به گزارش ایسنا، شامگاه چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ خبرنگاران ایسنا به تهیه و تولید اخباری پرداختند که در ادامه به مرور گزیدهای از آنها میپردازیم:
شبکه ملی تنظیمگری ایران رونمایی شد
سیاسی- ایجاد «شبکه ملی تنظیمگری ایران» که شبکهای برای کنار هم نشاندن نهادهای تنظیمگر با محوریت مرکز بررسیهای استراتژیک ریاست جمهوری در دستور کار دولت سیزدهم قرار گرفت؛ قرار است این شبکه بستر لازم را برای تعامل نهادهای تنظیمگر با یکدیگر در قالب یک شبکه واحد فراهم کند تا از یک طرف زمینه لازم برای حل تعارضات بین این نهادها ایجاد شود و از سوی دیگر امکان ایفای نقش دیدهبانی بر قوانین و فعالیتهای مرتبط با بحث تنظیمگری در کشور نیز فراهم شود.
معاون رئیس جمهور: اساتید دانشگاهها استانداردهای دوگانه غرب را برای نسل جوان تبیین کنند
سیاسی- سید محمد حسینی معاون پارلمانی رئیسجمهور در جمع اساتید دانشکده معارف دانشگاه تهران طی سخنانی با اشاره به اعتراضات دانشجویان دنیا در محکومیت رژیم صهیونیستی و حمایت از مردم غزه، سرکوب شدید دانشجویان و اساتید دانشگاه های آمریکا را برخلاف موازین آزادی بیان و دموکراسی دانست و اظهار کرد: دولت های غربی به ویژه آمریکا پائیز سال ۱۴۰۱ به بهانه درگذشت یک بانو در ایران همه امکانات خود را به عنوان دفاع از حقوق زن و بشر بکار گرفتند و از اقدام هنجارشکنانه برخی افراد در دانشگاه ها و جامعه و تخریب اموال عمومی دفاع کردند اما امروز نه تنها نسل کشی و قتل عام هزاران زن و کودک در غزه را محکوم نمی کنند بلکه با تمام توان حمایت می کنند و اعتراض و تحصن مدنی و مسالمت آمیز دانشجویان و اساتید دانشگاه های آمریکایی را با برخوردهای ضد انسانی و وحشیانه سرکوب و به گفته واشنگتن پست بیش از ۹۰۰ نفر دانشگاهی را خشونت آمیز دستگیر و بازداشت کردهاند که اساتید باید اینگونه برخوردها و استانداردهای دوگانه غرب و مدعیان آزادی و دموکراسی را برای نسل جوان و افکارعمومی تبیین کنند تا غربگرایان نتوانند به فریب و اغواگری بپردازند.
وی تاکید کرد: حال که تمدن غرب نقاب نفاق را از چهره کنار زده و وحشیگری عریان را به نمایش گذاشته، فرصت مناسبی است که ماهیت پلید سردمداران نظام سرمایه داری را برای جوانان آشکار ساخت دنیای غرب را به چالش کشید و نباید در این زمینه موضع انفعالی داشت بلکه باید با قاطعیت از حرف حق دفاع کرد.
همچنین بسته خبری سایر اخبار ۱۲ اردیبهشت تحریریه سیاسی ایسنا را میتوانید اینجا بخوانید.
ظریف: آنانکه دلشان برای آمریکا لک میزند باید بدانند آمریکا چه کرد
جهان- محمدجواد ظریف در سلسله نشستهای چهلمین سال تاسیس انتشارات اطلاعات که به مناسبت روز ملی خلیج فارس با عنوان «ژئوپلیتیک خلیج فارس» برگزار شد، با اشاره به طرح ادعایی مبنی بر اینکه کشورهای عربی خلیج فارس در جریان جنگ ایران و عراق تنها ۵۰ میلیون دلار یا ۵ میلیارد دلار به صدام کمک کردند، با تاکید بر اینکه یکی از رهبران عربستان شخصا به آقای روحانی گفته بود ۷۵ میلیارد دلار به عراق کمک کردهاند، اظهار کرد: یادداشتهای دبیرکل وقت سازمان ملل متحد نشان میدهد همان زمان هم دولت سعودی نگران بلندپروازیهای صدام بود؛ خیلی از مردم اطلاعات کامل ندارند و امروز آمریکا شده قبله آمالشان.
