مریم صداقت، عضو هیئت علمی گروه پزشکی مبتنی بر سبک زندگی و مجری طرح پایش سلامت اعضای جهاد دانشگاهی در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: این طرح مبتنی بر بررسیهای جهاد دانشگاهی و افزایش توجه افراد بهسلامت آنها شکل گرفت، به دلیل اینکه عمده مرگومیر در کشور به دلیل بیماریهای غیرواگیر است، آگاهی بهموقع نسبت به بیماری نقش بسیار مهمی در روند درمان و بهبود فرد دارد، انتظار داریم در یک بازه ۶ تا ۸ ماهه برای تمام اعضای جهاد دانشگاهی در کشور این طرح اجرا شود.
وی افزود: طرح پایش سلامت در تهران به دلیل داشتن ۴۴۰۰ نفر عضو در جهاد دانشگاهی در سهفاز اجرا خواهد شد و پس از آن خوزستان، خراسان و اصفهان مورد ارزیابی قرار خواهد گرفت.
مجری طرح پایش سلامت اعضای جهاد دانشگاهی عنوان کرد: طرح پایش سلامت بهصورت جامع اجرا میشود و در این طرح به دنبال استفاده از منابع مختلف، سوابق درمانی افراد و ارزیابی از وضعیت ظرفیت تنفسی، بینایی، سنجش تراکم استخوانی، سبک زندگی و سلامت روانی بررسی خواهد شد، در این طرح سعی میشود که شناسنامه درمانی برای افراد تهیه شود.
صداقت با بیان اینکه در طرح پایش سلامت ریسک سلامت افراد مشخص خواهد شد، عنوان کرد: دسترسی به اطلاعات مربوط به ریسک سلامت افراد نیازمند بررسی همهجانبه است که طی آن آزمایشهای متعددی پاراکلینیکی صورت خواهد گرفت و راهکارها و دستورالعملهای موردنیاز در این خصوص ارائه میشود.
وی گفت: توجه به موضوع درمان نیازمند فرهنگسازی در سطح جامعه است و بسیاری از افراد میدانند که با اقدامات کوچک و بهموقع مانع افزایش بیماری خواهند شد؛ اما به دلیل نبود انگیزه کافی و یا تعلل در خصوص بیماری شاهد افزایش سطح بیماری هستیم، در این طرح توجه بهسلامت افراد هدف قرار گرفته و نیاز است اعضا برای اجرای این طرح همکاری لازم را داشته باشند.
انتهای پیام