به گزارش ایسنا، سازمان ملل هزینه بازسازی نوار غزه را حدود ۴۰ میلیارد دلار تخمین زد و تاکید کرد بازسازی ویرانیهای عظیم و بیسابقهای که در اثر تجاوز طولانی مدت رژیم صهیونیستی به نوار غزه وارد شده، ممکن است ۸۰ سال به طول انجامد.
به گزارش الجزیره، عبدالله الدردری، دستیار دبیرکل سازمان ملل متحد و مدیر دفتر منطقهای کشورهای عربی در برنامه توسعه سازمان ملل متحد، در کنفرانسی خبری در امان پایتخت اردن اعلام کرد، بازسازی نوار غزه یک کار بسیار هزینه بر و زمان بر خواهد بود. بر اساس تصاویر ماهوارهای برآورد هزینهها حدود ۱۸ میلیارد دلار است اما روی زمین و در عمل وضعیت بسیار متفاوت است و این برآورد نهایی نیست.
وی افزود: برآورد اولیه برنامه توسعه سازمان ملل متحد برای بازسازی همه چیزهایی که در غزه ویران شده، حدود ۴۰ میلیارد دلار است و این ماموریتی است که جامعه بینالملل از جنگ جهانی دوم تاکنون هرگز با آن برخورد نکرده است.
وی با اشاره به بحث و بررسی بازسازی غزه با برخی کشورهای عربی و وجود نشانههای مثبت در این زمینه، افزود: اتکا به چارچوبهای سنتی برای بازسازی به این معناست که ممکن است این کار دههها طول بکشد و مردم فلسطین چند دهه از رفاه بهره مند نباشند. بنابراین مهم است که مردم را به سرعت در خانههای مناسب اسکان دهیم و به حالت عادی اقتصادی و اجتماعی بازگردانیم .
در همین حال، ارزیابی ساختوسازها نشان میدهد غزه نزدیک به ۸۰ سال برای بازسازی تمام واحدهای مسکونی تخریبشده به زمان نیاز دارد و این در صورتی است که سرعت بازسازی معقول باشد.
الدردری تاکید کرد کل آواری که تاکنون در غزه انباشته شده است به ۳۷ میلیون تن میرسد و با توجه به افزایش بسیار زیاد و روزانه آن، آخرین دادهها نشان میدهد این آوارها تقریبا ۴۰ میلیون تُن است.
وی با اشاره به اینکه ۷۲ درصد ساختمانهای مسکونی به طور کامل یا جزئی تخریب شده است، خاطرنشان کرد: توسعه انسانی غزه با تمام مولفههای آن اعم از بهداشت، آموزش، اقتصاد و زیرساختها حدود ۴۰ سال به عقب رفتهاند و این به معنای آن است که ۴۰ سال تلاش و کوشش و سرمایه گذاریها در نوار غزه بر باد رفته است.
انتهای پیام