نعمتالله رسولی در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به وجود ۲۶۸۸ واحد مشاور املاک در استان اظهارکرد: عدم الصاق جواز کسب در محل، عدم نصب نرخنامه، عدم دریافت کدرهگیری، عدم درج کمیسیون در مبایعهنامه و اجارهنامه و دریافت مبالغ اضافی بیشترین تخلفات مشاورین املاک همدان بوده است.
وی با اشاره به اینکه بازرسی از مشاورین املاک از تیرماه سال گذشته آغاز شده است، خاطرنشان کرد: از تیرماه سال گذشته تا پایان سال ۴۵۰۰ بازرسی از مشاورین املاک استان توسط اعضای کارگروه تنظیم و کنترل بازار املاک صورت گرفت.
رسولی با اشاره به بررسی دفاتر مبایعهنامه و اجارهنامههای مشاورین املاک افزود: یکی از مشکلات موجود در این زمینه، عدم آگاهی مردم نسبت به نرخهای کمیسیونهاست به طوریکه این نرخ در سامانه ۱۲۳ به صورت آنلاین محاسبه میشود و در اختیار مردم قرار میگیرد که در راستای احقاق حقوق مردم مبالغ کمیسیونهای دریافتی توسط مشاورین املاک مورد بررسی قرار گرفت.
وی با تأکید بر اینکه مشاورین املاک ملزم به دریافت کد رهگیری هستند، تصریح کرد: دریافت کدرهگیری از طریق سامانه خودنویس برای عموم مردم آزاد است، مردم میتوانند به صورت رایگان اجارهنامه بنویسند و کد رهگیری دریافت کنند.
دبیر کارگروه ساماندهی بازار املاک و مستغلات استان همدان با بیان اینکه فعلاً اجاره نوشتن با خودنویس برای عموم مردم آزاد است، یادآور شد: فعلاً نوشتن مبایعهنامه در سامانه خودنویس آزاد نشده است.
وی بیان کرد: سامانه خودنویس به گونهای طراحی شده که قیمت ملک تعیین میشود و افراد خارج از چهارچوب نمیتوانند نرخ تعیین کنند به طوری که سامانه قیمت ملک را به صورت کارشناسی و بهروز تعیین میکند بنابراین امکان افزایش اجارهبها به صورت غیرمتعارف وجود ندارد.
رسولی با بیان اینکه براساس قانون ۲۰ درصد افزایش مبلغ اجاره سال گذشته در اجارهنامهها باید صورت بگیرد، تأکید کرد: در صورتی که مشاورین املاک کدرهگیری دریافت نکنند و مبلغ بالاتر از این میزان درخواست کنند، طبق قانون به تعزیرات حکومتی معرفی میشوند.
انتهای پیام