یوسف گازران در گفتوگو با ایسنا در خصوص پیشبینی میزان تولید گل محمدی طی فصل برداشت این محصول در خراسان رضوی اظهارکرد: سطح زیر کشت گل محمدی به دلیل خشکسالیها و افت چاههای آبیاری در استان از ۱۳۲۷ هکتار در سال ۱۴۰۱ به حدود ۱۲۰۰ هکتار در سال ۱۴۰۲ کاهش یافت.
وی افزود: این سطح در سال ۱۴۰۰ به میزان ۱۷۰۰ هکتار بوده که کشاورزان بدون آگاهی از اقلیم کاشت این گیاه که باید در کوهپایهها توسعه یابد در دشتها بدون در نظر گرفتن صنایع فرآوری اولیه مانند خشککنها و دستگاههای تقطیر اقدام به کاشت کردند.
کارشناس مسئول گیاهان دارویی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی بیان کرد: به دلیل عدم تناسب هزینهها با قیمت گل تر، آن تعداد از کشاورزانی که تنها گل تر میفروختند چون درآمد اقتصادی نداشتند، متاسفانه گلستانهای چند ساله را از بین بردند.
گازران درباره پیش بینی تولید گل محمدی در سال جاری خاطرنشان کرد: پیشبینی میشود در سالجاری حدود ۲۸۰۰ تن گل محمدی تر در استان برداشت شود.
کارشناس مسئول گیاهان دارویی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: در حال حاضر در استان تعداد ۲۵ واحد صنایع بزرگ گلابگیری و فراوری گل محمدی و حدود ۳۰۴ واحد سنتی فعالیت میکنند.
انتهای پیام