فرشته حسینی در گفتوگو با ایسنا با اشاره به اینکه فردا، ۱۳ اردیبهشت نخستین رویداد ملی فبینفود با همکاری جهاددانشگاهی خراسان رضوی و معاونت علمی ریاستجمهوری در مشهد برگزار میشود، اظهار کرد: هدف از برگزاری این رویداد ارتقای سطح فناوری در حوزه صنایع غذایی کشور است. با توجه به اینکه رویکرد جهاد دانشگاهی توسعه پژوهشهای فناوریمحور کاربردی است و با هدف کمک کردن به حل مسائل کلان کشور گام برمیدارد، پژوهشکده علوم و فناوری مواد غذایی جهاد دانشگاهی خراسان رضوی کار در حوزه امنیت غذایی را به عنوان هدف خود قرار داده و در طی سالهای اخیر تمامی فعالیتهای پژوهشی خود را با هدف کمک به امنیت غذایی کشور همراستا کرده است.
وی اضافه کرد: در حوزه امنیت غذایی پژوهشهای زیادی انجام شده که بسیاری از آنها به مرحله کاربرد نرسیده که این ناشی از عدم ریسکپذیری صنعت غذا در حوزه نوآوری است، این صنعت به دلیل بالا بودن هزینهها و عدم اتکا به دانش داخلی حاضر به انجام ریسک نیست و همان رویه قابل پیشبینی را ادامه میدهد. برای ارزان و آسان کردن هزینههای نوآوری ضروری است تا حاکمیت در این حوزه ورود پیدا کرده تا هزینه ریسک برای بخش خصوصی کاهش یابد.
رئیس پژوهشکده علوم و فناوری مواد غذایی جهاددانشگاهی خراسان رضوی ادامه داد: صنعت غذایی کشور عمدتا وارداتی است و از دانش فنی و تکنولوژی داخلی در حد مطلوب استفاده نمیشود. این در حالی است که کشور ما توان داخلی خوبی در حوزه صنعت غذا دارد و دانشگاهها، مراکز تحقیقاتی و پژوهشکدهها دانش فنی خوبی را تولید میکنند، اما متاسفانه این دانش فنی به صنعت راه نمییابد. به منظور حل این مشکل، زیرساختهای حمایتی توسط دولت ارائه شده و یکی از این زیرساختها که توسط معاونت علمی ریاست جمهوری به وجود آمده، توسعه و ایجاد آزمایشگاههای ساخت سریع (فبلب) است که میتواند تاثیر بالایی در بهبود و ارتقای صنعت غذایی کشور داشته باشد.
حسینی افزود: پژوهشکده علوم و فناوری مواد غذایی جهاددانشگاهی خراسان رضوی به عنوان مرکزی علمی که بیش از ۳۰ سال سابقه در حوزه صنعت غذا دارد، در این زمینه وارد شده و حلقهای از بازیگران این طرح را تشکیل میدهد. در این خصوص زیرساختهای مطلوبی در پژوهشکده وجود دارد که به عنوان فبلب تخصصی با پژوهشگران به اشتراک گذاشته میشود. یکی از دلایلی که جهاددانشگاهی برای اجرای این طرح انتخاب شده، این است که این نهاد در سطح کشور شبکه عظیم و گستردهای دارد و در سابقه کارهای شبکهای خود نتایج خوبی را ارائه داده است.
وی تاکید کرد: من به عنوان یک پژوهشگر معتقد هستم که انجام چنین کار جدیدی نباید به صنعت و پژوهشگر صدمهای وارد کند، بلکه باید نهادی در این امر واسطه شود و حمایت خود را در جهت تسهیلگری برای هر دو طرف پژوهشگر و صنعت به ارمغان بیاورد. بنابراین جهاددانشگاهی به عنوان نهادی که زیرساختهای مناسب، نیروی انسانی ماهر و... دارد و از چالشهای صنعت نیز آگاه است، در این طرح وارد شده و حمایت خود را آغار کرده است، خصوصا که صنعت توان مالی و انسانی مناسبی را ندارد و به تنهایی نمیتواند در این حوزه وارد شود.
رئیس پژوهشکده علوم و فناوری مواد غذایی جهاددانشگاهی خراسان رضوی با بیان اینکه کار گروهی از دو جنبه اقتصادی و فرهنگی دارای اهمیت است، گفت: یکی از ضعفهای ما کار گروهی است و باید توجه کنیم که اگر تمامی بخشهای دخیل در حل یک مسئله دست به دست هم بدهند، نتیجه کار بسیار مطلوب و خوب ارائه میشود و فرهنگ کار گروهی در میان جامعه رواج پیدا میکند. حضرت علی(ع) نیز در این خصوص فرمودهاند: «دست خدا با جمعیّت است». بنابراین رویداد فبینفود از این جهت کاری فرهنگی هم محسوب میشود و در راستای ترویج فرهنگ کار گروهی تاثیرگذار خواهد بود.
انتهای پیام