مصطفی نوریزاده در گفتوگو با ایسنا، در خصوص ساخت واکسن سرطان ملانوما اظهار کرد: هر سال حدود ۳۵۰ هزار نفر به سرطان ملانوما که یک نوع سرطان پوست است، مبتلا میشوند و حدود ۶۰ هزار نفر به دلیل این نوع سرطان در جهان فوت میکنند.
وی بیان کرد: شرکت مدرنا واکسن جدیدی تولید کرده که فاز یک و دو آن بسیار موفقیت آمیز گزارش و فاز سه آن نیز شروع شده است. این واکسن به صورت شخصیسازی ساخته شده و برای هر فرد مخصوص خود آن فرد ساخته میشود. این واکسن جنبه درمانی دارد و در اصل دارویی برای درمان سرطان است.
نوریزاده با بیان اینکه تولید این واکسن میتواند هشت هفته زمان ببرد، عنوان کرد: این واکسن مخصوص سرطان پوست است و اگر تولید و تایید شود میتواند برای سرطانهای ریه، کلیه و کبد که کشندهترین سرطانهای موجود جهان هستند و سالانه جان افراد زیادی را میگیرند، تولید شود. تکنولوژی این واکسن امآرانای است اما برای هر شخص به صورت منحصر به فرد تولید میشود.
این استاد دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران افزود: در حالت کلی برای اینکه سرطان در بدن ایجاد شود دیان ای دچار جهش شده و مولکولها و پروتئینهای آنورمالی تولید میشود که تقسیم و تکثیر سلول را تحریم میکند و در نهایت سرطان ایجاد میشود.
وی ادامه داد: در این نوع تکنولوژی که توسط مدرنا تولید شده ابتدا از تومور فرد بیمار نمونهای گرفته شده و از این نمونه دیانای استخراج میشود که این دیانای تعیین توالی شده و نوع جهشهای فرد مشخص میشود. به نسبت نوع جهشها در آزمایشگاه امآرانایهایی که جهش دارند ایجاد میشوند، در داخل یک نانو ذره لیپیدی قرار میگیرند و به فرد تزریق میشوند.
نوریزاده خاطرنشان کرد: برای سرطان ملانوما دارویی وجود داشته که تاثیرات نسبی دارد. مدرنا از این دارو استفاده کرده و این دارو قرار است سیستم ایمنی را تحریک کند. مدرنا واکسنی که حاوی امآرانایهای آنورمال است را به بدن تزریق میکند که در بدن پروتئینهای آنورمال تولید میشود و سیستم ایمنی را تحریک میکند. این دو با هم میتوانند تا حد زیادی از سرطان پیشگیری کنند.
این استاد دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران اضافه کرد: همانطور که فاز دو این مطالعه نشان داده این واکسن ۵۰ درصد احتمال مرگومیر را کاهش میدهد که بسیار بالا است. در این مطالعه ۹ دز از این واکسن طی سه ماه به فردی ۵۲ ساله تزریق و در کنار آن دارو مصرف شده، این فرد اولین نفری بوده که در کارآزمایی این واکسن را دریافت کرده است.
وی تصریح کرد: امیدوارم کشور ما نیز به این سمت برود و وزارتخانههای ما با اختصاص بودجه به پژوهشگران کمک کنند تا چنین واکسنهایی در کشور تولید شود. ما در عرصه بیوتکنولوژی توانمند هستیم و میتوانیم چنین واکسنهایی را در کشور تولید کنیم.
انتهای پیام