به گزارش ایسنا، طی روزهای گذشته سخنگوی سازمان اورژانس کشور از افزایش سه برابری مسمومیت با قارچهای وحشی در سال جاری نسبت به سال گذشته خبر داد و اعلام کرد که در یک ماه گذشته ۵۳ نفر بر اثر مصرف قارچهای خود رو، دچار مسمومیت و ۱۴ نفر از آنها در بیمارستانها بستری شدهاند.
گفته می شود در فصل بهار و با افزایش حجم بارشها، قارچهای زیادی در طبیعت می رویند و ممکن است برخی افراد بدون آگاهی این قارچهای خود رو را بهعنوان قارچ خوراکی مصرف کنند که در نهایت ممکن است منجر به مسمومیتهای شدید و حتی مرگ افراد شود.
اما سوالی که با انتشار این اخبار در ذهن بسیاری از افراد پیش می آید این است که چگونه میتوان قارچهای سمی را از غیرسمی در طبیعت تشخیص داد و آیا همه قارچ هایی که در طبیعت می رویند سمی هستند؟ سوالی که ترحم بهزاد - مدیرکل دفتر امور مراتع سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری در پاسخ به آن می گوید طبق مطالعات متخصصین و کارشناسان مربوطه، قارچهای سمی از نظر خصوصیات ظاهری مانند شکل، رنگ، بو، قوام و مزه شباهت زیادی به قارچهای خوراکی داشته و بسیار خطرناک هستند. تشخیص انواع خوراکی قارچ از انواع سمی مشکل بوده و تنها توسط متخصصان و کارشناسان مجرب قارچ شناسی و گیاه شناسی امکان پذیر است.
بهزاد همچنین از مردم درخواست کرد که از برداشت و مصرف خودسرانه قارچهای موجود در طبیعت و همچنین گیاهان دارویی که نوع آنها را نمیشناسند جداً خودداری کنند.
وی همچنین عنوان کرد که بر اساس گزارشهای واصله برای سم قارچ، پادزهر وجود ندارد و معالجه میسر نیست. بنابراین تنها راه ممکن جلوگیری از صدمات مصرف این نوع گیاهان و عدم برداشت گیاهان ناشناخته است که علاوه بر صدمات جانی، به اکوسیستم مرتعی آسیب می رساند، تنوع زیستی را از بین می برد، موجب تخریب منابع میشود، خسارات و زیان فراوان به نسل فعلی و نسل های آینده می زند و موجب انقراض گونهها شده و حیات را از بین می برد.
مدیرکل دفتر امور مراتع سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری تصریح کرد: مصرف قارچ توسط حیوانات و پرندگان، بیانگر غیر سمی بودن آن قارچ برای انسان نیست و حتی برخی از سموم مقاوم به گرما بوده و آماده سازی آن به صورت کباب، آب پز و بخار پز و سرخ کردن، مواد سمی از بین نمیبرد و سم زدایی نمی شوند. بنابراین توصیه می شود از برداشت و مصرف خودسرانه گیاهان دارویی و قارچ ها که نوع آن ها را نمی شناسید جداً خودداری کنید.
انتهای پیام