به گزارش ایسنا، محمدرضا موثقینیا، در حاشیه یک مراسم معدنی، با بیان اینکه فاز نخست طرح احداث کارخانههای فرآوری سرب و روی مهدیآباد با ظرفیت تولید ۲۰۰ هزارتن کنسانتره روی سولفیدی در مراحل نهایی تست گرم است، اظهار کرد: در حال حاضر تولید کنسانتره به صورت آزمایشی در این کارخانه در حال انجام است و بهزودی با رفع ایرادات جزئی در بخش سیستمهای کنترلی کارخانه، تنظیم و کالیبراسیون سیستمهای ابزار دقیق، خط تولید به صورت پیوسته محقق خواهد شد.
رئیس هیاتعامل ایمیدرو ضمن اشاره به سرمایهگذاری قابل توجه بخشخصوصی در طرح ملی احداث کارخانههای فرآوری سرب و روی مهدیآباد تصریح کرد: در این طرح، بخشخصوصی ۱۰۰ها میلیون دلار سرمایهگذاری کرده که بخشی از این سرمایهگذاری، مربوط به ایجاد زیرساختها بوده است.
وی خاطرنشان کرد: آمادهسازی معدن با بیش از ۱۰۰ میلیون تن پیش باطلهبرداری، تامین آب با ظرفیت ۱۰۰ لیتر بر ثانیه از محل تصفیهخانه شهر یزد در فاصله ۱۰۰ کیلومتری، تامین برق با احداث پست ۴۰۰/۱۳۲/۳۳ کیلوولت و ایجاد خط انتقال ۱۳۲ کیلوولت به طول ۲۷ کیلومتر، از اقدامات بخش خصوصی در این زمینه بوده است.
موثقینیا ضمن اشاره به هدف نهایی طرح احداث کارخانههای فرآوری سرب و روی مهدی آباد، گفت: تولید سالانه ۴۰۰ هزار تن کنسانتره روی با عیار حداقل ۳۵ درصد به عنوان محصول اصلی و نیز تولید ۸۰ هزارتن کنسانتره سرب- نقره با عیار ۶۰ درصد سرب به عنوان محصولات جانبی، در دو فاز بعدی پیشبینی شده است. از دیگر نکات مثبت این پروژه اشتغال بالغ بر ۶۰۰ نفر از متخصصان و نیرویهای اغلب بومی در مجموعه سرب و روی مهدیآباد، است.
گفتی است معدن سرب و روی مهدیآباد در استان یزد، با دارا بودن بیش از ۷۰۰ میلیون تن ذخیره زمینشناسی سرب و روی و حدود ۱۷۰ میلیون تن ذخیره قابل استخراج، دومین ذخیره جهان محسوب میشود و با این پشتوانه توانسته بزرگترین پروژه تولید کنسانتره روی خاورمیانه را در دل خود جای دهد.
این معدن قرار است در سه فاز در مجموع به ظرفیت تولید ۸۰۰ هزار تن کنسانتره روی به همراه ۸۰ هزار تن کنسانتره سرب-نقره دست پیدا که اکنون فاز نخست آن مراحل انتهایی را طی میکند.
با راهاندازی تنها فاز نخست این پروژه عظیم، بزرگترین کارخانه فرآوری سرب و روی کشور متولد خواهد شد. در این مرحله، سالانه با ورودی دو میلیون تن خاک معدن، ۲۰۰ هزار تن کنسانتره سولفیدی با عیار۳۵ درصد روی تولید میشود.
پیش از این، حمیدرضا حمایت- مدیر مجتمع سرب و روی و باریت مهدی آباد و مجری طرح جامع سرب و روی کشور- ضمن اشاره به قرارگیری ۷۵ درصد از ذخایر قابل استخراج سرب و روی کشور در مهدیآباد خاطرنشان کرده بود: ظرفیت کارخانههای تولید شمش روی کشور ۴۹۰ هزار تن و تولید واقعی شمش حدود ۲۲۰ هزار تن است که با ورود مهدی آباد به عرصه تولید و بهرهبرداری از فازهای سولفیدی مهدی آباد، بخش اعظم ظرفیت خالی کارخانههای تولید شمش روی کشور (حدود ۱۴۰ هزار تن) پوشش داده خواهد شد.
وی در خصوص تامین زیرساخت های اصلی این پروژه گفته بود: اجرای طرح تأمین آب کارخانه مهدیآباد با احداث خط لولهای به طول ١٠٠ کیلومتر از محل تصفیه خانه شهر یزد پیشتر راهاندازی شد، که بزرگترین طرح انتقال پساب کشور به صنعت محسوب میشود.
حمایت همچنین ضمن اشاره به اهمیت استفاده از تولیدات ملی تصریح کرد: در همین راستا در این واحد صنعتی و معدنی حتی الامکان از تجهیزات بومی و ساخت داخل استفاده شده است، به طوری که ۶۰ درصد از کل تجهیزات استفاده شده در این طرح از تولیدات داخلی بوده و همچنین تجهیزات خارجی تامین شده از بهترین برندهای مطرح در دنیا هستند.
انتهای پیام