وی افزود: از قول صدام گفتند که تا انجام مذاکره قطعنامه را امضا نمیکنند، همان وقت دبیرکل زنگ زد به وزیر خارجه دولت ریگان، ما قطعنامه ۵۹۸ را تیرماه سال ۱۳۶۷ پذیرفتیم، آنوقت آنها گفتند تازه مهرماه با شما گفتوگو خواهیم کرد. آمریکاییها همان کاری که اول جنگ کردند را انجام دادند. آنها اول جنگ تحمیلی گفتند که عراق، ایران را ظرف یک هفته شکست خواهد داد و به همین خاطر مانع تصویب قطعنامه شدند. قطعنامه ۴۷۹ تازه ۷ روز بعد از شروع جنگ تصویب شد و با فشار آمریکا، عقبنشینی از سرزمینهای اشغالی ایران در آن نیامد. کسانی که دلشان برای آمریکا لک میزند باید بدانند آمریکا چه کرد. میدانید که البته من معروف به ضدآمریکایی بودن نیستم ولی خب تاریخ را نمی توان فراموش کرد.
بازداشت حداقل ۱۰۰۰ دانشجو در دانشگاههای آمریکا
جهان- منابع رسانهای آمریکا از بازداشت حداقل ۱۰۰۰ دانشجو در دانشگاههای آمریکا از ۱۸ آوریل (۳۰ فروردین ماه) تاکنون در بیش از ۲۸ دانشگاه در ۲۱ ایالت به دلیل همبستگی با غزه خبر دادند. همچنین در جریان اعتراضها در دانشگاه کلمبیا، معترضان حامی فلسطین و مخالفان این اعتراضها به مدت چند ساعت با یکدیگر درگیر بودند که منجر به زخمی شدن چند نفر شده است.
دانشگاههای ژاپن به پویش حامیان فلسطین پیوستند
جهان- با گذشت دو هفته از شروع خیزش دانشجویی ضدصهیونیستی در دانشگاههای آمریکا که از دانشگاه کلمبیای شهر نیویورک شروع شده و به دانشگاههای دیگر کشورهای غربی سرایت کرد، دانشجویان دانشگاه «واسدا» در توکیو نیز با برگزاری تجمعات مسالمتآمیز به پویش حامیان فلسطین پیوستند. تظاهرکنندگان شعارهایی در حمایت از فلسطین از جمله «فورا آتشبس برقرار کنید»، «اسرائیل تروریست است»، «فلسطین از رودخانه تا دریا آزاد است» و «نسلکشی در غزه را متوقف کنید» سر دادند.
شوک به اردوگاه آبیهای پایتخت
ورزشی- پس از تساوی استقلال برابر تراکتور، با تصمیم هیات مدیره باشگاه استقلال، علی خطیر از سمت مدیرعاملی این باشگاه برکنار و فرشید سمیعی به عنوان سرپرست مدیرعاملی باشگاه انتخاب شد.
تیمهای فوتبال تراکتور و استقلال در حساسترین دوئل هفته بیستوپنجم لیگ برتر از ساعت ۱۷ امروز (چهارشنبه) به میزبانی ورزشگاه یادگارامام (ره) به دیدار هم رفتند که در نهایت این رقابت با تساوی بدون گل به پایان رسید.
تساوی بدون گل پرسپولیس ۱۰ نفره با سپاهان در تهران
ورزشی- در چارچوب هفته بیست و پنجم لیگ برتر فوتبال ایران، تیمهای پرسپولیس و سپاهان در ورزشگاه آزادی به مصاف هم رفتند که در پایان دو تیم به تساوی بدون گل رضایت دادند. طرفداران پرسپولیس که چیزی در حدود ۶۰ هزار نفر بودند، استقبال گستردهای از این بازی داشتند و به شدت تیم خود را در طول بازی تشویق کردند.
