شهرام توانا، مدیر سازمان پسماند شهرداریهای استان گیلان در گفتوگو با ایسنا افزود: اولین دستور استاندار برای این اَبَر چالش این بود که نباید یک متر به طول و عرض این سایت اضافه شود که به این صورت فرآیند گستردگی این سایت قطع شد و مساحت ۱۷ هکتار به ۱۷.۱ هکتار نرسید و سپس آرام آرام بهسازی محیطی آغاز شد و ۱۴ هکتار از مساحت سایت زباله به روش اصولی پوشش داده شد.
توانا گفت: در دنیا مکانهای دفن زباله بسیاری را دیدهام اما سایت دفن زباله سراوان با این اقلیم و رطوبت یک شاهکار است، امیدوارم بهسازی محیطی مساحت باقی مانده با مصوبهای که آمده به زودی انجام شود.
وی با بیان اینکه تا زمان آغاز فعالیت زبالهسوز ریجکتیها به این سایت منتقل میشود، ادامه داد: در حال حاضر نباید زبالهای وارد این سایت شود و فقط باید زبالههای حاصل از فرآیند پردازش به این منطقه انتقال یابد، در این راستا کود آلی استان مامور شده که زباله را دریافت کند و حداکثر باید ۴۰۰ تا ۴۵۰ تن پسسَرندی به سایت سراوان منتقل شود.
مدیر سازمان پسماند شهرداریهای استان گیلان گفت: در سنوات قبل به دلیل اینکه پیمانکار خوبی در کودآلی نبود، دو خط کودآلی به موقع آغاز به فعالیت نکرد اما با پیگیریهای استاندار و مجوزات قضایی الان در مرحله انتخاب پیمانکار جدید هستیم، امیدواریم در سالجاری دو خط جدید کود آلی آماده شود تا پردازش زباله به موقع انجام گیرد و هیچ زبالهای به این منطقه وارد نشود.
توانا بیان کرد: استان گیلان روزانه ۲۲۰۰ تن تولید زباله داشت که از این مقدار ۵۰ درصد مربوط به پهنه مرکزی شهر رشت و ۱۱ شهر اطراف بود که طی دو سال گذشته با اقدامات انجام گرفته کاهش تولید زباله داشتیم و اکنون حدود ۱۶۰۰ تن زباله تولیدی داریم؛ این کاهش در قدم اول در چرخه پسماند مشهود بود.
وی ادامه داد: جریان تولید زباله باید با آموزش و فرهنگسازی و تفکیک از مبدا مدیریت شد. اگر به موقع آموزشهای لازم به مردم در زمینه تفکیک زباله و پسماند ارائه میشد، الان با چالش انبوه زباله خشک مواجه نمیشدیم.
مدیر سازمان پسماند شهرداریهای استان گیلان با بیان اینکه اکنون در ۵۶ شهر استان تفکیک انجام میشود، افزود: در راستای آموزشهای عمومی نرمافزار سکوهای پسماند، تولید شده و به نوعی همه با موضوع تفکیک از مبداء درگیر شدند.
توانا با تاکید بر اینکه خط قرمز ما سلامت مردم و محیط زیست است، گفت: تا پایان همین ماه با مشخص شدن پیمانکار تصفیه خانه، شیرآبه هم پس از تصفیه به خوبی و استاندارد روانه طبیعت میشود، به اینصورت این مکان را دوباره به طبیعت باز میگردانیم.
وی با بیان اینکه وزیر کشور تفکیک زباله از مبداء را به عنوان شاخصهای اجرایی و ارزیابی شهرداران اعلام کرده و به شهرداران هم ابلاغ شده و تفکیک زباله از مبدا به جهت اهمیت معیار استانداری هم است، ادامه داد: در قانون مدیریت پسماند بند اول ماده هفت اشاره شده که شهرداریها باید زباله تفکیک شده را جمعآوری کنند که این امر مستلزم آموزشهای لازم به مردم است و اقداماتی خوبی تاکنون انجام گرفته و در حال اجرا هم است.
مدیر سازمان پسماند شهرداریهای استان گیلان با تاکید بر اینکه اگر زبالهها را به خوبی مدیریت نکنیم بهداشت عمومی را تهدید کردهایم، گفت: محیط زیست متولی پایش و نظارت در این بخش است که محیط زیست استان علاوه بر نظارت همراهی کامل دارد.
انتهای پیام