به گزارش ایسنا، «توماس فریدمن» ستوننویس مشهور «نیویورک تایمز» در مقالهای که در شماره روز شنبه این روزنامه منتشر کرد، با اشاره به اینکه آمریکا در مدت اخیر سیاست حمایت از برقراری روابط جدید با عربستان و به اصطلاح فرآیند عادیسازی روابط ریاض با رژیم صهیونیستی به عنوان «دیپلماسی آمریکایی برای پایان دادن به جنگ غزه» را در پیش گرفته است، نوشت «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر این رژیم باید بین حمله به رفح و یا مسیر نزدیکی به ریاض یکی را انتخاب کند.
فریدمن در این مقاله ضمن آنکه توان رژیم صهیونیستی برای از بین بردن جنبش حماس را زیر سوال برد، تاکید کرد طرح اسرائیل برای دست زدن به حمله تمام عیار به غزه در راستای ماموریت ادعایی پایان دادن به کار حماس بدون «استراتژی خروج» بوده و این مسیر برای اسرائیل باعث «تشدید انزوای جهانی اسرائیل و ایجاد شکاف واقعی میان اسرائیل و دولت بایدن» خواهد شد.
جنگ، صلح یا جنون محض؟
این روزنامهنگار در توصیه خود به رژیم صهیونیستی ادعا کرد: «آیا خواستار عادیسازی روابط با عربستان سعودی، یک نیروی صلحبان عربی برای غزه و یک ائتلاف امنیتی تحت رهبری آمریکا علیه ایران هستید؟ هزینه آن متفاوت است؛ شامل تعهد دولت شما به تلاش برای تشکیل کشور فلسطین به همراه یک تشکیلات خودگردان که در آن اصلاحات اجرا شود. اما مزیت آن، ورود اسرائیل به بزرگترین ائتلاف نظامی آمریکایی-عربی-اسرائیلی است که اسرائیل تاکنون از آن بهرهمند و بزرگترین پیوندی که به اسرائیل با بقیه جهان اسلام ارائه شده است؛ در ضمن آن نیز دستکم امیدهایی برای آنکه جنگ با فلسطینیها برایش یک جنگ ابدی نباشد ایجاد میکند.»
فریدمن همچنین نوشت که از نظر او هنوز در سرزمینهای اشغالی، هیچ مقامی چه در ائتلاف حاکم، چه در میان مخالفان و یا در ارتش وجود ندارد که این انتخاب را درک کرده باشد.
به گفته این تحلیلگر آمریکایی، رژیم صهیونیستی در طول جنگ اخیر غزه در مدت بیش از ۶ ماه گذشته قصد داشته انتقامجویی از بابت عملیات هفتم اکتبر «طوفان الاقصی» را پیگیری کند اما آنچه که رهبران این رژیم در این جنگ به نمایش گذاشتند صرفا «جنون محض» است و تمامیت طبقه سیاسی در اسرائیل در راستای یک جنون به نتانیاهو اجازه دادهاند به دنبال «پیروزی تمام عیار» در غزه و رفته و در همین راستا نیز در رفح غرق خواهد شد بدون آنکه برنامهای برای خروج داشته باشد.
نابودی حماس، یک خیال واهی
او تاکید کرد اگر اسرائیل در پایان کار بخواهد غزه و کرانه باختری را به صورت نامحدود اشغال کند، دچار انزوا و یک فرسایش نظامی، اقتصادی و اخلاقی خواهد شد که در نتیجه آن همه متحدان این رژیم در غرب و جهان عرب از آن رویگردان می شوند.
این روزنامهنگار آمریکایی اذعان کرد که رژیم صهیونیستی نمیتواند حماس را از بین ببرد و به ادعای او اکنون «محمد بنسلمان» ولیعهد عربستان نیز بر این باور است که اسرائیل باید «در سریعترین زمان (از جنگ) خارج شود.»
او نوشت اسرائیل اکنون در غزه کار دیگری به جز کشتن بیشتر و بیشتر غیرنظامیان انجام نداده و به این ترتیب «سعودیهایی را که طرفدار عادیسازی روابط با اسرائیل هستند، تبدیل به مخالف میکند».
