علی قیاسی امروز، نهم اردیبهشت در نشست با اصحاب رسانه اظهار کرد: سال گذشته سه هزار و ۶۵۰ نفر کلاس آموزشی رایگان اعم از کلاسهای کمک درسی، کامپیوتر، خیاطی و... برای اعضا و خانواده آنها برگزار شده است و امیدواریم با کمک اعضا و شناخته شدن بهتر خانه کارگر تا پایان سال، خدمات ما ۱۰۰ برابر افرایش یابد.
وی ادامه داد: ۲۳ هزار و ۱۸۰ نفر عضو در خانه کارگر وجود دارد که ۱۲ هزار و ۱۸۰ نفر عضو فعال دارند.
دبیر اجرایی خانه کارگر اراک ادامه داد: خانه کارگر تشکل ساکن و راکدی نیست و دو بار در سال مراسمهایی را برگزار میکند، این خانه خدمات رفاهی نیز ارائه میدهد و مجموعه استراحتگاههایی را برای کارگران و خانواده آنها پیش بینی کرده است.
قیاسی اضافه کرد: کارگران ساختمانی استان مرکزی ۱۳ هزار و ۲۵۰ نفر هستند که از خدمات بیمهای در استان استفاده میکنند. این افراد در اراک حدود ۴ هزار و ۳۰۰ نفر هستند.
وی خاطرنشان کرد: از اواخر سال ۱۳۹۹ هیچ کارگر ساختمانی بیمه نشده که نسبت به این مسئله اعتراضاتی وجود دارد و سازمان تامین اجتماعی علت این مسئله را کسری بودجه عنوان کرده است.
وی اضافه کرد: در سطح کشور ۵۰ درصد حوادث کارگاهی و ۵۵ درصد فوت حوادث کارگاهی مربوط به کارگران ساختمانی است که در اراک نیز وضعیت به همین گونه است.
قیاسی خاطرنشان کرد: در سطح استان مرکزی حدود ۱۲ هزار کارگر ساختمانی پشت نوبت بیمه هستند که ۴ هزار نفر مربوط به اراک است.
دبر اجرایی خانه کارگر اراک اضافه کرد: سامانه رفاهی ایرانیان برای کارگران ساختمانی راهاندازی شده است که باید ابتدا در این سامانه ثبت نام کنند، این سامانه بیمه کارگران ساختمانی را مادام العمر کرده است.
وی ادامه داد: اتفاقی که امسال برای دستمزد در جامعه رخ داده به هیچ عنوان خوب نیست، در سال ۱۴۰۱ که دستمزدها ۵۷ درصد افزایش یافت، تورمی ایجاد نشد و کارگران بیشتر به سمت صنعت گرایش یافتند اما در سالهای اخیر که بحث بند دو قانون ۴۱ رعایت نشده، صنایع روز به روز در حال خالی شدن هستند و به جای تعدیل کردن توسط کارفرمایان، کارگران خود از محیط کار خارج میشوند.
وی بیان کرد: متاسفانه اصل سه جانبه گرایی رعایت نمیشود و اگر رعایت میشد مزد برای کارگران اینگونه تعیین نمیشد، دولت نباید در تعیین مزد دخالت داشته باشد.
قیاسی تاکید کرد: در صنعت، یک بیماری به عنوان بیکاری پنهان وجود دارد که کمتر مورد توجه قرار گرفته است و در سالهای آینده قطعا مشکلاتی را به وجود خواهد آورد.
وی تاکید کرد: سال گذشته سازمان تامین اجتماعی ۱۲ هزار میلیارد تومان در استان مرکزی پرداخت کرده است، این سازمان یک سازمان هزینه درآمد است. ساختار سازمان تامین اجتماعی باید اصلاح شود اما این اصلاح نباید منجر به نادیده گرفتن حق کارگر شود.
دبیر اجرایی خانه کارگر اراک اضافه کرد: مسکن کارگری برای صنعت در نظر گرفته شده اما برای کارگران ساختمانی لحاظ نشده است. یکی از مشکلات بزرگ جامعه کارگری موضوع مسکن است.
وی با اشاره به وجود اتباع در کشور گفت: طبق قانون این افراد باید در مشاغلی که نیروی ایرانی توان کار ندارند، کار کنند؛ اما متاسفانه به قسمتهای مختلف ساختمانی ورود کردهاند در حالیکه ورود آنها به برخی مشاغل ممنوع است و تنها سه شغل برای آنها تعریف شده است.
وی تاکید کرد: اتباع در شهرهای صنعتی اراک، دلیجان و ساوه ورود کردهاند در حالیکه حق کار کردن در صنعت را ندارند.
انتهای پیام