حضور بیش از ۲۰۰۰ تاجر خارجی در نمایشگاه اکسپو ۲۰۲۴
اقتصادی- ششمین نمایشگاه توانمندیهای صادراتی (اکسپو ۲۰۲۴) از روز شنبه (هشتم اردیبهشت) آغاز به کار کرد و تا امروز (دوازدهم) ادامه داشت. در این نمایشگاه بیش از ۲۰۰۰ تاجر از بیش از ۸۰ کشور حضور پیدا کردند و ۷۰۰ شرکت دانشبنیان ایرانی در کنار هلدینگهای اقتصادی داخلی توانستند از بستر روابط b۲b استفاده کنند. این نمایشگاه در مرکز نمایشگاه بین المللی تهران در ۱۷ سالن نمایشگاهی با حضور ۸۰۰ شرکت ایرانی در مساحت ۵۰ هزار مترمربع در شش گروه کالایی شامل صنایع و معادن، کشاورزی صنایع غذایی و شیلات، (سلامت، دارو و تجهیزات پزشکی، صنعت ساختمان و خدمات فنی و مهندسی و نفت، گاز و پتروشیمی برگزار شد.
مدیرعامل پیشین یک بانک: نرخ ارز فروکش میکند
اقتصادی- بهاءالدین حسینی هاشمی مدیرعامل پیشین بانک صادرات با اشاره به پیش بینی کاهش نرخ تورم سال جاری در قیاس با سال گذشته و اثر آن بر ثبات در نرخ ارز گفت: سال گذشته نرخ تورم حدود ۵۲ درصد بود و برای امسال پیش بینی شده است که نرخ تورم به ۳۵ درصد برسد که یعنی نرخ تورم حدود ۱۷ درصد کمتر از سال گذشته باشد. به بیان دیگر این کاهش در نرخ تورم میتواند سرعت افزایش نرخ ارز در بازار غیر رسمی را کنترل یا کاهش دهد.
وی همچنین به نوسانات اخیر نرخ ارز و روند افزایشی و کاهشی شدن آن در ابتدای سال جاری اشاره و تاکید کرد: در شرایط نوسان، بازار به صورت محتاط عمل میکند. بعد از یک نوسان شدید و کاهش تقاضا، مدتی بازار نسبت به معاملات ارزی محتاط شد و به بیانی بازار غیر رسمی ارز برای مدتی راکد ماند. بنابراین در این شرایط که بازار ارز محتاط و با رکود تورمی همراه است به علت نبود یا کاهش تقاضا، نرخ ارز فروکش میکند.
شناسایی ۸۶۰ میلیارد تومان فرار مالیاتی در حوزه پتروشیمی
اقتصادی- شاهین مستوفی سرپرست مرکز بازرسی سازمان امور مالیاتی اعلام کرد: در راستای رسیدگی به اسناد و مدارک به دست آمده از اجرای بازرسی مالیاتی موضوع ماده (۱۸۱) قانون مالیاتهای مستقیم یک شرکت فعال در زمینه تولید فوم ساختمانی، فردی به عنوان دلال مواد اولیه پتروشیمی شناسایی شده که با توجه به اجرای بازرسیهای صورت گرفته از محل فعالیت شخص نامبرده، مشخص شد در بازه زمانی سالهای ۱۳۹۷ لغایت ۱۴۰۱ بالغ بر ۸۶۰ میلیارد تومان فروش مواد اولیه پتروشیمی خارج از شبکه رسمی کشور داشته است.
رئیس قوه قضائیه به بندرعباس سفر کرد
اجتماعی- حجت الاسلام غلامحسین محسنی اژهای در سیاُمین سفر استانی خود در رأس هیئت عالی قضایی، بدون پروتکلهای مرسوم تشریفاتی، وارد «بندرعباس» شد. رئیس دستگاه قضا و سایر مسئولان عالی قضایی در جریان این سفر، برنامههایی را در راستای رفع مسائل و مشکلات حقوقی و قضایی مردم استان هرمزگان، ترتیب خواهند داد و قرار است در راستای صیانت از بیتالمال و احیای حقوق عامه از یکی از مراکز مهم تجاری ـ صنعتی کشور در استان هرمزگان بازدید کنند.