اقدامات اسرائیل ایران را قویتر میکند
فریدمن همچنین تاکید کرد که این جنایات صهیونیستها در غزه باعث «قدرتمندتر شدن ایران و دشمنان دیگر رژیم میشود، به بیثباتی دامن میزند و سرمایهگذاران خارجی را بیشتر و بیشتر دفع میکند.»
او نوشت: «از دید عربستانیها ایده محو کردن حماس برای همیشه یک خیال واهی است.»
او همچنین به رژیم صهیونیستی توصیه کرد سریعا به سراغ آتشبس تمام عیار و توافقی برای آزاد سازی افرادی که در هفتم اکتبر به اسارت گرفته شدند برود و به جای جنگ غزه روی «توافق امنیتی-عادیسازی میان آمریکا-عربستان-اسرائیل-فلسطین» برود.
فریدمن ارزیابی کرد: «این مسیر برای اسرائیل ابتدا با چشمپوشی از حمله تمامعیار نظامی به رفح که پشت مرز مصر بوده و مسیر اصلی برای ورود کامیونهای کمکهای بشردوستانه به نوار غزه است شروع میشود. در آنجا ۲۰۰۰۰۰ نفر جمعیت دائمی وجود دارند که حالا بیش از یک میلیون آواره اهل شمال غزه به آنها اضافه شدهاند.»
چراغ سبز بایدن به اسرائیل برای «حمله هدفمند» به رفح
او تاکید کرد مقام های دولت «جو بایدن» در گفتوگوهای خصوصی به اسرائیل گفتهاند: «هیچ حمله گستردهای به رفح انجام نشود.»
به گفته فریدمن، یک مقام ارشد آمریکایی در این باره به او ادعا کرده است: «ما به اسرائیل نمیگوییم که کلا دست از حماس بردارد. ما میگوییم به باور ما راهی هدفمندتر برای تعقیب رهبران حماس بدون آنکه رفح را محله به محله با خاک یکسان کنند وجود دارد. تیم بایدن نمیخواهد اسرائیل دست از روسای حماس بردارد بلکه میخواهد جلوی یک تلفات عظیم دیگر در میان غیرنظامیان در غزه گرفته شود.»
این مقام همچنین متذکر شد که اسرائیل باید به یاد داشته باشد که وقتی معتقد بود رهبران حماس در خان یونس هستند، بخش عمده این شهر را برای یافتن آنها از بین برد و آنها را پیدا نکرد در حالی که همین کار بی نتیجه را در شمال شهر غزه نیز انجام داد.
محدود کردن فروش تسلیحات به اسرائیل؟
در این مطلب منتشر شده در نیویورک تایمز همچنین گفته شد مقامهای آمریکایی معتقدند تبعات حمله رژیم صهیونیستی به رفح همچون تبعات حمله آمریکا به عراق است که باعث گرفتار شدنش در باتلاق «مقابله با یک شورش دائمی در کنار یک بحران انسانی دائمی» شد.
فریدمن اظهار کرد: «در اینجا یک تفاوت حیاتی وجود دارد. آمریکا یک ابرقدرت است که بعد از شکست در عراق توانست به حالت اول برگردد. اسرائیل در برابر شورش دائمی در غزه به ویژه وقتی که دیگر دوستی برای خودش باقی نگذاشته باشد، فلج خواهد شد. به همین دلیل مقامهای آمریکایی به من میگویند اگر اسرائیل دست به یک عملیات نظامی بزرگ در رفح به رغم اعتراضات دولت آمریکا بزند، بایدن محدود کردن فروش برخی تسلیحات به اسرائیل را بررسی خواهد کرد.»
این تحلیلگر تاکید کرد «نگرانی دولت بایدن این است که عملیات رژیم صهیونیستی علیه رفح باعث خواهد شد خشم عمومی جهانی علیه این رژیم بیش از پیش شعلهور شود، کار دولت بایدن برای دفاع از اسرائیل بیش از پیش سخت خواهد شد و اینکه چشمانداز رسیدن به یک توافق جدید برای تبادل اسرا را از بین خواهد برد».
انتهای پیام