یه گزارش ایسنا، امانوئل ماکرون، رئیسجمهور فرانسه که در اواخر فوریه احتمال اعزام نیروهای غربی به اوکراین را مطرح کرده بود، با ذکر ۲ شرط عنوان کرد: در صورتی که مسکو از خطوط مقدم عبور کند و کییف آن را درخواست کند، میتوانیم این مساله (اعزام نیرو به اوکراین) را مطرح کنیم، اما امروز اینطور نیست.
او یادآور شد که پاریس قبلا پرسنل نظامی را برای «مبارزه با تروریسم» به کشورهای دیگر، بهویژه به منطقه ساحل آفریقا فرستاده بود.
به نقل از فرانس ۲۴، ماکرون در مصاحبه با نشریه «اکونومیست» اظهار کرد: رد کردن اعزام نیرو به معنای ناتوانی در آموختن درسهای ۲ سال گذشته است، در حالی که کشورهای ناتو ابتدا ارسال تانک و هواپیما به اوکراین را رد کرده بودند و سرانجام نظرشان را تغییر دادند.
ماکرون با اشاره به ولادیمیر پوتین گفت: همانطور که گفتم، من هیچ چیز را حذف نمیکنم، زیرا ما با کسی روبرو هستیم که هیچ چیز را کنار نمیگذارد. من هدف استراتژیک روشن دارم؛ نباید بگذاریم روسیه در اوکراین پیروز شود. اگر روسیه در اوکراین پیروز شود، دیگر در اروپا امنیت نخواهیم داشت. پس هیچ چیز نباید (از روی میز) حذف شود.
اما این موضع تا رسیدن به اجماع در اروپا فاصله زیادی دارد. پیشتر اکثر کشورهای اروپایی و همچنین ایالات متحده به وضوح از اظهارات وی فاصله گرفته بودند. ماکرون در ماه مارس مجددا تأیید کرده بود که عملیات زمینی در اوکراین توسط غربیها شاید در مقطعی ضروری باشد.
رئیسجمهور فرانسه میافزاید: من متقاعد شدهام که اگر اروپاییها یاد بگیرند که تواناییهای خود را بهتر هماهنگ کنند، اگر به تجهیز خود ادامه دهند، اگر صمیمیت استراتژیک خود را تقویت کنند، به لطف ناتو، ما در برابر روسیه اعتبار بیشتری خواهیم داشت.
وی با اذعان به قدرت سرمایهگذاری روسیه، اظهار کرد: ما به وضوح میبینیم که روسیه امروز، یکی از نقاط قوت آن، این است که میداند چگونه سرمایهگذاری زیادی کند و به دلیل اینکه پایگاه خود را سازماندهی کرده، تولید زیادی میکند. روسیه قدرت زیادی در دوام دارد که از نظر نظامی غیر قابل تحمل است.
وی در رابطه با اینکه آیا اتحادیه اروپا برای حفاظت از خود کافی نیست، گفت: من یک عملگرا هستم. من عمیقا به اروپا اعتقاد دارم. فکر میکنم که اتحادیه اروپا بهعنوان عنصری از قدرت نظامی تصور نشده است. اروپا باید به جغرافیای خود نگاه کند. در نگاه من اروپا باید منطبق بر زمانه باشد و در شور و شوقهای گذشته غرق نشود.
ماکرون در رابطه با اینکه اگر چتر هستهای ایالات متحده به طور کامل امن تلقی نشود، آیا فکر میکند فرانسه و بریتانیا به سلاحهای هستهای تاکتیکی و استراتژیک برای مدیریت تشدید بالقوه نیاز دارند، عنوان کرد: فرانسه همیشه استفاده تاکتیکی از سلاحهای هستهای را رد کرده است. دکترین ما آسیب غیر قابل قبول و نه جنگ هستهای محدود است. من نمیخواهم در مورد ضمانت آمریکا شک کنم. اما واضح است که این سوالی است که باید از خود بپرسیم. و به همین دلیل است که فکر میکنم منافع جمعی ما این است که در منطقی قرار بگیریم که در آن باید تا آنجا که ممکن است تکثیر سلاحهای هستهای را محدود کنیم.
رئیسجمهور فرانسه در مواجهه با این سوال که این ایده وجود دارد که ایالات متحده در شرایطی عقبنشینی کند و این میتواند در زمان ترامپ چشمگیر یا در دوران بایدن تدریجیتر باشد، گفت: اولا فکر میکنم اولویت ایالات متحده آمریکا خودش است و این طبیعی است. ما نباید بحران عمیق داخلی را که جامعه آمریکا تجربه میکند، دستکم بگیریم. ۱۰ سال بعد، در مواجهه با چالشها، ما اروپاییها باید خودمان را سازماندهی کنیم و باید خودمختارتر باشیم، از جمله در رابطه با آمریکاییها.
امانوئل ماکرون همچنین نسبت به ظهور «ناسیونالیستها» (میهنپرستان) و «پوپولیستها» در اروپا هشدار داده و معتقد است: آنها همه «بریگزیتکنندگان پنهان» هستند که با یک سخنرانی دروغ، اروپا را به گروگان میگیرند. آنها ابتدا ادعا میکنند که کشورشان را قویتر میکنند. آنها قرار نیست به شما بگویند که میخواهند (اروپا) را نابود کنند. اول خواهند گفت فرانسه خارج از اتحادیه اروپا اوضاع خیلی بهتر خواهد داشت.
انتهای پیام