موسی فکور امروز (۱۴ اردیبهشت ماه) در جلسه ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران استان گیلان که با محوریت حادثه آتشسوزی در شهرک امامزاده ابراهیم (ع) شفت برگزار شد، با اشاره به برگزاری این نشست بهصورت اضطراری، اظهار کرد: حادثه آتشسوزی بامداد دو روز پیش، بخش زیادی از روستا را درگیر و خسارت زیادی به مردم وارد کرد. ما منتظر اعلام نظر کارشناسان درباره علت شروع آتشسوزی هستیم.
وی حادثه آتشسوزی شهرک امامزاده ابراهیم را بسیار تلخ دانست و گفت: مردم همه دارایی خود را از دست دادند و ساختمانهای مسکونی و تجاری به تلی از خاک تبدیل شدند، البته نوع سازه چوبی منطقه در تشدید این حادثه نقش داشت.
معاون استانداری گیلان با بیان اینکه سازههای چوبی شهرک امامزاده ابراهیم کاملاً خشک و آماده اشتعال بودند، ادامه داد: کارشناسان باید علت دقیق حادثه را بررسی کنند، بهدنبال اظهار نظرهای غیر کارشناسی نیستیم و حتماً باید کار کارشناسی انجام شود.
فکور با تاکید بر لزوم کمکرسانی به مردم برای اصلاح و بازسازی واحدهای حادثهدیده، بیان کرد: باید آمارهای درست و مناسب داشته باشیم و تعداد دقیق واحدهای تجاری و مسکونی و ابعاد این واحدها را مشخص کنیم، سپس آواربرداری انجام شود تا موقعیتها به هم نخورد.
وی کمکرسانی به مردم را براساس نیاز منطقه دانست و اظهار کرد: باید دستگاههای متولی را تعیین و تقسیم کار کنیم، البته مهار آتش بهصورت کامل انجام شده و روند اسکان و ساماندهی و تغذیه خانوادههای آسیبدیده مناسب است.
وی با بیان اینکه امروز باید برای سازههای آینده تصمیم بگیریم تا چنین حوادثی تکرار نشود، ادامه داد: میتوان به جای سازه چوبی، از نمای چوب استفاده کرد تا مردم و کشور متحمل خسارت نشوند.
فکور با توجه به اولویتبندی نیازهای مردم منطقه، گفت: ایجاد روشنایی معابر در مناطق خسارتدیده برای تردد ماشینآلات و امنیت در شب ضرورت دارد.
معاون استاندار گیلان به مشکلات نقشهبرداری اشاره و بیان کرد: باید حدود اربعه ساختمانها را رعایت کنیم، سپس آواربرداری انجام شود. سازمانهای بیمهگر نیز باید کار کارشناسایی و تعیین خسارت همه پلاکها را آغاز کنند.
وی شهرک امامزاده ابراهیم را مقصد گردشگری دانست و افزود: در بازنگری طرح هادی این روستا میتوان از سازه بتنی با نمای چوب و یا محلول کندسوز روی سازههای چوبی استفاده کرد.
انتهای پیام