بابک محمودی رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر کشور، امروز(هشتم اردیبهشت) در نشست ستاد مدیریت بحران استان کرمانشاه، با اشاره به افزایش حوادث کوهستان در کشور، اظهار کرد: افزایش حوادث کوهستان ناشی از گسترش روی آوردن مردم به طبیعت و کوهنوردی است که باید خود را برای امدادرسانی در این حوادث آماده کرده و از طرفی مردم را نیز از نقاط حادثهخیز آگاه کنیم.
وی افزود: سازماندهی خوبی در کشور برای مقابله با حوادث کوهستان آغاز شده و از هیاتهای کوهنوردی در استانها نیز انتظار میرود که مسیرهای پرتردد و ایمن کوهنوردی را در نقاط مختلف استانها شناسایی، علامتگذاری و به مردم معرفی کنند تا آمار تلفات در این بخش کاهش پیدا کند.
رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر کشور تصریح کرد: گاها در برخی از استانها در مسیرهای کوهنوردی پرتردد، راهنما مستقر کردهاند که این موضوع آمار تلفات حوادث کوهستان آنها را کاهش داده است.
وی با بیان اینکه با ایجاد یک فضای ایمن در کوهستان میتوان مردم را بیشتر به سمت کوهنوردی ترغیب کرد، گفت: در استانی مانند کرمانشاه، کوه بیستون واقع شده که چهارمین توده سنگی بزرگ دنیاست و میتواند یک دانشگاه صخرهنوردی برای علاقمندان به این رشته باشد و اگر تبلیغات مناسبی روی آن صورت گیرد، میتواند به عنوان یک جاذبه گردشگری، سنگنوردان زیادی را از سراسر دنیا به سمت خود جذب کند و به تبع ایجاد اشتغال و درآمدزایی برای مردم محلی فراهم کند.
محمودی در ادامه با اشاره به ظرفیتها و زیرساختهای خوب کرمانشاه برای امداد و نجات حوادث در غرب کشور، افزود: براین اساس در نشست امروز مصوب میشود که کرمانشاه به عنوان مرکزیت پشتیبانی و هاب منطقهای مدیریت بحران غرب کشور انتخاب شود تا در مواقع بحران، استانهای همجوار خود را پشتیبانی کند.
وی تصریح کرد: در این راستا در بحث تجهیزات و پایگاه هوایی کمکهایی را به این استان خواهیم داشت و از بالگردهایی که قرار است امسال خریداری شود، یک بالگرد دیگر را به کرمانشاه اختصاص خواهیم داد تا در زمان آتشسوزی جنگلها و مراتع، استانهای غرب کشور را پشتیبانی کند.
رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر کشور متذکر شد: اگر زیرساختهای لازم در استان تامین شود و یک آشیانه دیگر در فرودگاه کرمانشاه احداث شود، میتوانیم سه تا چهار بالگرد دائمی را در این استان مستقر کنیم تا پشتیبانی لازم را در زمان وقوع آتشسوزی در حداقل زمان ممکن برای کرمانشاه و استانهای همجوار انجام دهد.
وی به قرار گرفتن کرمانشاه در مسیر تردد زوار اربعین هم اشاره کرد و گفت: سال گذشته در بحث امداد و نجات در مسیر تردد زوار اربعین، کرمانشاه از استانهای موفق بود. امسال نیز اگر میزان استقبال از مرز خسروی بالاتر برود، تجهیزات دیگری را در اختیار استان قرار میدهیم.
محمودی در ادامه با بیان اینکه کرمانشاه میتواند پایگاههای جدید امداد و نجات داشته باشد، افزود: در این زمینه باید خود استان و خیرین حمایتهای لازم را داشته باشند.
به گفته وی، در بحث تجهیزات تخصصی مورد نیاز سیلاب نیز امسال کمکهایی به این استان صورت خواهد گرفت.
انتهای پیام