حبیب مسیحی تازیانی امروز (ششم اردیبهشتماه) در کارگاه تخصصی آموزشی مدیریت پسماند صنعتی، اظهار کرد: نگاه سازمان محیطزیست رسیدن به تولید سبز است و تنها به دنبال اهرم قرار دادن قانون نیستیم، بلکه رویکردمان این است که با دانشهای روز دنیا به مدیران صنعتی در راستای ایفای تعهدات زیست محیطی کمک کنیم.
وی افزود: در حال حاضر رویکرد حفاظتی محیط زیست، تحقق چرخه حیات در کل صنعت است و تلاش بر این است که تولیدات صنعتی منطبق بر فاکتورهای محیطزیستی باشد. از این رو مدیران صنایع باید به این درک برسند که وظیفه آنها تنها تولید نیست، بلکه باید برای اکوسیستم نیز احترام قائل باشند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان هرمزگان عنوانکرد: انتظار ما این است که به موازات توسعه صنعتی در هرمزگان توسعه زیست محیطی نیز اتفاق بیفتد تا منابع متعلق به آیندگان حفظ شود، ضمن اینکه تاکید داریم باید دورههای توجیهی برای مدیران صنایع و فعالان بخش خصوصی برگزار شود.
مسیحی عنوانکرد: در حوزه مدیریت پسماند استان، گامهای بلندی برداشته شده است اما از جهت ملموس بودن اقدامات انجام شده برای مردم، نتایج مطلوب ارزیابی نمیشود.
وی عنوانکرد: متأسفانه مدیریت پسماند در استان به صورت سنتی انجام میشود هر چند که شاید چند شهر انگشت شمار در استان مدیریت پسماند را بروز رسانی کرده باشند، اما مطلوب ما بروز رسانی این امر مهم در تمام شهرهای استان و تفکیک پسماند از مبدا است.
سالانه ۱.۳ میلیون تن پسماند صنعتی تولید میشود
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان هرمزگان اظهار کرد: بالغ بر ۵۲۰ هزار تن در سال پسماند عادی در روستاها تولید میشود که به صورت سنتی مدیریت میشود و به همین میزان نیز حجم تولید پسماند شهرهای استان را شاهد هستیم.
وی تاکید کرد: سالیانه بالغ بر یک میلیون و ۳۰۰ هزار تن تولید پسماند صنعتی و بالغ بر ۴۰۰ تن روزانه تولید پسماند ویژه داریم، از این رو باید مدیریت صحیح پسماند در استان در دستورکار همه بخشهای تولید کننده زباله و ضایعات قرار گیرد.
مسیحی حجم تولید پسماند پزشکی استان را بالغ بر ۲.۵ میلیون تن دانست و گفت: فقط ۵۰ درصد از حجم پسماند پزشکی استان بیخطرسازی میشود اما بخش دیگر آن به درستی منتقل نمیشوند و میتواند آثار مخربی به همراه داشته باشد.
مسئولان امر برنامهای برای فرآوری ۱.۳ میلیون تن ضایعات کشاورزی ندارند
وی خاطرنشانکرد: در عرصه کشاورزی نیز بالغ بر یک میلیون ۳۰۰ هزار تن در سال ضایعات تولید میشود که میتوان آن را فرآوری کرد اما به نظر میرسد متولیان امر برنامهای در این حوزه ندارند.
انتهای پیام