به گزارش ایسنا، «امیر تیفون» تحلیلگر مسائل سیاسی رژیم صهیونیستی در روزنامه عبری زبان «هاآرتص» درباره حاکم شدن ناامیدی بر محافل رسمی این رژیم در پی شکست طرح کابینه نتانیاهو برای مختل کردن فعالیتهای آژانس آنروا گفت: در حالی که اسرائیل نگران است آمریکا و انگلیس چنین اقدامی را در پیش گرفته و تصمیم خود برای تعلیق کمکهای مالی را لغو کنند، آلمان نیز به لیست کشورهایی افزوده شد که به تازگی ازسرگیری حمایت مالی از آژانس آنروا را اعلام کردند.
تیفون اظهار کرد: شخصیتهای برجستهای در اسرائیل به تازگی اعتراف کردند، طرحی که با هدف لغو حمایتهای بینالمللی از آژانس امدادرسانی و کاریابی برای آوارگان فلسطینی (آنروا) کلید خورد در پی اعلام ازسرگیری حمایتهای مالی از سوی برخی کشورها شکست خورده است.
طرح کابینه نتانیاهو برای لغو کمکهای مالی آنروا، آسیبهای متعددی دید، آلمان یکی از کشورهای با اهمیت برای اسرائیل در جهان است که اعلام کرد قصد دارد حمایتهای مالی خود از این آژانس را که ژانویه گذشته لغو کرده بود، از سر بگیرد.
وزارت خارجه آلمان در بیانیهای اعلام کرد پس از بررسی ادعاهای اسرائیل متقاعد شدیم نظارت بر فعالیتهای آنروا و طرحهایی که اجرا میکند، باید بهبود یابد اما همزمان قصد داریم حمایتهای خود از این آژانس را به زودی ازسربگیریم.
همچنین برلین از دیگر کشورهایی که حمایتهای خود از آنروا را قطع کردند، خواست همانند آلمان این حمایتها را در پیش بگیرند.
در بیانیه وزارت خارجه آلمان آمده است آژانس آنروا به ایفای نقش سازنده و بیبدیل خود در رسیدگی به بحران انسانی در نوار غزه ادامه میدهد و دیگر نهادهای بینالمللی که در غزه فعالیت دارند، بر زیرساختهای آن تکیه دارند.
در مقابل وزارت خارجه رژیم صهیونیستی در بیانیهای تصمیم آلمان را «تاسف بار و ناامید کننده» خواند و ادعا کرد: اسرائیل اطلاعاتی از «صدها فعال نظامی حماس و صدها فعال دیگر که وابسته به این جنبش و جهاد اسلامی هستند و به عنوان کارمند در آنروا کار میکنند» در اختیار آلمان و دیگر کشورهای حامی مالی میگذارد.
تیفون در ادامه گفت علت این تصمیم آلمان گزارشی است که «کاترین کولونا» وزیر خارجه سابق فرانسه که از سوی سازمان ملل مامور انجام تحقیقات درباره فعالیتهای آنروا شد، اواخر هفته منتشر کرد.
کولونا حدود یک ماه قبل به اراضی اشغالی سفر کرده و در آنجا با مسؤولان عالی رتبه کابینه نتانیاهو و ارتش این رژیم برای دریافت اطلاعاتی درباره ادعاهای مطرح شده علیه آنروا دیدار کرد اما او در گزارش نوشت: اسرائیل هیچگونه مدرک و دلیلی بر اینکه بسیاری از کارمندان آنروا اعضای حماس هستند که در غزه فعالیت دارند و هیچ مدرکی دال بر مشارکت کارمندان آنروا در حمله هفتم اکتبر ارائه نکرد.
این گزارش با انتقاد شدید کابینه رژیم صهیونیستی روبرو شد و وزارت خارجه این رژیم در بیانیه رسمی در پاسخ به این گزارش مدعی شد که «در این گزارش خطرات مشکل موجود نادیده گرفته شده و تنها راهحلهای تزئینی که متناسب با حجم گسترده نفوذ حماس در آنروا باشد، پیشنهاد نشده است.»
با این وجود برخی مسؤولان سیاسی رژیم صهیونیستی در گفتوگوهای خود با دیپلماتهای خارجی اخیراً اعتراف کردند اسرائیل آنگونه که امید داشت نتوانست بر گزارش کولونا تاثیر بگذارد و روشن است که در پی انتشار این گزارش دیگر کشورها به آلمان ملحق خواهند شد و کمکها را ازسر خواهند گرفت.
براساس گزارشهایی که اواخر هفته منتشر شده، انگلیس نیز در حال بررسی ازسرگیری کمکهای مالی خود به آنروا است.
تیفون افزود: کشورهایی که تصمیم به ازسرگیری کمکها گرفتهاند، فرانسه، کانادا، استرالیا، سوئد، نروژ، اسپانیا و ژاپن هستند اما اسرائیل اساساً نگران این است که انگلیس و آمریکا تصمیم خود در این رابطه را تغییر دهند.
یک مسؤول رژیم صهیونیستی که در تلاشهای سیاسی برای متوقف کردن حمایتهای مالی از آنروا شرکت داشت، در گفتوگو با روزنامه «هاآرتص» مدعی شد: این شکست ناشی از نبود جایگزینی قانع کننده برای فعالیتهای آنروا است، اسرائیل توانست در خصوص فعالیتهای این آژانس در میان دوستان خود در جهان شک و تردید ایجاد کند اما از طرحش حمایت نکرده و هیچ جایگزین مناسبی برای آنروا ارائه نکرد.
روزنامه «هاآرتص» به نقل از یک دیپلمات غربی از یکی از کشورهایی که کمکهای مالی را ازسرگرفته، نوشت: تصمیم کابینه کشورش برای انجام این کار به ۲ دلیل است، یکی اینکه دلایلی که اسرائیل ارائه کرد به اندازه کافی جدی نبود و شرایط انسانی در غزه رو به وخامت است و خطر بروز قحطی وجود دارد و دیگر اینکه عاقلانه نیست در حال حاضر کمکهای مالی متوقف شوند به ویژه که در محافل اتحادیه اروپا این اتفاق نظر وجود دارد که در شرایط فعلی و با وجود ادعاهای اسرائیل حمایتها از آنروا باید ادامه یابد.
انتهای پیام