مجید قاسم کردی فعال حوزه دانشجویی در گفتوگو با ایسنا، در بررسی اعتراضها در دانشگاههای آمریکا در راستای جنبش همبستگی با مردم غزه اظهار کرد: تظاهرات دانشجویی علیه جنگ غزه بیش از شش ماه است که در سراسر آمریکا در حال برگزاری است؛ اما این تظاهرات با حوادث هفته گذشته شدت گرفته که منجر به بازداشت تعاد زیادی از دانشجویان در ۱۵ دانشگاه در هفتههای اخیر شده است.
این فعال حوزه دانشجویی افزود: بیشتر بازداشتها با استناد به ورود غیرقانونی به دانشگاهها بوده است که سازمانهای حقوق مدنی «سرکوب سخنرانی و اعتراضات» را غیرقانونی و این اقدامات را محکوم کرده است.
وی با بیان اینکه اعتراضات دانشجویی از دانشگاه کلمبیا در شهر نیویورک آغاز شد و بهسرعت دیگر دانشگاههای این کشور از جمله ییل، نیویورک، هاروارد، تگزاس، کالیفرنیای جنوبی و... را دربرگرفته است، اعلام کرد که شعارها و پلاکاردهای اساتید و دانشجویان معترض در آمریکا، نشان میدهد که خواستههای آنان مشخص و صریح است.
کردی افزود: موضوعاتی همچون «قطع کمک نظامی آمریکا به رژیم اسرائیل»، «پایان همکاری تحقیقاتی دانشگاهها با تأمینکنندگان سلاح به رژیم صهیونیستی» و «عفو دانشجویان و اعضای هیئتعلمی که به دلیل اعتراض به حمایتها از رژیم اسرائیل، تنبیه یا اخراج شدهاند» از جمله درخواستهای مهم اعتراضکنندگان بوده است.
این حقوقدان با اشاره به اینکه سرکوب جنبشهای اعتراضی دانشجویان کشورهای اروپایی و آمریکایی مظهر واقعی عدم پایبندی مدعیان حقوق بشر آمریکایی به آزادی و حقوق بشر است، افزود: مدیر اجرایی عفو بینالملل آمریکا در حمایت این اعتراضات اعلام کرد هر اقدامی برای ساکت کردن، آزار، تهدید یا ارعاب کسانی که به طور مسالمتآمیز برای تظاهرات و اعتراض تجمع میکنند، نقض حقوق آنهاست. وی اعلام نمود؛ در بیانیه پل اوبراین، آزادی دانشگاهی محور اصلی حق آموزش است که فعالیت در محوطه دانشگاه یکی از اجزای حیاتی این آزادی است.
قاسم کردی با تصریح این موضوع که دیدهبان حقوق بشر سازمان ملل در گزارشی سرکوب اعتراضات دانشجویی علیه جنگ غزه را محکوم کرد. اذعان کرد؛ عفو بینالملل از مدیران دانشگاهها در سراسر آمریکا خواسته تا از حق دانشجویان برای تظاهرات مسالمتآمیز و ایمن در محوطههای خود محافظت و این اعتراضات را تسهیل کنند.
انتهای پیام