دکتر مهدی باور در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به اینکه کاپاریس یک گیاه چند ساله بوته ای است، اظهار کرد: این گیاه به وفور در این استان وجود دارد اما متاسفانه از این نعمت خدادادی هیچ استفادهای نمیشود.
وی با بیان اینکه این گیاه خواص زیادی دارد، گفت: هر بوته کاپاریس ۱۰ متر مربع از فضا را اشغال میکند و از سوی دیگر فُرم این گیاه به این شکل است که خود را بر روی زمین میاندازد و نقش خیلی مهمی در فرسایشهای بادی خاک دارد.
باور افزود: از آنجاییکه خراسان شمالی چند سالی است با مشکل شدید آلودگی گرد و غبار مواجه است این گیاه میتواند نقش مهمی را در مقابله با این معضل داشته باشد.
وی با اشاره به اینکه این گیاه به شدت کم آب طلب است، ادامه داد: این گیاه بیشتر در اراضی شیب دار رشد میکند و تا مقدار زیادی می تواند از فرسایشهای آبی در این اراضی جلوگیری کند.
این عضو هیات علمی بیان کرد: از آنجاییکه میزان شهد و گل دهی این گیاه بالا است برای پرورش زنبورعسل بسیار مناسب بوده و زنبورها تا حدود زیادی از این گیاه تغذیه میکنند.
وی با اشاره به اینکه کاپاریس در درمان بسیاری از بیماریها همچون کاهش قند و چربی خون و ... موثر بوده، تاکید کرد: کشور اسپانیا یکی از بزرگترین تولید و واردکننده این گیاه برای تولید دارو است.
باور بیان کرد: به دنبال آن هستیم تا کشت این گیاه را وارد مزارع کنیم، اما از آنجاییکه بذر این گیاه تا ۹۵ درصد خواب دارد( یعنی از ۱۰۰ دانه بذر، پنج دانه بذر جوانه می زند) به دنبال آن هستیم تا در ابتدا خواب بذر را بشکنیم و تولید نشا را انجام دهیم و سپس کشت آن را در مزارع و عرصههای منابع طبیعی انجام دهیم.
انتهای پیام