کیومرث خانی لعل آبادی در حاشیه بازدید استاندار کرمانشاه از تعدادی از بناهای قدیمی واقع در بافت تاریخی شهر کرمانشاه در گفت و گو با ایسنا، اظهار کرد: در بافت تاریخی شهر کرمانشاه گذری قدیمی با عنوان گذر جلوخان-حدفاصل خیابان مدرس تا خیابان جلیلی - واقع شده که بسیاری از بناهایی که در این بخش قرار دارند، دچار فرسودگی شدهاند.
وی افزود: علیرغم اینکه این بناها از نظر تاریخی دارای اهمیت زیادی هستند، اما به دلیل گذشت زمان استحکام آنها ضعیف شده و باید مورد مرمت قرار گیرند.
معاون میراث فرهنگی کرمانشاه تصریح کرد: مالکین عمده این بناها توان مالی چندانی برای مرمت بنای خود ندارند، لذا نیاز است حمایت هایی از آنها صورت گیرد.
وی با بیان اینکه میزان اعتبارات دولتی نیز برای مرمت آنها محدود است، عنوان کرد: کل اعتباراتی که امسال برای بافت تاریخی کرمانشاه اختصاص پیدا کرده حدود یک میلیارد و 200 میلیون تومان است که طبق برنامه ریزی صورت گرفته مقرر شده نیمی از این اعتبار صرف طرح مطالعاتی مرمت بازار قدیمی فیض آباد شود و نیمی دیگر از این اعتبار را برای مرمت گذر جلوخان، با مشارکت مالکین بناهای واقع در این محله اختصاص دهیم.
خانی لعل آبادی تصریح کرد: خوشبختانه در بازدیدی که استاندار کرمانشاه از گذر جلوخان داشتند، قول هایی برای افزایش اعتبار ساماندهی این محله تاریخی دادند که امیدواریم بزودی محقق شود.
وی خاطرنشان کرد: از طرفی مقرر شد که یک کارگروه با حضور دستگاه های ذیربط همچون میراث فرهنگی، راه و شهرسازی و شهرداری برای ساماندهی بافت تاریخی شهر کرمانشاه تشکیل شود.
معاون میراث فرهنگی کرمانشاه عنوان کرد: بافت تاریخی که بخشی از هویت گذشته شهر ما به شمار می رود، می تواند به عنوان یک فرصت به رونق گردشگری کرمانشاه کمک کند، در همین راستا با حمایت استاندار و همراهی دستگاه های ذیربط در تلاش برای احیاء این بخش از شهر هستیم.
استاندار در این برنامه از برخی از بناهای قدیمی بافت تاریخی شهر کرمانشاه همچون خانه اکبرپور، حمام ملاباشی، زورخانه علمدار، سرای همدانی ها، هتل بوتیک ونوشک(خانه تاریخی صارم الدوله)، خانه حکیم نصیر، مسجد نظام، گذر جلوخان و خانه رنده کش بازدید و با اهالی این محله گفت و گو کرد.
انتهای پیام