بنیاد ملّی نخبگان، دستگاهی است که با هدف سیاستگذاری و برنامهریزی در زمینه توسعه منابع انسانی برگزیده کشور با مأموریت برنامهریزی در زمینه «نخبهشناسی»، «نخبهپروری»، «نخبهگزینی» و «نخبهگماری» فعالیت میکند.
رویکرد بنیاد ملی نخبگان شناسایی «اجتماعات نخبگانی» از طریق رصد رفتار و فعالیتهای نخبگانی آنان در تمامی حوزهها شامل علم، فناوری، فرهنگ، نوآوری، قرآن، هنر، ادب وغیره و همچنین توسعه فعالیتهای نخبگانی آنان با همکاری همه دستگاههای ذیربط برای اثرگذاری مناسب آنان در جامعه تخصصی خود است.
در واقع هدف بنیاد، ایجاد مسیری برای تواناسازی مستعدان برتر کشور و هدایت آنان به سمت تأثیرگذاری بیشتر و بهتر در حوزه تخصصی از یکسو و تسهیل مسیر بکارگیری و الگوسازی از سرآمدان و نخبگان در اجتماع تخصصی خود است. به همین دلیل، این بنیاد برای طیّ مسیر نخبگی، ایستگاههایی را طراحی و به منظور تشویق و ترغیب صاحبان استعدادهای برتر برای طی مسیر نخبگی و رسیدن به مرحله اثرگذاری، در هر یک از ایستگاهها تسهیلاتی برای مشمولان در نظر گرفته است که هر فرد بر اساس فعالیتهای نخبگانی خود و با توجه به جایگاهیکه در آن قرار دارد، امکان بهرهمندی از تسهیلات مطابق ضوابط بنیاد را خواهد داشت.
در این مسیر، «سند راهبردیکشور در امور نخبگان» مصوّب شورای عالی انقلاب فرهنگی، به عنوان قانون اساسی بنیاد ملّی نخبگان، سرلوحه همه برنامهها و اقدامات بوده است.
«محمد آزاد بخت» رئیس بنیاد نخبگان مازندران در گفتوگو با ایسنا با بیان اینکه بنیاد نخبگان تنها متولی نخبگان کشور است، گفت: این بنیاد متولی قانونی کشور بوده و در ۴ حوزه شناسایی، هدایت، حمایت و بهرهگیری فعالیت میکند.
وی با اشاره به اینکه بنیاد ملی نخبگان برای این ۴ حوزه در حال حاضر در قالب ۶۸ بسته این کار را انجام میدهد، افزود: تعداد برگزیدگان ما قبل از دولت سیزدهم هزار و ۲۲۳ نفر بود اما اکنون بالغ بر ۲ هزار و ۱۲ نفر است.
رئیس بنیاد نخبگان مازندران خاطرنشان کرد: استان مازندران در بسته کنکوریهای با رتبه زیر ۱۰۰ و المپیادهای ملی و بینالمللی در سال ۱۴۰۱ به جزء تهران رتبه نخست ایران را داشته است.
آزادبخت اظهار کرد: مازندران در کسب مدالهای المپیادهای دانش آموزی در سال ۱۴۰۱ با صرف نظر از تهران، رتبه نخست کشور را دارد.
این مسئول یادآور شد: بنیاد ملی نخبگان مازندران هیأتهای اندیشهورز را در کشور شکل داده است و در هر هیأت ۱۵ نفر فعالیت میکنند.
استفاده از ظرفیت نخبگان در توسعه اقتصادی مازندران
در خصوص ایجاد بستر برای توسعه اقتصادی با استفاده از ظرفیت نخبگان در مازندران، معاون اقتصادی استاندار مازندران نیز به ایسنا گفت: برای توسعه کمی و کیفی در توسعه دانش بنیانها، کمیتههایی را در ۲ سطح تشکیل دادیم.
حسن خیریان پور افزود: یک سطح در کمیتههای شهرستانی به ریاست فرمانداران و سطح دیگر به عنوان توسعه دانش بنیانی در ۳ دستگاه در حوزه تولید فعالیت میکنند.
وی با بیان اینکه در سال جدید چند اقدام عملیاتی را در راستای شعار سال با همکاری پارک علم و فناوری پیش بینی کردیم، اظهار دوکرد: در حال حاضر ۹۵۶ محصول دانش بنیان در مازندران وجود دارد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری مازندران با تاکید بر اینکه هدف ما این است که در سال جدید تعداد ۹۵۶ محصول دانش بنیان به ۱۵۰۰ محصول افزایش یاید، تصریح کرد: ۱۴۴ شرکت دانش بنیان در مازندران فعال هستند و این ۱۴۴ شرکت در سال جدید به ۲۰۰ شرکت میرسد.
خیریان پور ادامه داد: تعداد ۴ خانه خلاق استان مازندران باید به ۲۰ خانه افزایش یابد و ۱۱ مرکز رشد در استان وجود دارد که باید به ۲۵ مرکز برسد.
انتهای پیام