محور چادگان تیران به سمت سه راهی داران، مسیری حدوداً ۶۵ کیلومتری، پیچ در پیچ و تک بانده است که طی چند سال گذشته محل تردد افراد غیربومی زیادی بوده و به دلیل ناایمن بودن مشکلات زیادی را برای ساکنان منطقه ایجاد کرده است.
عرض کم محور چادگان به اصفهان، تردد بالای مردم دو شهرستان تیران وکرون و چادگان و تعداد زیاد مسافران دهکده چادگان موجب حجم بالای ترافیک در این مسیر شده و شرایط را برای روستانشینان اطراف جاده دشوار کرده است. گلاب و قهریزجان دو روستایی هستند که ساکنان آنها از احداث این جاده تک بانده بیشترین آسیب را دیدهاند.
حجم بالای تردد در این محور به حدی است که زندگی روزمره روستاییان ساکن این منطقه را برای رفت و آمدهای ضروری مختل کرده است، تابستان سال گذشته بود که یک حادثه دلخراش به دلیل تک بانده بودن مسیر و نبود زیرگذر، جان یک موتورسوار و راکب آن را گرفت.
ساکنان دو روستای گلاب و قهریزجان خواهان تعریض محور مواصلاتی چادگان به تیران هستند و درخواست دارند تا مسئولان هرچه زودتر نسبت به ایمنسازی این مسیر اقدام کنند. با توجه به حجم بالای ترافیک، تردد از عرض این جاده برای ساکنان دو روستا دشوار شده است و تهدید جانی دارد.
گلایه روستاییان از حجم بالای ترافیک و جاده ناایمن
پیرمردی که سالها در این منطقه زندگی میکند، از زنجیره به هم پیوسته خودروها به ویژه بعد از ظهر روزهای جمعه و روزهای تعطیل گلایه کرد و به ایسنا گفت: با این شرایط جان ما و زن و بچه ما در خطر است.
یکی از جوانان روستای گلاب نیز گفت: در طول سال به ویژه شبها، ایام تعطیل و آخر هفتهها امکان تردد در این مسیر برای مردم روستاهای اطراف جاده وجود ندارد.
وی از دغدغه مردم روستایش صحبت کرد و افزود: سرعتبالای خودروها، تاریکی، عرض کم خیابان و نبود گذرگاه تردد عرضی مشکلات زیادی را برای مسافران و ساکنان این روستاها ایجاد کرده، این مشکل از سالهای گذشته وجود داشته، اما کسی به آن توجه نکرده است.
قرار بود همزمان با اجرای طرح چهار بانده کردن محور چادگان به اصفهان، زیرگذری در نزدیکی روستاهای گلاب و قهریزجان احداث شود تا ساکنان منطقه برای دسترسی به محل سکونت خود با مشکل مواجه نشوند، اما این طرح هنوز اجرایی نشده و امنیت جانی ساکنان منطقه در خطر است.
ایمنسازی و نصب علائم در جاده
همچنین رئیس اداره راهداری و حمل و نقل جادهای تیران و کرون در خصوص ایمنی جاده تیران به چادگان به ایسنا، گفت: ایمنسازی و ایجاد حاشیه در بخشی از این محور مواصلاتی انجام شده تا اینکه از بروز حوادث دلخراش جلوگیری کند.
بهنام پاکدامن با بیان اینکه علائم ایمنی در این جاده نصب شده، افزود: آشکارسازی و هشدارهای پیدرپی به رانندگان در کاهش سرعت مؤثر بوده و تردد عرضی را تسهیل میکند.
وی از جاده چادگان به تیران به عنوان یکی از محورهای پرتردد یاد کرد و گفت: تعریض آن و ایجاد گذرهای بین روستایی در این منطقه نیاز است که در اولویتهای راه و شهرسازی باید قرار گیرد.
تعریض جاده به نگاه ویژه مسئولان راه و شهرسازی نیاز دارد
راهسازی یکی از مهمترین مأموریتهای اداره کل راه و شهرسازی استان اصفهان است که در حال حاضر نیز پروژههایی در این منطقه فعال بوده ولی نیاز است بر اساس مصوبات سفرهای استانی استاندار اصفهان این موضوع مورد توجه ویژه قرار گیرد.
تعریض جاده و ایمنسازی این محور پرتردد استان اصفهان با مشارکت بخش خصوصی و یا دولتی برای مسافران و همچنین اهالی این منطقه حائز اهمیت بوده و حوادث دلخراش را کاهش میدهد.
فرماندار تیران و کرون با اشاره به حجم بالای تردد در جاده تیران به چادگان و ناایمن بودن مسیر به ایسنا، گفت: مسئولان راه و شهرسازی تصمیم جدی برای رفع این مشکل اتخاذ کنند.
علی محمدیکیا، با اشاره به اینکه در سفر استانی استاندار اصفهان به شهرستانهای چادگان و تیران و کرون مشکل این جاده مطرح شد، تصریح کرد: بر اساس مصوبه شورای اداری مشترک استان اصفهان و شهرستان تیران و کرون، اداره کل راه و شهرسازی ملزم به تصمیمگیری و اقدام اساسی برای این محور است.
وی ادامه داد: تخصیص اعتبار ملی برای این پروژه در سفر رئیسجمهور به استان اصفهان نیز مصوب شده، اما اداره راه و شهرسازی باید پیگیری جدیتری در این زمینه داشته باشد.
به گفته فرماندار تیران و کرون واگذاری پروژه به بخش خصوصی و مدیریت آن از طریق آزادراه عوارضی نیز مطرح شده، اما این پیشنهاد نیز به سرانجام نرسیده است.
محمدیکیا با بیان اینکه امکان تعریض جاده برای مدیران شهرستانی وجود ندارد و این موضوع باید در سطح استانی و ملی پیگیری شود، خاطرنشان کرد: افزایش تابلوهای هشدار دهنده و استقرار پلیس و نیروهای راهداری برای کنترل سرعت از اقدامات کوتاه مدت به منظور پیشگیری از وقوع حادثه است.
انتهای پیام