیشتر هم حمایتهایی وجود داشته، همانگونه که بخشی از هزینه سفرهای خارجی یا مسابقات بینالمللی را خود دانشگاه کاشان پرداخت کرده است. همچنین از همین دانشجویان برتر ریاضی بهمنظور تقویت بنیه علمی دانشجویان سالهای پایینتر کمک میگیریم.
پیشتازی دانشگاه کاشان در پایهگذاری رشته ریاضی
عضو هیئتعلمی گروه ریاضی محض دانشگاه کاشان در خاتمه بحث خود و با اشاره به این نکته که دانشگاه یادشده ظرفیت خوبی برای توسعه و رشد در علوم ریاضی دارد، تصریح کرد: رشته ریاضی دانشگاه کاشان یکی از قدیمیترین رشتههای این دانشگاه به شمار میآید. سال ۱۳۵۳ شمسی، هنوز دانشگاه کاشان به شکل امروز بنا نشده بود که رشته ریاضی تحت مدرسه عالی علوم کاشان برقرار بود و دانشجو میپذیرفت.
او ادامه داد: مدرسه عالی علوم کاشان بعدها جزو مجموعه شعب دانشسرای عالی تربیت معلم شد که پس از چندی به دانشگاه تربیت معلم تغییر نام داد. در دهه ۶۰ شمسی بود که دانشگاه کاشان به این شکل کنونی ایجاد شد و یکی از رشتههای آن نیز ریاضیات بوده است. ریشۀ دانشگاه کاشان به همان مدرسه عالی علوم برمیگردد. از همین دهه ۶۰ نیز رشتۀ ریاضی دانشگاه پیشرفت بسیاری کرد تا امروز که شاهدیم دانشجویانش در مسابقات ملی و فراملی رتبه کسب میکنند.
جهانیپور در باب گرایشهای فعلی رشته ریاضیات در دانشگاه کاشان گفت: امروزه حتی در مقاطع کارشناسیارشد و دکترا نیز دانشجو میپذیریم و فعالیتهای علمی، پژوهشی و آموزشی گستردهای در این مرکز جریان دارد. دانشکده علوم ریاضی دانشگاه کاشان سه رشته اصلی، یعنی ریاضی و کاربردها، علوم کامپیوتر و آمار دارد که به آنها مجموعه علوم ریاضی میگوییم.
انتهای پیام