صمد نژادابراهیمی ۸ اردیبهشت در نشست موزههای دانشگاهی در دانشگاه محقق اردبیلی به هماندیشی بین وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و موزههای دانشگاهها و مراکز پژوهشی با وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و کمیته ملی موزهها تاکید کرد و گفت: هماهنگی کامل این سه رکن جهت ارتقای جایگاه، کیفیت و انسجام حرفهای، فنی و تخصصی بسیار مهم است.
وی با اشاره به بررسی پیشنویس آئیننامه موزههای دانشگاهها و مراکز پژوهشی، افزود: انتظار میرود نظرات تکمیلی به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری اعلام تا آئین نامه تاسیس و اداره موزههای دانشگاهها و مراکز آموزشی و پژوهشی کشور بر اساس اسناد بالادستی و طبق مقررات موزهای کشور و با هماهنگی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی نهایی شود.
اسماعیل چمنی رئیس دانشگاه محقق اردبیلی با اشاره به تاسیس موزه تاریخ علوم این دانشگاه در سالهای اخیر، گفت: این موزه با ابتکار و خلاقیت خود توانسته است در دورههای مختلف در ردیف موزههای برتر کشور قرار گرفته و جایزه ترویج علم جمهوری اسلامی ایران را نیز از آن خود کند.
وی با بیان اینکه برگزاری اولین کنفرانس بینالمللی موزهها برای اولین بار در کشور در دانشگاه محقق اردبیلی از اقدامات خوب این موزه است، ادامه داد: نگاه علمی به موزه و موزهداری و توجه به این امور و نشاندادن سیر تحول علوم به دانشآموزان و دانشجویان در موزههای علمی و دانشگاهی بسیار مهم است.
میرسید احمد محیط طباطبایی رئیس کمیته ملی موزههای ایران(ایکوم ایران) گفت: با توجه به شعار روز جهانی موزهها در سال ۲۰۲۴ مبنی بر آموزش و پژوهش در موزهها و نقش ویژهای که دانشگاهها و مراکز پژوهشی و موزههای آنها در تحقق این امر دارند، باید برنامهها و اهداف ویژهای در همه موزههای دانشگاهها و مراکز پژوهشی پیش بینی و اجرا شود و نقش آموزشی و پژوهشی آنها پررنگ نشان داده شود.
وی افزود: لازم است شرایط و وضع موجود موزههای دانشگاهها و مراکز پژوهشی بررسی شده و برای رفع و کاهش مسائل و چالشهای موجود با هماهنگی کامل وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی تلاش شود.
محمد انوار رئیس موزه تاریخ علوم دانشگاه محقق اردبیلی نیز با اشاره به بیانیه پایانی اولین کنفرانس بینالمللی موزهها در این دانشگاه، گفت: وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی بطور مشترک خواستار توجه ویژه در امر آموزش، ترویج و پژوهش در موزهها و حفظ میراث فرهنگی، علمی و طبیعی به عنوان بقای هویت ایرانی اسلامی و حرکت در مسیر تمدنسازی و مرجعیت علمی با تمام قوا، ارکان و شئونات کشور و جامعه میباشند.
وی با اشاره به اهتمام معاونت پژوهشی و بالاخص دفتر سیاستگذاری و برنامهریزی امور پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در خصوص ساماندهی موزههای دانشگاهی و موسسات آموزشی و پژوهشی کشور و تدوین پیشنویس آئیننامه مربوطه، افزود: تدوین این آئیننامه امری لازم و ضروری جهت حفظ هویت علمی و پژوهشی کشور و ترویج آن میباشد.
رئیس موزه تاریخ علوم دانشگاه محقق اردبیلی ادامه داد: انتظار میرود به جهت معرفی کلیه موزهها اعم از دانشگاهی و غیردانشگاهی در سطح کشور، تمامی موزههای کشور در آئین موزه برتر کمیته ملی موزههای ایران(ایکوم ایران) شرکت نموده و تجربیات ارزنده خود را در اختیار دیگران قرار دهند.
وی با بیان اینکه دبیرخانه دائمی کنفرانس بینالمللی موزهها در موزه تاریخ علوم دانشگاه محقق اردبیلی دایر و این کنفرانس با حمایت وزارت علوم، تحقیقاتی و فناوری، وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، کمیته ملی موزههای ایران(ایکوم ایران) و کمیسیون ملی یونسکو تداوم یافته و بطور سالانه و یا دوسالانه برگزار خواهد شد، ادامه داد: انتظار میرود با توجه به شعار جهانی موزهها در سالجاری مبنی بر آموزش و پژوهش در موزه، کلیه موزههای کشور بخصوص موزههای دانشگاهها و مراکز پژوهشی و علوم و فناوری با اجرای برنامههای متنوع برای تحقق این شعار اهتمام ورزند.
انتهای پیام