بیتالله اکبریمقدم در گفتوگو با ایسنا در خصوص شعار سال جاری اظهار کرد: شعارهای سال کاملاً هدفمند است و اهداف مشخصی را دنبال میکند و اینکه در شعار سال جاری به مشارکت مردم تأکید شده نشاندهنده این است که خلأهایی از قبل وجود داشته که باید منبعد به آن توجه شود و برای برطرف کردن این خلأها اقدام کرد.
وی گفت: واقعیت این است جامعه و دولت به درآمدی که مردم ایجاد میکنند وابسته است و نمیتواند بدون درآمد مردم یک دولت پایدار و مقاوم در برابر نواسانات و سیکلهای سیاسی و تجاری باشد، مثلاً اینکه میگوییم دولت ما به نفت وابسته است پس میتواند بدون درآمد مردم نفت را بفروشد و درآمد داشته باشد درست نیست چراکه اگر به خاطر مسائلی که در دنیا وجود دارد تحریم شویم دست دولت خالی خواهد شد بنابراین دولتی میتواند بهعنوان دولت پایدار و مقاوم در مقابل نوسانات سیاسی و اقتصادی دنیا بایستد که مشارکت مردمی در آن بالا باشد.
عضو هیأت علمی دانشگاه آزاد قزوین تصریح کرد: درگذشته تلاشهایی هم صورت گرفته که اهداف اقتصادی برای افزایش تولید ایجاد شود اما شرایط نشان میدهد که مشارکت به حدی نبوده که ما را به استاندارد لازم برساند به همین جهت رهبری در شعار سال جاری به مشارکت مردم تأکید کردهاند.
وی بیان کرد: برای راهکارهای جذب مشارکت مردم باید برنامهریزی و برنامههای عملیاتی و اهداف کوتاهمدت بر این اساس تنظیم شود، هدف استراتژیک در شعار سال را رهبری مشخص کردهاند و باید ارگانها، سازمانها و حتی شرکتهای تولیدی و خدماتی در تمام برنامهریزیهای خود شعار سال را بهعنوان سیاست حاکم در نظر بگیرند تا مشارکت مردم را در تمامی امور شاهد باشیم و از این طریق جهش تولید رقم بخورد.
اکبریمقدم خاطرنشان کرد: اگر مشارکت مردم جذب نشود به جهش تولید و رشد و توسعه نخواهیم رسید و اهداف دستنیافتنی خواهد ماند؛ مجلس نقش وضع، اصلاح و تقویت قوانین را دارد تا به دولت راهکار داده شود و دولت نقش تسهیلگری خود را برای ایجاد مشارکت مردم فراهم کند.
وی افزود: مجلس و دولت بهعنوان قوه مجریه نقش مهمی در جلب مشارکت مردم دارند چراکه وقتی مردم ببینند تسهیلگری ایجاد شده بهطور مثال در نقش واسطهگری مالی بانکها درست عمل کنند و بازار سرمایه امنیت خوبی پیدا کند و شفافیت و کارایی آن بالا برود، مردم به صورت خودکار درست عمل میکنند چراکه نگاه مردم به قوانین و قوه مجریه است.
عضو هیأت علمی دانشگاه آزاد قزوین درباره میزان تحقق شعارهای سال گذشته اظهار کرد: مشکلاتی که در این سالها پیشآمده همه از یک جنس نیست و نمیشود قضاوت کرد چراکه بسیاری از عوامل بیرونی مانعی برای تحقق شعار سال هستند و این موانع سبب شده از رسیدن به اهداف فاصله گرفته باشیم.
اکبریمقدم در پایان گفت: از طرفی دیگر برخی مواردی همچون کاهش رشد جمعیت باعث شده به اهداف دست پیدا نکنیم چراکه تولیدیها با مشکل نیروی کار مواجه هستند؛ تقاضا برای نیروی کار وجود دارد اما رشد نقدینگی و کنترل نکردن سیاستهای پولی در ایران باعث شده نرخ تورم بالا برود و به همین دلیل خیلی از دستمزدها با بازار سازگار نباشد، قوانین حوزه کار هم باید اصلاح شود و بر اساس شرایط فعلی بازار کار نوشته شود تا بتوان در جهت حل مشکلات گام برداشت.
انتهای پیام