یعقوب نوروزی، معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه قم در نشست خبری ششمین کنفرانس فیزیک بنیادی ایران که امروز ۱۰ اردیبهشتماه در دانشگاه قم برگزار شد، اظهار کرد: هر ۱۰ روز برگزاری همایش و نشست علمی در برنامه کاری دانشگاه قم قرار دارد و این همایش در راستای شعار سال جهش تولید با مشارکت مردمی است که سرلوحه اقدامات پژوهشی و فناوری دانشگاه قرار دارد.
وی با اشاره به اینکه این همایش به صورت حضوری و مجازی انجام میشود، ادامه داد: در حوزه پژوهش به معنای عام کلمه تعریف عملیاتی و درون دانشگاهی شعار سال را با رویکرد بهینهسازی سرلوحه کار خود قرار دادیم.
نوروزی گفت: مشارکت اساتید و اعضای هیئت علمی به عنوان یاوران علمی ما در حوزه پژوهش برای تحقق جهش تولید هستند؛ بینالمللی سازی پژوهش نیز در دستور کار قرار گرفت و در همین راستا امسال ۳ همایش بینالمللی برگزار میکنیم.
معاون پژوهشی و فناوری بیان کرد: در زمینه بین المللی سازی نشریات پژوهشی تلاش میکنیم و انتشارات خارجی و نشر کتب به زبانهای دیگر برای دانشگاههای بین المللی لبنان و هندوستان در دستور کار قرار گرفته است، در زمینه رتبه بندی تایمز جهانی و آسیایی وارد شدیم و برای پیشرفت در این زمینه فعالیت میکنیم.
نوروزی با بیان اینکه سه عنوان نشریه دانشگاه وارد ISC شده است، گفت: با توجه به شناسه علمی که ISC در رتبه بندی دانشگاه ها اعلام کرده است ما هم به دنبال کسب این رتبهها هستیم.
وی با اشاره به قراردادهایی که در عرصه دفاعی و نظامی منعقد شده است تا کمک حال فعالیتهای نظامی باشیم اضافه کرد: کنفرانس فیزیک بنیادی با مشارکت یکی از ارکان وزارت دفاع در حال انجام است.
ارسال ۲۰ مقاله به ششمین کنفرانس فیزیک بنیادی ایران
در ادامه این نشست، سید وحید موسوی دبیر اجرایی و علمی ششمین کنفرانس فیزیک بنیادی ایران گفت: ایده برگزاری ششمین دوره این کنفرانس در دانشگاه قم در سال ۱۴۰۲ مطرح شد اعضای کمیته علمی و اجرایی از دانشگاههای مختلف کشور تعیین شدند و انجمن فیزیک ایران هم همکاری و حمایت خود را کنفرانس اعلام کرد.
وی با اشاره به اینکه ISC با پیگیریهای انجام شده برای این کنفرانس اخذ شد، ادامه داد: تمام ارکان دانشگاه حمایتهای مطلوبی از همایش داشتند؛ حوزه فیزیک بنیادی راجع به شالودهها است و با متافیزیک و کوانتوم ارتباط پیدا میکند و طرفداران اندکی در دنیا دارد.
موسوی افزود: هدف از برگزاری کنفرانس این بود که علاقهمندان به حوزه فیزیک بنیادی گرد جمع کند؛ چرا که به بحث علم و دین بی ارتباط نیست و مراکز دینی و علمی در قم میتوانند همکاری داشته باشند.
دبیر اجرایی و علمی ششمین کنفرانس فیزیک بنیادی ایران بیان کرد: تاکنون ۱۶۰ نفر در سایت همایش ثبت نام کردهاند ۱۰۰ نفر حضوری و بقیه افراد غیر حضوری شرکت میکنند؛ ۲۰ مقاله به ما رسیده و داوری شد که ۲ مقاله در روز همایش ارائه میشوند و ۴ مقاله به عنوان پوستر و کلیپ انتخاب شدند.
وی گفت: ده سخنرانی علمی داریم یکی از این سخنرانان از کشور هند حضور خواهند داشت؛ همچنین مراسم تجلیل از دکتر مهدی گلشنی از برنامههای ویژه در این کنفرانس است.
نیاز محوری و کارآفرینی؛ سیاست پژوهشی دانشگاه قم
در ادامه غلامرضا مهدی راونجی مدیر برگزاری همایشهای دانشگاه قم اظهار کرد: بخش همایشها در دانشگاه فعال است و سیاست کلی معاونت پژوهش جهاد علمی برای تحقق دانشگاه کار آفرین و نیاز محور است. در سال آینده به ازای هر ۱۰ روز در دانشگاه نشست علمی خواهیم داشت و ماهانه همایش ملی انجام میشود.
وی با بیان اینکه مسئله محوری و ارتقا جایگاه دانشگاه را در برگزاری همایشها دنبال میکنیم، تصریح کرد: دانشگاه قم از هر همایشی که بتواند به بهبود وضعیت علمی کشور کمک کند، حمایت میکند.
راونجی اظهار کرد: اگر علوم پایه دچار مشکل شود سایر علوم نیز تحت الشعاع خواهند گرفت، در این راستا دانشکده علوم پایه دانشگاه قم درخواست برگزاری همایشهای متعددی داشتند و قطعاً دانشکده علوم پایه دانشگاه قم ظرف دو سال آینده پرچمدار جهاد علمی در حوزه علوم پایه در کشور خواهد شد.
انتهای پیام