استرداد کلاهبردار ۱۲۰۰ میلیاردی به کشور
اجتماعی- سردار مجید کریمی رئیس پلیس بین الملل فرماندهی انتظامی کشور از استرداد فردی که اقدام به کلاهبرداری ۱۲۰۰ میلیارد ریالی کرده بود، به کشور خبر داد و گفت: متهم این پرونده به عنوان ترخیص کار کالای بازرگانی در دو مرحله، حدود ۴۰۰ کانتینر کالا را تحویل شاکی داده و قادر به جلب اعتماد وی کرده بود. این فرد مرحله سوم و آخرین محموله وارداتی را که شامل ۹۳ کانتینر به ارزش دو میلیون دلار و معادل یک هزار و ۲۰۰ میلیارد ریال بوده به مشتریهای تعیین شده نداده و بدون اطلاع مالک تمامی کالاها را به اشخاص دیگری به فروش رسانده و با تصاحب مبلغ حاصل از فروش به یکی از کشورهای همسایه متواری شده بود.
وی افزود: با استفاده از ظرفیتهای سازمان اینترپل و هماهنگیهای لازم با مراجع مربوطه داخلی و خارجی، علیه این متهم اعلان قرمز صادر و متعاقباً متهم را در کشور محل اختفاء مورد ردیابی و شناسایی قرار داده و در نهایت این فرد دستگیر شد.
آمادهباش مدیریت بحران تهران برای بارشهای شدید/ صدور هشدار زرد هواشناسی
اجتماعی- حامد یزدی مهر مدیرکل مدیریت بحران استان تهران با اشاره به صدور هشدار زرد هواشناسی مبنی بر فعالیت سامانه بارشی به همراه ناپایداریهای محلی از آمادهباش نیروهای امدادی خبر داد و گفت: طبق پیش بینی سازمان هواشناسی فعالیت این سامانه از فردا پنج شنبه ۱۳ اردیبهشت ماه آغاز شده و تا پایان روز شنبه ۱۵ اردیبهشت ماه پایان خواهد یافت.
وزیر فرهنگ: توجه ویژه به همسایگان و کشورهای نزدیک از اولویتهای دولت در توسعه روابط فرهنگی است
فرهنگ و هنر- محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در سخنرانی خود در ششمین مجمع جهانی گفتوگوی بین فرهنگی که توسط دولت آذربایجان و با مشارکت یونسکو، اتحاد تمدنهای سازمان ملل، سازمان جهانی گردشگری و آیسسکو در باکو برگزار میشود، تصریح کرد: اولویت دولت جمهوری اسلامی ایران در توسعه روابط فرهنگی توجه ویژه به همسایگان و کشورهای نزدیک و ایجاد ارتباطات متعادل و متوازن با قارههای آسیا و آفریقا و سایر مناطق جهان است، همچنین تعامل و گسترش روابط از طریق مشارکت در فعالیتهای سازمانهای بینالمللی از جمله اولویتهای ما است و معتقدیم نقش سازمانهای بین المللی در ایجاد و تداوم صلح و حل منازعات، درگیریها و سوء تفاهمات بین دولتها، بسیار تاثیرگذار است.
بن کتاب دانشجویان و طلاب چقدر است؟
فرهنگ و هنر- محمد خلج مدیر کمیته اداری و مالی نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران با اشاره به سقف یارانه اعتباری خرید کتاب ویژه دانشجویان، طلاب و اعضای هیئت علمی گفت: سقف یارانه اعتباری خرید کتاب برای دانشجویان و طلاب۷۰۰هزار تومان است که از این مقدار۴۲۰هزار تومان سهم مشارکت دانشجویان و طلاب بوده و ۲۸۰هزار تومان سهم معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است. همچنین سقف یارانه اعتباری خرید کتاب برای اعضای هیئت علمی ۸۰۰هزار تومان است که از این مقدار معادل ۴۰۰هزار تومان سهم عضو هیئت علمی و ۴۰۰هزار تومان نیز برعهده معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با مشارکت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خواهد بود.
