زهرا کوهی روز دوشنبه در دوره آموزشی تربیت کنشگر و راهبر جمعیت که در قالب طرح ملی ناشط برگزار شد، به تاکیدات رهبر معظم انقلاب در خصوص مسئله جوانی جمعیت اشاره کرد و افزود: جامعه ما را ابربحران جمعیت تهدید میکند.
وی با بیان اینکه متاسفانه در آذربایجانشرقی شاهد بروز اثرات کهنسالی و کاهش جمعیت جوان هستیم، گفت: اگر ما در خانوادهها مشکلات عاطفی، طلاق را حل و برطرف کنیم منجر به فرزندآوری و افزایش جمعیت خواهد شد.
وی هدف از برگزاری این دورههای تربیتی را تقویت کنشگر در روستاها و محلات، معرفی نیروهای اثرگذار، راهبرهای اجتماعی و کنشگران خوب که بتوانند با فعالیت و کارهایی در مخاطب خود تغییراتی ایجاد کنند، عنوان کرد و افزود: ما به کنشگران اجتماعی به عنوان پیامبرانی نگاه میکنیم که در عرصه جمعیت و خانواده برای تاثیرگذاری منجر به اقناع و تغییر رفتار مخاطب میشوند.
وی ادامه داد: رفتار یک فرآیند پیچیده است که از تغییر در نگرش و بینش حاصل میشود، پس هر تغییری در جامعه منوط به تغییر بینش و نگرش جامعه است و در همین راستا نیز در جامعه ما یک فرآیندهایی وارد شده که منجر به تغییر رفتار مردم شده است.
مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری آذربایجان شرقی از برگزاری رویداد ملی جایزه جوانی جمعیت در اواخر اردیبهشت ماه خبر داد و گفت: راهبرهای اجتماعی باید الگوهای موفق علمی، اجتماعی، فرهنگی و خانواده های موفق و برتر را برای شرکت در این رویداد دعوت کنند.
حجت الاسلام و المسلمین تقی شفیعی، کارشناس این برنامه، اولین چالش در جوانی جمعیت و خانواده را مسئله اقتصادی عنوان کرد و افزود: برخلاف ادعاها و فرضیه های آحاد مردم مبنی بر اینکه اگر مسئله اقتصادی، تورم و گرانی جامعه برطرف شود موجب رغبت خانواده ها به فرزندآوری و افزایش جمعیت خواهد شد ولی موضوع جوانی جمعیت ریشه در مسائل فرهنگی دارد.
وی تشریح کرد: بیشترین درآمد سرانه کشور متعلق به گیلان است در حالیکه کمترین نرخ رشد جمعیتی نیز مربوط به این استان است ولی سیستان بلوچستان با داشتن کمترین درآمد سرانه دارای رتبه اول در نرخ رشد جمعیتی است و حتی در عرصه جهانی نیز کشور های آمریکا و اروپا با داشتن درآمد سرانه بالا، رشد جمعیتی منفی دارند ولی کشور های افغانستان و پاکستان صاحب رشد جمعیتی مثبت هستند.
وی گفت: مسائل فرهنگی، اقتصادی، عدم مسئولیتپذیری، عدم صبوری و مدارای زوجین از جمله عوامل طلاق است.
شفیعی با اشاره به بیشترین میزان طلاق در هشت ماه نخست زندگی زوجین بر لزوم حفظ بنیان خانواده تاکید کرد و افزود: ما اگر درد و مشکلات خانواده ها را برطرف نکنیم نمیتوانیم دختر و پسرانی که همسران آینده هستند را درست تربیت کرده و پرورش دهیم.
وی به تربیت و همراهی جوانان و نوجوانان تاکید کرد و افزود: جوانان و نوجوانان ما در مسیر فسادهای اجتماعی هستند ولی هنوز روحیات پاکی دارند ولی اگر این مسائل فرهنگی، اجتماعی و گفتمان تبدیل به فرهنگ، ساختار و سنت شود نمیتوانیم برای اصلاح این افراد کاری کنیم.
وی نظریه های غربگرایان فمنیست و انقلاب جنسی را تشریح کرد و ادامه داد: مردم کشور های غربی بارداری را اتفاقی تهاجمی برای زیبایی و اندام خود میدانند و اقدام به سقط جنین میکنند ولی همین آزادیخواهان، هویت زن را به هویت جنسی تقلیل دادند.
استاد دانشگاه و حوزه تاکید کرد: این نظریه پردازان ازدواج را مانع آزادی زنان و موجب حقارت زنان نزد مردان عنوان میکنند.
بر اساس این گزارش، دوره آموزشی تربیت کنشگر و راهبر جمعیت در قالب طرح ملی ناشط به مدت دو روز با همکاری اداره کل امور زنان و خانواده استانداری، موسسه جوانه های مدینه فاضله و با همکاری سازمان جهاددانشگاهی استان طی روزهای دوشنبه و سه شنبه در تبریز برگزار میشود.
انتهای پیام