حیدر سمیر کرم در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: واقعیت این است که نگرش جامعه به آسیبها، یک نگرش سنتی است. خیلی از خیرین تمایل دارند در قالب غذا و پوشاک کمک کنند ولی در کار خیر، این نقطهنظر نیز باید اعمال شود که اگر کمکهای خیرین بر روی رشد، آموزش و نیازهای زیستی دانش آموز هزینه شود، سرمایهگذاری بزرگی خواهد بود.
وی ادامه داد: همانطور که خیرین مدرسه ساز فرهنگ سازی شد و توسعه یافت و اثرات آن همچنان پایدار و ادامه دار است؛ نهادهای خیریه آموزشی هم برای این تغییر نگاه سنتی باید به دنبال فرهنگ سازیِ اقدامات حمایتی خود باشند تا خیرین روی توانمندسازی و حمایت آموزشی دانشآموزان نیازمند ورود کنند. لازم به ذکر است که نهادهای مردمی پتانسیلهای خاص خودشان را دارند و هر چقدر شرایط جامعه توانمند باشد، به تبع آن نهادهای مدنی هم توانمند خواهند بود.
سمیر کرم درباره نقش نهادهای مردمی افزود: نهادهای مدنی زمانی موفق هستند که نهادهای عمومی یا دولتی با آنها همکاری کنند تا مراکز کوچکتر و مرتبط، مانند مدارس، خود را موظف به همکاری با سمنها بدانند. نمونه این امر وقتی است که مددکار نهاد خیریهای که قرار است به یک دانش آموز کمک کند، در مراجعه به مدرسه، مدیر مدرسه به دلیل چارچوبهای قانونی مدنظرش همکاری نمیکند. در صورتی که اگر این سرمایههای انسانی در سیستم آموزش حفظ شوند، با پدیدههایی نظیر کارتنخوابی و بزهکاری روبهرو نمیشویم، و شهرداری نیازی به سرمایهگذاری برای ساماندهی و ساخت خانههایگرم نخواهد داشت.
وی در ادامه گفت: سمنها برای اینکه موثرتر باشند، نیاز به کار و دید تخصصی دارند؛ یعنی تمام کارهای حمایتی را خودشان به عهده نگیرند، بلکه در ارتباط با سایر سمنهای دیگر یا تمرکز روی تخصص خود و سمنهای دیگر فعالیت کنند. همافزاییها و آشنا شدن با سمنهای دیگر علاوه بر اینکه به هدفمندی کمک میکند، کیفیت را هم افزایش خواهد داد.
وی با اشاره به مساعدتهای آموزش و پرورش با مجمع خیرین در دوره اخیر گفت: دانشآموزانی هستند که نمیخواهند به چرخه آموزش برگردند، لذا ضروری است حداقل این بسته را آماده کنیم که با همکاری سازمان فنی و حرفهای، مهارتهایی را یاد بگیرند. در این زمینه تفاهمنامهای با سازمان فنی و حرفهای در سطح کشور منعقد شده که در براساس آن، تابستان گذشته در استان حدوداً در ۱۰۰ رشته، کارگاههای رایگان برگزارشد که تجربه خوبی بود. سمنها در حال شناختن و هم افزایی هستند تا کار بهتری ارائه شود. تلاش سمنها و آموزشوپرورش این است که آمار ترک تحصیل را کاهش دهند.
انتهای پیام