مدیر جهادکشاورزی نهاوند هشدار داد

سم‌پاشی نکردن مزارع جو دیم، تهدیدی برای محصول سال بعد

مدیر جهادکشاورزی شهرستان نهاوند هشدار داد: صرف‌نظر برخی کشاورزان از سم‌پاشی مزارع جو دیم، تهدیدی برای محصول سال بعد مزرعه می‌شود. متأسفانه برخی کشاورزان از سم‌پاشی مزارع جو دیم به این علت که باقیمانده محصول خوراک دام‌ها می‌شود، صرف‌نظر می‌کنند در حالی‌که تخم‌های سن مادر در زمین باقی مانده و تهدیدی برای محصول سال بعد مزرعه می‌شود.

توکل آبشناس در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه نهاوند بین شهرستان‌های استان همدان رتبه دوم جذب تسهیلات مکانیزاسیون را از آن خود کرده است، گفت: ۲۲۴ میلیارد و ۷۰ میلیون ریال تسهیلات مکانیزاسیون و جهش تولید در این شهرستان طی سال گذشته جذب شده است.

مدیر جهادکشاورزی شهرستان نهاوند با بیان اینکه بخشی از طرح جهش تولید در دیمزارها توسعه مکانیزاسیون است، افزود: در این راستا تسهیلاتی با کارمزد چهار درصد درنظر گرفته شده است.

وی با اشاره به اینکه شهرستان نهاوند از نظر جذب تسهیلات مکانیزاسیون جهش تولید جزو شهرستان‌های پیشرو به شمار می‌رود، تصریح کرد: ۱۹ میلیارد ریال از آغاز سال زراعی ۱۴۰۲_۱۴۰۳ تسهیلات جهش تولید در نهاوند جذب شده است.

مدیر جهادکشاورزی شهرستان نهاوند یادآور شد: با جذب این میزان تسهیلات ۲۱ دستگاه شامل دستگاه‌های کارنده کشت مستقیم و سایر دستگاه‌های کشاورزی حفاظتی به ظرفیت مکانیزاسیون شهرستان اضافه شده است.

وی خاطرنشان کرد: با جذب تسهیلات مکانیزاسیون، ۷۹ دستگاه‌ ماشین‌آلات و ادوات کشاورزی از جمله کمباین غلات سنگین و تراکتور سنگین به ظرفیت مکانیزاسیون نهاوند افزوده شده است.

آبشناس با بیان اینکه کشاورزان نهاوندی سریع‌تر نسبت به سم‌پاشی سن مادر غلات اقدام کنند، گفت: تاریخ ریزش سن مادر از ۲۰ اسفندماه سال گذشته اعلام شده که نخستین سم‌پاشی هفتم فروردین‌ماه امسال با موفقیت آغاز شد.

وی اضافه کرد: با شروع گرمای هوا جفت‌گیری سن مادر آغاز می‌شود و کشاورزان باید توجه داشته باشند قبل از بالا رفتن جمعیت سن نسبت به سم‌پاشی مزارع کنند در غیر این صورت مقابله با آن مشکل‌ساز خواهد شد.

به گفته آبشناس، با توجه به اینکه هنگام بارندگی یا سردی هوا نمی‌توان کار سم‌پاشی را انجام داد، باید در حال حاضر نسبت به سم‌پاشی مزارع کشت غلات اقدام شود تا قبل از افزایش جمعیت آنها که با گرمای هوا اتفاق می‌افتد، از بین بروند.

وی با بیان اینکه در مجموع ۴۲ هزار هکتار سطح زیرکشت گندم و جو شهرستان است، تأکید کرد: برای آگاهی کشاورزان از شرایط سن مادر، اطلاع‌رسانی‌های لازم را انجام داده‌ایم و سم به اندازه کافی در فروشگاه‌های مجاز تهیه شده که باید کشاورزان هر چه سریع‌تر با تهیه سم از این فروشگاه‌ها، کار را آغاز کنند. البته کارشناسان مدیریت جهادکشاورزی بر کار سم‌پاشی در مزارع نظارت خواهند کرد.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ / ۰۷:۵۶
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 1403020906148
  • خبرنگار : 50471