سیاوش آقاجانی امروز، ۱۰ اردیبهشت ماه در حاشیه اردوی راویان پیشرفت که همزمان با هفته کارگر در یکی از شرکت های داروسازی شهر صنعتی رشت برگزار شد، با اشاره به اهمیت تولید دارو و رابطه آن با سلامتی مردم، اظهار کرد: در شرایطی هستیم که دشمنان هیچ ابایی از تحریم دارویی ما ندارند و لذا تولید در عرصه بهداشت و درمان کشور جهاد مضاعف است.
وی یکی از ماموریت های اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان گیلان را تنظیم روابط کارگر و کارفرما و رسیدگی به اختلافات کارگری و کارفرمایی دانست و افزود: بیش از ۱۵ هزار پرونده اعم از بدوی و تجدیدنظر داریم که در مراجع شبه قضایی ما برای آنها دادنامه صادر شده؛ آرای صادره نیز در مراجع قضایی قابل اجرا هستند.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی گیلان از انجام سالانه ۱۲ هزار بازرسی از کارگاه های مشمول قانون کار استان خبر داد و بیان کرد: ۷۰۰۰ بازرسی به صورت دوره ای و مستمر و طبق برنامه بوده که شامل نظارت بر حق و حقوق کارگران و ایمنی آنهاست و مابقی به صورت موردی انجام می شود و مربوط به مشاغل سخت و زیان آور و اتباع و حوادث ناشی از کار و... است.
آقاجانی با بیان اینکه در حوزه ایمنی برای ۴۴ هزار نفر/ساعت به کارگران و کارفرمایان و مسئولان ایمنی کارگاه ها آموزش ارائه کردیم، گفت: سال گذشته ۱۵۰ کارفرمای متخلف را به دادگاه معرفی کردیم، برآیند اقدامات اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان در حوزه ایمنی اعم از آموزش و نظارت و معرفی به دادگاه و بازرسی و... کاهش ۱۱ درصدی حوادث ناشی از کار بوده که به دنبال حفظ این روند هستیم.
وی، اردوی راویان پیشرفت را فرصت خوبی برای روایت سرافرازانه توفیقات مسئولان و صنایع و کارخانجات در کنار مطالبه گری سازنده دانست و متذکر شد: در حوزه روابط کار اقدامات موثری انجام شده و در رسیدگی به پرونده های کارگری، از ظرفیت کارشناسانان رسمی استفاده می کنیم تا حق کارگر و کارفرما تضییع نشود.
مدیرکل تعاون گیلان همچنین به اقدامات مثبت شوراهای اسلامی کار اشاره کرد و ادامه داد: تشکلات کارگری به حفظ تعامل بین کارگر و کارفرما کمک می کنند و علاوه بر پیگیری مطالبات کارگران، اجازه خدشه وارد شدن به تولید را نمی دهند.
وی اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان را مرجع و ملجا کارگران در تحقق مطالبات قانونی دانست و اضافه کرد: طی دو سال و نیم اخیر، ۱۶ طرح طبقه بندی جدید مشاغل را ایجاد کردیم که در مدت مشابه قبل صفر بود؛ در واقع کارگران براساس توانایی ها و ویژگیهای شغلی شان حقوق متناسب را دریافت خواهند کرد.
آقاجانی همچنین از اجرای برنامه های فرهنگی و اجتماعی و ورزشی برای جامعه کارگری خبر داد و تاکید کرد: پیگیر مسائل بهداشتی و درمانی کارگران هستیم و با حمایت کارفرمایان، خانه های بهداشت کار و ایستگاههای بهگر و... را تشکیل می دهیم؛ در بخش آسیب های اجتماعی حوزه کارگری همچون اعتیاد و طلاق نیز اقدام به برگزاری دوره های آموزشی و اعزام مدرس به کارگاه ها می کنیم.
مدیرکل تعاون گیلان در ادامه به افزایش اشتغال در استان اشاره کرد و گفت: شاهد تحقق ۱۰۹ درصدی تعهد اشتغال استان در سال ۱۴۰۲ بودیم و ۳۵ هزار شغل ایجاد شد. براساس آمارهای سامانه رصد اشتغال، ۴۰ درصد مشاغل ثبت شده ناشی از صدور مجوزها و پروانه های صنفی بوده است که منجر به راه اندازی کسب و کار شده؛ تعدادی از مشاغل نیز از طریق تسهیلات در بخش های تولید و خدمات و کشاورزی و صنعت و گردشگری ایجاد شده است. احیای بنگاه های راکد و نیمه فعال و ایجاد مشاغل خرد و خانگی و آموزش و توانمندسازی و پرداخت تسهیلات به مددجویان تحت پوشش دستگاه های حمایتی بخش دیگری از این اشتغال ها را تشکیل می دهد.
وی با بیان اینکه برنامه های دولت سیزدهم در راستای اشتغال، منجر به کاهش دو درصدی نرخ بیکاری در کشور شده است، خاطرنشان کرد: نرخ بیکاری گیلان حدود سه درصد کاهش داشته و در مقابل، شاهد رشد مشارکت اقتصادی گیلان هستیم. مشارکت اقتصادی یکی از شاخص های مهم بازار کار بوده و این نرخ در گیلان چهار درصد بالاتر از میانگین کشوری است.
آقاجانی با اشاره به پرداخت بدهی ۶۰۰ هزار میلیارد تومانی دولت به صندوق تامین اجتماعی، یادآور شد: صندوق تامین اجتماعی یک صندوق بین نسلی بوده و متعلق به همه کارگران و کارفرمایان و بازنشستگان است و امیدواریم با حمایت های دولت، این صندوق پایداری داشته باشد.
وی همچنین به افزایش ۳۵ درصدی مزد و تخصیص حق تاهل برای کارگران اشاره و خاطرنشان کرد: در حوزه درمان نیز شاهد افزوده شدن یک بیمارستان تامین اجتماعی در شهرستان لنگرود بودیم که به کارگران و بازنشستگان خدمات رایگان ارائه خواهد کرد. امیدواریم با حمایت های مدیریت درمان تامین اجتماعی گیلان و کشور شاهد ارتقای ظرفیت های درمانی حوزه کارگری باشیم.
مدیرکل تعاون گیلان، از افزایش بیماری های خاص تحت پوشش بیمه تا ۱۰۷ بیماری خبر داد و بیان کرد: دولت برای حمایت از بیماران گام بزرگی برداشته و ۹۵ تا ۱۰۰ درصد هزینه های درمان رایگان شده است.
انتهای پیام