به گزارش ایسنا، ناوچه هلندی «ترومپ» پس از گذران یک ماه در دریای سرخ، این منطقه را ترک کرد و وارد بندر بمبئی در هند شد.
به نوشته روزنامه ایندین اکسپرس، این ناوچه هلندی برای چهار روز در آبهای هند لنگر انداخت و در ۲۸ آوریل به سمت شرق آسیا روانه شد.
«ترومپ» یک ناوچه فرماندهی و دفاع هوایی است که توسط نیروی دریایی سلطنتی هلند مستقر شده و هدف آن «ارائه مسیری امن برای کشتیهای باری که از منطقه دریای سرخ عبور میکنند» اعلام شده است.
این خبر در حالی منتشر شده که حملات ارتش یمن به کشتیهای مرتبط با رژیم صهیونیستی و همچنین درگیری میان نیروی دریایی یمن و کشتیهای جنگی ائتلاف آمریکا و اروپا در منطقه شدت گرفته است.
پیش از هلند، فرانسه و آلمان نیز کشتیهای جنگی خود را از منطقه خارج کرده بودند.
روز جمعه هم نیروی دریایی آمریکا اعلام کرد که ناو هواپیمابر یو اس اس دوایت دی آیزنهاور و ناوشکن یو اس اس گریولی پس از حدود چهار ماه حضور در دریای سرخ از کانال سوئز به سمت شرق مدیترانه عبور کردهاند.
دریاسالار «اچ.اچ.هرولد» این ناوچه هلندی گفت: «هلند یک کشور تجاری است و ما به تجارت آزاد برای رفاه کشور خود وابسته هستیم. تا به امروز، ۷۰ درصد از تجارت ما از طریق منطقه هند-پاسیفیک انجام میشود برای همین حفظ آزادی حملونقل بینالمللی در مسیرهای تجاری بی طرف در دریا، بسیار مهم است.»
گفته شده این ناوچه مجهز به تسلیحات مدرن و سیستمهای سنسور مانند سیستم پرتاب عمودی، نیزه، پرتابههای اژدر و سیستم پرتاب طعمه است که در آوریل ۲۰۰۱ وارد نیروی دریایی سلطنتی هلند شد و در مارس ۲۰۰۳ به ماموریت رفت.
افسر فرماندهی این ناوچه نیز گفت «تهدید حوثیها (انصارالله) از دریای سرخ آغاز میشود و تا خلیج عدن ادامه دارد که دریا را با اقیانوس هند متصل میکند».
وی افزود: «ما برای یک ماه در دریای سرخ بودیم و تهدید حوثیها از دریای سرخ تا خلیج عدن است. حوثیها غیرقابل پیشبینی هستند و علیه کشتیهای مرتبط با اسرائیل عملیات انجام میدهند.»
این ناوچه به سنگاپور، هاوایی و جزایر کارائیب میرود و بعد از طریق کانال پاناما به هلند بازمیگردد.
انتهای پیام