دکتر محمدرضا مردانی، رئیس سازمان بسیج اساتید کشور امروز ۶ اردیبهشتماه در نشست با مسئولین کانونهای بسیج اساتید استان که در دانشگاه گیلان برگزار شد، با گرامیداشت یاد و خاطره هشتهزار شهید استان، اظهار کرد: ایران اسلامی با عملیات وعده صادق و تنبیه رژیم صهیونیستی قدرت بلامنازع منطقه شده است.
وی افزود: در منطقه به لحاظ راهبردی و تحولات شگرف و بررسی تحلیلها و گفتههای مسئولان، افراد شاخص و صاحبنظر دنیا همه از تأثیرگذاری عملیات وعده صادق و ضربه اساسی ایران به رژیم صهیونیستی حکایت میکنند.
مردانی بیان کرد: ایران به تنهایی با به کارگیری دستاوردهای نظامی خود که برگرفته از پژوهشهای دانشمندان و نخبگان دانشگاهی ماست، توانست ضربه سنگینی را به رژیم صهیونیستی وارد کند، ما قدیمیترین تجهیزات و حداقلیترین توان در این عملیات به کار گرفتیم اما آنها نتوانستند با بهروزترین تجهیزات و ابزار مانع موشکها و پهپادهای ما شوند لذا این دستاورد بزرگی است که غرب آسیا را به قبل و بعد از عملیات وعده صادق تقسیم کرد و اینها به برکت الطاف الهی است.
بسیج اساتید باید جاذبه علمی و فرهنگی برای دانشجویان ایجاد کند
رئیس سازمان بسیج اساتید کشور گفت: اگر توانستیم در جنگ سخت با مستکبرین عالم این پیشرفت را به دست آوریم، میتوانیم در جنگ نرم هم موفقیت بزرگ کسب کنیم و لازمه آن این است که اساتید گرانقدر با همافزایی و همدلی این حرکت را رقم بزنند.
وی با تأکید بر اینکه بسیج اساتید محور اتحاد، همدلی و همافزایی بین اساتید در دانشگاهها باشد، گفت: افتخار بسیج اساتید این است که چتری برای همه اساتیدی که دل در گروی پیشرفت و توسعه کشور دارند، باشد؛ حتی اساتیدی هم که عضو بسیج اساتید نیستند اما تفکر بسیجی دارند یا کسانی که نقد یا انتقاداتی داشته باشند، هم میتوانند زیر این چتر قرار گیرند.
مردانی با تأکید بر اینکه بسیج اساتید باید منشائیت فکری خود را در داخل و خارج دانشگاه داشته باشد و رابطه بین استاد و دانشجو را گسترش دهد، تصریح کرد: بسیج اساتید باید همگام با جنبش نرم افزاری، پاسخگوی شبهات بوده و مواجهه ایجابی و تبیینی ایجاد کند و در امیدآفرینی بین قشر جوان و آینده ساز نقش آفرین باشد، ایجاد جاذبه علمی و فرهنگی برای دانشجویان از سوی اساتید نباید فراموش شود.
رئیس بسیج اساتید کشور بیان کرد: در راستای تقویت ارتباط بین اساتید و دانشجویان، امسال حلقههای علمی را تعریف کردیم، ارتباط با انجمنهای علمی که در بستر وزارت علوم فعالیت دارند، شکل گرفته است. اگر بتوانیم در قالب کمک به نظام حکمرانی کشور ظرفیت تخصصی اساتید را تقویت کنیم، طعم شیرین خدمت اساتید بسیجی مشهود خواهد بود.
وی با اشاره به تشکیل قرارگاه ارتقای کمک به کارآمدی نظام حکمرانی کشور در راستای حکمرانی اسلامی، گفت: این قرارگاه پیرو تحقق اهداف بیانیه گام دوم تشکیل شده و میتواند در حوزههای مختلف سلامت غذایی، اقتصاد دریامحور، زیست محیطی و... که از محورهای مهم در این استان است، نقش آفرین باشد.
باید کنشگری اساتید در فضای مجازی تقویت شود
رئیس سازمان بسیج اساتید کشور با اشاره به برگزاری اردوهای راهیان پیشرفت برای اساتید تصریح کرد: این اردوها فرصتی برای اساتید دیگر دانشگاههای کشور است تا با ظرفیتهای تحقیقاتی، دفاعی، نظامی، علمی و صنعتی در استانها آشنا شوند و در این راستا با مراکز نظامی و علمی و صنعتی در استان گیلان جلساتی برگزار شده است تا ضمن آشنایی اساتید با دستاوردهای این استان، حلقههای ارتباطی با دانشگاههای دیگر کشور شکل بگیرد.
مردانی تأکید کرد: کنشگری قوی در میدان ضرورت است، انجام کار مطالعات علمی خوب بوده اما کافی نیست، زیرا حضور استاد در صحنههای اجتماعی اثرگذاری بالایی دارد، بیشترین تأثیرگذاری پذیرش نقش «استاد» از منظر جامعه است. باید در میدان باشیم، پیشنهاد و راهکار دهیم و به بررسی مسائل کشور بپردازیم و برای مسائل و زیست بوم راه حل ارائه کنیم. نشستها و کارگروههای تخصصی برگزار کنیم.
رئیس سازمان بسیج اساتید کشور با بیان اینکه باید کنشگری اساتید در فضای مجازی تقویت شود، گفت: اساتید باید پررنگتر و فعالانه در فضای مجازی حضور داشته باشند و روشنگری کنند زیرا فضای مجازی دروغهایی را برای جوانانمان مطرح میکند که باید اساتید در این جبهه فرهنگی پیشگام بوده و روایت اول را تبیین کنند.
مردانی با اشاره به نامگذاری شعار سال به نام «جهش تولید با مشارکت مردم»، تصریح کرد: جهش تولید نیازمند ثبات اقتصادی و مشارکت مردم است، مشارکت در تولید هم نیازمند سرمایه است. تولید کالا و خدمت علاوهبر تأمین نیازهای جامعه باید باعث تقویت نظام شود. لذا در بحث جهش تولید با مشارکت مردم تنها نسخه درمان فقط اقتصادی نیست بلکه امنیت و ثبات اقتصادی مؤثر است.
وی ادامه داد: در راستای تحقق شعار سال تأکید بر تولید دانش بنیان است، رونق کسب و کارها و اصلاح نظام بیمه هم از دیگر موارد مورد توجه است، باید کمیته و ستادی از اساتید و حتی دانشجویان تشکیل شود تا جامعه علمی برای تحقق شعار سال نقش آفرینی کنند.
انتهای پیام