همچنین بسته خبری سایر اخبار ۱۲ اردیبهشت تحریریه فرهنگ و هنر ایسنا را میتوانید اینجا بخوانید.
همه فرزندان شهدا و جانبازان ۷۰ درصد بدون شغل به استخدام دولت درمیآیند
استانها- سید امیرحسین قاضیزاده هاشمی معاون رئیس جمهوری و رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران کشور در مراسم تجلیل از معلمان، جانبازان، خانواده شهدا و ایثارگران بابل با اشاره به اینکه همه فرزندان شهدا و فرزندان جانبازان ۷۰ درصد بدون شغل به استخدام دولت درمیآیند، گفت: برای نخستین بار در طول تاریخ انقلاب، این شرایط در دولت سیزدهم فراهم شده است و حتی افراد زیر دیپلم هم استخدام میشوند.
بیست و پنجمین همایش کشوری آموزش علوم پزشکی برگزار شد
دانشگاه- بیست و پنجمین همایش کشوری آموزش علوم پزشکی، هفدهمین جشنواره آموزشی شهید مطهری و ششمین جشنواره دانشجویی ایده های نوآورانه آموزشی در مرکز همایش های بین المللی رازی با حضور بهرام عیناللهی، وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی کشور، ابوالفضل باقری فرد معاون آموزشی وزارت بهداشت برگزار شد.
ابوالفضل باقری فرد، معاون آموزشی وزارت بهداشت و رییس همایش آموزش علوم پزشکی در این مراسم تاکید کرد: توسعه زیرساخت آموزشی در دستور کار وزارت بهداشت قرار دارد. از وظایف ما این است که باید در سازوکار خودمان به آموزش های نوین و تکنولوژی های نوین توجه کنیم. آموزش اصلی ما حضوری است و در بخش حضوری است که دانشجو اخلاق حرفه ای را یاد میگیرد.
جنبش دانشجویان جهان مهر تایید بر متخاصم بودن اسرائیل است
دانشگاه- مسعود صدری نسب رئیس مرکز مطالعات و همکاری های علمی و بین المللی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری اظهار کرد: دانشجویان جهان علیه رژیم جنایتکار صهیونیست و همگرایی این قشر فرهیخته که از کشورهای مختلف دنیا هستند، مهر تایید را بر متخاصم بودن اسرائیل می زند.
وی افزود: دولت آمریکا با برخورد خشونت آمیزی که علیه قشر دانشجویی داشت، نشان داد که مثل همیشه حامی یک کشور تروریست و متخاصم همانند رژیم کودک کُش صهیونیست است و حاضر است برای دفاع از اسراییل علیه مردم خود خشونت نشان دهد، این خشونت از نگاه مردم دنیا پنهان نمی ماند.
تقدیر از ۱۰۰ استاد شاگردپرور در اولین دوره اعطای جایزه «شیخ مفید»
علم و فناوری- مراسم تقدیر از ۱۰۰ استاد شاگردپرور همزمان با روز بزرگداشت مقام معلم با حضور روح الله دهقانی فیروزآبادی رئیس بنیاد ملی نخبگان، برگزار شد. هدف از برگزاری مراسم تقدیر از ۱۰۰ استاد شاگردپرور در اولین دوره اعطای جایزه «شیخ مفید» که به همت بنیاد ملی نخبگان در هتل بین المللی اسپیناس برگزار شد، تقدیر از استادانی است که در راستای فرهنگ شاگردپروری اهتمام داشته و به نوعی در کنار مساله آموزش به امر تربیت و پرورش هم توجه ویژه داشتهاند.
همچنین بسته خبری سایر اخبار ۱۲ اردیبهشت تحریریه علم و فناوری ایسنا را میتوانید اینجا بخوانید.
انتهای پیام